Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
51-75 od 769 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Kuvari
Kolači torte i druge poslastice je priručnik napisan po svim zahtevima koje savremena domaćica očekuje od modernog kuvara. Bogato opremljen sa vrhunskim fotografijama aranžiranih slatkih poslastica, ovaj kuvar sadrži više od 450 recepata sa uputstvima za spremanje kako jednostavnih, ukusnih i jeftinih kolača, tako i onih složenijih i finansijski zahtevnijih. Osim toga, namenjen je ne samo ženama koje u pravljenju slatkih poslastica nemaju iskustva, nego i u nameri da postane inspiracija i onim domaćicama koje ga imaju, i da im priprema kolača, torti i ostalih slatkih đakonija, zahvaljujući njemu, postane istinsko zadovoljstvo. Čitaj dalje
Mala Madlena je naizgled knjiga o rivalstvu dve sestre! Ona je, zapravo, priča o raznim vrstama ljubavi i priča o ljubavi u jednoj porodici kroz koju sestre Pajkić vode čitaoca šarmantno, duhovito i toplo. U ovoj neobičnoj knjizi, smenjuje se pripovedanje sa kulinarskim čarolijama i čitalac neosetno, kroz smeh i setu, prati tri generacije pitoresknih likova, odrastanje glavnih junakinja i njihove male i velike bitke za mesto u porodici i kuhinji, u stvari, u životu. Jer, svaka generacija donosi nešto novo, ima svoje ideje, ali suparništvo i borba za prevlast ostaju isti. Kao i ljubav. Mala Madlena je putovanje kroz male mere, po kojima se nekada svet određivao i veliku porodicu na kojoj se svet nekada zasnivao. Čitaj dalje
Makrobiotički način ishrane je stara zen veština kojom se postiže dug i zdrav život; makrobiotika je celovit način ishrane što znači da ona uzima u obzir delovanje hrane na celokupni organizam - na njegovo fizičko, mentalno i emocionalno stanje, a ta su stanja međusobno povezana. U sadašnjoj fazi razvoja proučavanje makrobiotike je prvenstveno usredsređeno na načine kojima pripada, delovanjem putem hrane, dovodi do promena u organizmu. Čitaj dalje
Stvarna ljubav prema testeninama postoji! -Ima mnogo toga što treba naučiti o testeninama - značaju pasta u italijanskoj kuhinji, njihovom istorijatu i čarobnim pričama koje ih prate. -Sve što treba da znate da biste pripremali testenine. -Saveti za kuvanje, serviranje, čuvanje testenine i, naročito, uživanje u njoj. -Klasični recepti; regionalni specijaliteti; testenina u svetu; neverovatna raznovrsnost rezanaca. Čitaj dalje
Postoje stotine reči u jeziku svakog naroda ali se od davnina jedna od njih utkala u celo ljudsko postojanje kao simbol nade, simbol blagostanja. Kod svih Slovena, od pamtiveka, dragi gosti dočekivani su hlebom i solju. Zrnom žitarica, brašnom i pecivima posipani su mladenci na svadbama. Hleb je oduvek bio simbol rada, darežljivosti, dobrodošlice, izobilja i blagostanja, simbol miroljubivosti i sreće. Čitaj dalje
Više od 1000 maštovitih recepata za svaku priliku! U bogato ilustrovanom kuvaru naći ćete mnoštvo maštovitih recepata, ilustrovani pregled sadržaja i sve drugo što treba da znate o osnovnim postupcima u kulinarstvu, kao i savete za kupovinu i čuvanje namirnica, praktične napomene u vezi s upotrebom mikrotalasne pećnice i zamrzavanjem. Čitaj dalje
Učenje kulinarske veštine nije samo rutina, već može da bude i veoma zabavno! Kad umeš da pripremiš i najjednostavnije jelo, bivaš zadovoljan sobom! Uz to stičeš veštine koje će ti valjati kad kreneš da se osamostališ. U ovoj knjizi pronaći ćeš jednostavne recepte za grickalice, napitke i obroke koje ćeš pripremiti za sebe ili za porodicu. Čitaj dalje
Knjiga Serbian Cook Book sadrži preko 170 recepata srpske kuhinje. Ponekad put do najvažnijih aspekata postojanja jednog naroda vodi "sporednim" linijama, koje bolje objašnjavaju život i trajanje od velikih i glavnih istorijskih i karakteroloških studija. Kulinarska tradicija je sažeto znanje, taloženo vekovima i oplemenjeno životnim i gastronomskim iskustvom, koje svedoči ne samo istoriju ukusa i nacionalnih kulinarskih osobenosti, već i sve ono što se nalazi u folklornom i etničkom kodu jednog naroda. Pogotovu kod Srba gde je dobar zalogaj uvek značio i dobar život, emotivni i domaćinski napredak. Zato ako pokušate da, svom prijatelju iz inostranstva, ispričate priču o Srbiji, a ne želite da se "zavrzete" u istorijske lavirinte i "slavnu prošlost" ispričajte mu priču o srpskoj kuhinji i specijaltetima, koji su nadahnjivali generacije. Prevedena na engleski, bogato ilustrovana i luksuzno opremljena knjiga autentičnih recepata srpske tradicionalne kuhinje, predstavlja idealan poklon za sve Vaše prijatelje i poznanike u celom svetu, kojima želite da, na pravi način, prezentujete kulinarske nacionalne vrednosti i bogatstva. Čitaj dalje