Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Kuvari
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-27 od 8424 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-27 od 8424
1-27 od 8424 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Stanje Dosta dobro Izdavač: Beograd Izdato: 1988 Korica: meka Pismo : LAtinica Ovo se ne kupuje svaki dan. U svakom slučaju, pitajte preko poruka, tražite dodatne slike na mail, proverite dali vam odgovara stanje, i dajte ponudu.. Ko je hrabar, neka ga samo posmatra. :) Uštedite na poštarini i kupite što više knjiga! SRETNA Kupovina Kliknite na ovaj link ispod i pogledajte sve knjige što prodajem: http://www.kupindo.com/pretraga.php?Pretraga=knjiga&CeleReci=1&UNaslovu=0&Prodavac=palesztin&Grad=&CenaOd=&CenaDo=&submit=tra%C5%BEi ---- G2 ----

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Izdavac `TEMAT` Beograd 2004god. Adresar restorana + dodatak 400 hotela + 300 snabdevaca hranom Meki povez.208str.24cm Malo oguljena korica u gornjem delu-rikna(vidi sliku)

Prikaži sve...
300RSD
forward
forward
Detaljnije

Provereni recepti - pouzdane instrukcije - kuvajte s uživanjem. Idealni izbor za lagan ručak * Brza priprema * Testenine svih vrsta i oblika * Pirinač za dugovečnost * Rižoto i njegove tajne * I ukusno i zdravo. Obogatite svoj meni novim verzijama testenine i pirinča. Lagani obroci za svaki dan. Živopisna a jednostavna jela.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

I deca mogu da se bave kuvanjem i da postanu idealni pomoćnici odraslima, ukoliko su roditelji spremni da pripremanje jela pretvore u trenutke zabave i otkrivanje novih stvari. Najjednostavnija jela i najlakše pripreme, koji omogućavaju aktivno učestvovanje dece da bi se podstakao njihov pozitivan odnos prema hrani. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Običaji su još od davnih vremena imali važnu ulogu u očuvanju identiteta naroda. Veći deo stanovništva Srbije u srednjem veku bili su sebri – seljaci, bogate tradicije, a bogatstvo srpske kuhinje potiče od njene geografske, nacionalne i kulturne raznolikosti, nastale vekovnim mešanjem stanovništva. Kroz sačuvane recepte srpske kuhinje prikazani su etno-motivi i tek mali deo prirode kojom je Srbija itekako bogata. U današnje vreme mnoštvo je primera prilagođavanja običaja drugačijem načinu života. Ipak, stare vrednosti i poštovanje prirode u Srbiji nikada nisu bili u potpunosti potisnuti. Format: 20x18 cm Br. Str.: 186 Povez knjige: tvrd Pismo: latinica

Prikaži sve...
1,377RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Ovo je najličnija knjiga koju sam do sada napisao, a da bih je napisao, proputovao sam čitav svet zdravlja i ishrane. Sada, služeći se onim u šta se najbolje razumem – a to je neverovatna hrana – želim da vam podarim knjigu koja će vas inspirisati i omogućiti vam da živite svoj najzdraviji, najsrećniji i najproduktivniji mogući život. Hrana postoji da bismo u njoj uživali, da bismo je slavili i delili s drugima, a zdrava, hranljiva ishrana treba da bude raznovrsna, ukusna i prijatna. Ova knjiga sadrži mnoštvo recepata za kompletne, izbalansirane obroke koji će vas istovremeno zasititi i zagolicati vaše čulo ukusa, a zahvaljujući tome što sam uložio mnogo napora da proučim nutricionistički svet, možete biti sigurni da, koji god recept da odaberete, nećete pogrešiti. Dovoljno je da usvojite samo neke ideje iz ove knjige i već ćete promeniti svoj stav o hrani, a usput ćete steći dovoljno znanja da možete donositi pravilne odluke kada je reč o ishrani. Voli vas vaš Džejmi Format: 189x246 br. str.: 312 povez: tvrd Pismo: latinica

Prikaži sve...
2,116RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Džejmi Oliver je globalni fenomen kada je reč o hrani i kampanjama u vezi sa ishranom. Za više od devetnaest godina koliko vodi televizijske emisije i objavljuje knjige, Džejmi je inspirisao milione ljudi da uživaju u kuvanju kod kuće i u svežoj, ukusnoj hrani. Kroz svoju dobrotvornu organizaciju, Džejmi radi na promenama u ishrani na globalnom nivou, nastojeći da pokrene prehrambenu revoluciju koja će umanjiti stopu gojaznosti kod dece i svima doneti zdravlje i sreću kroz hranu. Format: 189x246 mm br. str.: 408 povez: tvrd Pismo: latinica

Prikaži sve...
3,391RSD
forward
forward
Detaljnije

Kad si naj­bo­lji u je­lu i pi­ću, ne mo­žeš bi­ti naj­bo­lji vi­še ni u če­mu dru­gom. - An­ri IV Fran­cu­ski Pr­vo pe­ci­vo pri­pre­ma­no je u mla­đem ka­me­nom do­bu. Egip­ća­ni su po­zna­va­li teh­no­lo­gi­ju spre­ma­nja ki­se­lih te­sta, kao i vi­na i pi­va. An­tič­ki Gr­ci iz­mi­sli­li su be­van­du, dok su Ri­mlja­ni ma­sov­no otva­ra­li pe­ka­re. Na vi­zan­tij­skom dvo­ru naj­ve­ća po­sla­sti­ca bio je be­li pše­nič­ni hleb. Špa­ge­te su kon­zu­mi­ra­li i u nji­ma uži­va­li pr­vo Ki­ne­zi. Ovo ni­je knji­ga o ku­li­nar­skim ve­šti­na­ma ovih na­ro­da, me­đu­tim, ona go­vo­ri o do­bro po­zna­tim je­li­ma i hran­lji­vim sa­stoj­ci­ma u ko­ji­ma smo svi uži­va­li. Mi­ri­si i uku­si dal­ma­tin­sko-me­di­te­ran­ske ku­hi­nje su nam odav­no po­zna­ti, a u gur­man­skom her­ba­ri­ju­mu Živ­ka Skra­či­ća na du­ho­vit i lucidan na­čin opi­sa­ni. Uži­va­nje u gur­man­lu­ci­ma je od­li­ka ljud­skog ro­da ko­ju uspe­šno odr­ža­va­mo kroz ve­ko­ve. Bo­bu bob je zbir­ka ese­ja o hra­ni i za­či­ni­ma, ali mno­go vi­še pronicljiva priča o vremenima, ljudima i naravima. Je­di­ni na­čin da oču­va­te zdra­vlje je­ste da je­de­te što ne že­li­te, pi­je­te što ne vo­li­te i či­ni­te stva­ri ko­je ra­di­je ne bi­ste. - Mark Tven

Prikaži sve...
545RSD
forward
forward
Detaljnije

Prirodno je što Knjiga o pirinču Zorana V. Popovića i Olivere Popović ima na počasnom mestu, u početku, stihove Konfučija o kineskoj osnovnoj hrani. Prva slika koja nam se pritom javlja približava stepenaste u vodi skrivene površine odakle zemlja s najviše stanovnika na svetu nalazi izvore života. Svestrano daroviti i radoznali Popovići, pisci jedinstvene knjige o pirinču, uputili su prvog čitaoca pažnju i na Ibzenove redove: Najbolje knjige koje postoje su kuvari,većinu ostalih nije ni trebalo pisati, šteta samo što su pisci kuvara obično nepoznati. Eto dovoljnih razloga da se ovaj pisac koji ume samo „jaje na oko“, u iznenadnoj i doista lepoj prilici, podseti kako je u detinjstvu rado jeo oriz, naročito kao sutlijaš, potom u gimnazijskoj menzi prečesto dobijao uvek na isti način spremljenu rižu, a tek u novobeogradskom Studentskom gradu, u okrugloj zgradurini gde je na plastičnoj tacni uzimao otvrdle gomilice pirinča, razumeo da su oriz, riža i pirinač imena za istu žitaricu što odvajkada pomaže zdravlju ljudi. Sada, nakon čitanja Knjige o pirinču, gde je prvi put video slovo i od pirinča u boji, našao izvrsno ilustrovanu, osmišljenu i preglednu istoriju oriza, njegovu ulogu i značaj, gde je video da riža kao i sve blagorodne biljke nosi dar obnavljanja i ulepšavanja predela, odakle je na dvanaest puta deset kulinarskih načina doznao da nam je brižljivo prigotovljen pirinač mnogo bolji prijatelj no što obično mislimo, gde je našao čemu se nije nadao, ovaj pisac je razumeo koliko je malo pirinačno zrno zapravo – veliko. Popovića knjiga o pirinču prigotovljena je tako da će mnogi poželeti da je pojedu odjednom. Ali, to nije samo knjiga za pojesti, to je i knjiga za čitati i knjiga za naučiti. Miro Vuksanović

Prikaži sve...
3,850RSD
forward
forward
Detaljnije

Pred vama je kuvar namenjen svakom domu, kao i svima koji žele da zaslade svoju ljubav. Izreka „Ljubav na usta ulazi“ i zvanično je potvrđena, a iskustvo je pokazalo da priprema peciva i poslastica, umešenih s ljubavlju, oplemenjuje porodicu i obogaćuje veze s bliskim ljudima. Sasvim lepi razlozi da otkrijete baš ove recepte, koji će uz pomoć neodoljivih mirisa i savršenih ukusa okupiti vas i vaše najdraže. U saradnji sa kompanijom Dijamant, poslastičar Zdravko Gavrilović, u čijim poslasticama su uživali Sting, princ Čarls i mnoge druge poznate ličnosti, kreirao je recepte koji, osim izvrsnog ukusa i čarobnog izgleda poslastica, pružaju i jednostavnu pripremu, primerenu svakom domaćinstvu. Vođeni slikovitim prikazima, bićete u prilici da u sopstvenoj kuhinji pripremate vrhunske poslastice – bilo da vam je potrebno da se opustite ispoljavajući kulinarsku kreativnost, bilo da želite da uživate u slatkim aromama. Ili da slast života podelite s onima koje volite. Pomeštajte ljubav i umeće i obradujte sebe i drage osobe!

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Knjiga Serbian Cook Book sadrži preko 170 recepata srpske kuhinje. Ponekad put do najvažnijih aspekata postojanja jednog naroda vodi "sporednim" linijama, koje bolje objašnjavaju život i trajanje od velikih i glavnih istorijskih i karakteroloških studija. Kulinarska tradicija je sažeto znanje, taloženo vekovima i oplemenjeno životnim i gastronomskim iskustvom, koje svedoči ne samo istoriju ukusa i nacionalnih kulinarskih osobenosti, već i sve ono što se nalazi u folklornom i etničkom kodu jednog naroda. Pogotovu kod Srba gde je dobar zalogaj uvek značio i dobar život, emotivni i domaćinski napredak. Zato ako pokušate da, svom prijatelju iz inostranstva, ispričate priču o Srbiji, a ne želite da se "zavrzete" u istorijske lavirinte i "slavnu prošlost" ispričajte mu priču o srpskoj kuhinji i specijaltetima, koji su nadahnjivali generacije. Prevedena na engleski, bogato ilustrovana i luksuzno opremljena knjiga autentičnih recepata srpske tradicionalne kuhinje, predstavlja idealan poklon za sve Vaše prijatelje i poznanike u celom svetu, kojima želite da, na pravi način, prezentujete kulinarske nacionalne vrednosti i bogatstva.

Prikaži sve...
1,350RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Džejmi Oliver i njegove kolege sa FoodTube kanala napravili su sjajne mini-kuvare koji sadrže recepte za najpopularnija i najkorisnija jela. Džejmijev italijanski mentor, kuvar Đenaro Kontaldo, sprema, kuva i jede pastu preko pedeset godina. Ova divna knjiga će, pomoću jednostavnih, sezonskih recepata, kao i svih osnova koje je neophodno znati, transformisati način na koji kuvate testeninu. Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za omiljenu italijansku, a to je, naravno, testenina! Testenina je osnova italijanske kuhinje i većina tradicionalnih italijanskih porodica konzumira je bar jednom dnevno. Čar testenine leži u tome što se sprema brzo, jednostavno i na razne načine – od jednostavnih sosova s paradajzom, kojima se samo preliju špagete, do ragua koji se kuvaju satima i jela iz peći. Može biti izuzetno lagana, ali i veoma bogata, u zavisnosti od godišnjeg doba i vašeg budžeta. Recepti u ovom kuvaru su razvrstani po godišnjim dobima – ako se rukovodite ovom filozofijom, jela će vam biti ukusnija i hranljivija. Uz recepte u ovoj knjizi, na kanalu Fud tjub možete pronaći Đenarove video-snimke i još mnogo njegovih recepata i ideja za testenine. Gledajte, kuvajte i uživajte! Format: 145x208 mm br. str.: 128 povez: mek Pismo: latinica

Prikaži sve...
679RSD
forward
forward
Detaljnije

U dobrom stanju! इवान Izdavač: Mladinska knjiga - Beograd, 2005. god. Tvrd povez, 26 cm. 416 str. Kunstdruk, ilustracije pun kolor Tajne naših baka - dragocenije nego ikad! Nije tome bilo tako davno kad su naši stari sami proizvodili sve što im je bilo potrebno, od sredstava za čišćenje nameštaja i sapuna do sirupa protiv kašlja, od biljnog đubriva do parfema… Ali ko još danas zna kako se pripremaju? Gde pronaći sve te recepte i uputstva? U jedinstvenoj knjizi BAKINE KUĆNE TAJNE naći ćete 1200 proverenih recepata, dragocenih saveta i mudrih rešenja. Ona će Vam pomoći da se vratite tradicionalnim i dokazano delotvornim postupcima i sredstvima koja štede Vaš novac, vreme i trud! A što je najbolje od svega, svi saveti, bilo da su vezani za zdravlje, prehranu ili domaćinstvo, imaju zajednički naziv - prenošeni su generacijama.

Prikaži sve...
891RSD
forward
forward
Detaljnije

Kada otvorite omot ove čokolade, unutra će biti nešto stvarno slatko: knjiga ukusnija i primamljivija od svake čokolade. 100% kakao. Ostali sastojci: Zanimljivosti o čokoladi. Recepti za čokoladne torte i kolače. Recepti za slana jela sa čokoladom. Rečnik čokolade. Najfinija tradicionalna čokolada.

Prikaži sve...
1,238RSD
forward
forward
Detaljnije

Izdavač: Bunjevački kulturni centar, Bajmok 2014. Festivalski bilten - Festival bunjevačkih nacionalnih ila `Bajmok 2013.` 48 strana, vrlo dobro očuvano. Pogledajte uvećane slike! Pogledajte i druge predmete iz moje Limundo i Kupindo ponude. Kupovinom više predmeta štedite na poštarini.

Prikaži sve...
200RSD
forward
forward
Detaljnije

Izdavac - Sezam Mediko Beograd, prvo izdanje Ocuvano

Prikaži sve...
7,650RSD
forward
forward
Detaljnije

Želite da se Vaša porodica hrani zdravo i kvalitetno? Želite da ono što ste skuvali prija svima a da pri tom ne morate da provedete sate i sate u kuhinji? Ukratko, želeli biste jedan pravi kuvar za sebe i svoju porodicu? To je i naša želja: da što manje vremena provodite za šporetom, a da zajedno sa svojom porodicom uživate u ukusnim obrocima. U ovom kuvaru pronaći ćete recepte koji će zadovoljiti svakog vašeg ukućanina, a pri tom će kuvanje biti prava radost za Vas. Brzo, dobro i zdravo; za jutro, popodne i veče: za poneti, za slavlja i izlete, za decu, za velike i male šmekere i za sve one koji žele da probaju nešto novo. Pročitajte naših 365 recepata za svaki dan i mnogo divnih recepata za celu porodicu! Ekstra dodatak: obeleživači i kartice s imenima koji će olakšati vaš izbor jela.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Tanjir klasično pripremljene testenine idealan je za svaku priliku. Karbonara ili „matrićana“? Na „šumski“ način ili zaljućena? Bilo da je sveža ili osušena, zapečena ili prelivena sosom, testenina ostaje nesporna kraljica italijanske kuhinje. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Izuzetno ukusna jela koja sadrže malo masnoća. U čemu je tajna? U jednostavnim i originalnim receptima koji ističu kvalitet i ukus sastojaka. Ovakvi recepti će vam omogućiti da bez bojazni od gojenja uživate u uštipcima od ribe, punjenom povrću, pa čak i slatkišima koji zadovoljavaju i najveće sladokusce. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Povrće koje je nekada bilo samo običan prilog glavnom jelu, posle ponovnog otkrića mediteranske kuhinje i njenog uticaja na zdravlje, zauzima sve značajnije mesto u ishrani. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Mikrotalasna rerna nije više ona neobična sprava koja služi za podgrevanje ili odmrzavanje namirnica. Postala je idealno sredstvo za otkrivanje novog načina ishrane, brzog, zdravog i izuzetno ukusnog. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Suštinski sastojak naše ishrane još od najdavnijih vremena, meso je namirnica koja se može prilagoditi svakoj vrsti kuvanja. Može da se jede samo, uz povrće i začine i zadovoljava sve ukuse, obezbeđujući uravnoteženu ishranu. Dodatne informacije Dodatne informacije Autor Biblioteka „KUVARI“

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

Jedinstvena knjiga recepata za sve ljubitelje Plazme Plazma Plazmastičarnica je prva i jedinstvena knjiga recepata u kojoj je glavni junak priče vaša omiljena Plazma. Nadamo se da ćete naučiti nešto novo, zabaviti se tokom pripreme i uživati u ukusima kojima Plazma daje onu neponovljivu i jedinstvenu notu. Plazma Plazmastičarnica je tu kao smernica, a svaki recept je samo početak u kreiranju nezaboravnog Plazma iskustva. Zato budite kreativni, svakom jelu dodajte nešto svoje i slobodno eksperimentišite jer sa Plazmom nikada nećete pogrešiti.

Prikaži sve...
699RSD
forward
forward
Detaljnije

Kulinarske priče o svetogorskom životu. Ovim kuvarom želim da približim i dočaram Svetu Goru svima onima koji nisu u mogućnosti da je posete, a pre svega našim sestrama i majkama koje su othranile buduće svetogorske monahe. Jeromonah Onufrije Godinama pripremajući monašku hranu u skladu s drevnim hilandarskim recepturama, otac Onufrije je posvećeno istraživao i raznovrsnost trpeze drugih monaških zajednica na Svetoj Gori. Diveći se istovremenoj jednostavnosti pripreme, bogatstvu ukusa i okrepljujućoj snazi svetogorskih jela, upijao je i doživljaje i znanja koji su se prelili izvan granica kulinarskih iskustava i pretvorili se u otkrića detalja iz života svetogorskih monaha koje je preneo u ovaj jedinstveni kuvar. Priče iz istorije Svete Gore i monaške svakodnevice upoznaće nas s malo poznatim odlikama atoske kulture, a više od 140 izuzetno lako primenjivih recepata i stotine fotografija načinjenih specijalno za potrebe knjige otkriće nam univerzalno primenjive principe svetogorske ishrane koji predstavljaju osnovu zdravog života i unutrašnjeg zadovoljstva. Nesvakidašnja knjiga koja duhovitim pripovedanjem u jedinstvenu celinu sažima istoriju i svakodnevicu Svete Gore, otkrivajući bogatstvo ukusa kao jedno od skrivenih blaga ovog mističnog sveta. * * * Recept: Keliotske ćufte s prelivom 150 g konzervirane tunjevine 1 glavica crnog luka (narendanog) 3 čena belog luka (sitno iseckanog) peršun (sitno iseckan) 1 šolja prezli 2 belanca biber so Za preliv 0,5 l mleka 1 kašika maslaca 1 kašika brašna (ne prepuna) žumanca od jajeta prstohvat soli sok od jednog limuna Izgnječite tunjevinu viljuškom, a zatim je pomešajte sa crnim i belim lukom i peršunom. Dodajte u smesu prezle, so, biber, belanca, i sve dobro izmešajte. Oblikujte ćufte i pržite ih u vrelom ulju. Kada porumene, izvadite ih iz ulja i ređajte u činiju nalik dubokom tanjiru. Zasebno pripremite preliv na sledeći način: kratko propržite brašno na maslacu. Lagano sipajte mleko, uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ne paničite ako vam se ipak stvore grudvice. Procedićete smesu kroz cediljku za čaj, a grudvice razbijte pritiskom kašike. Posolite i neka se malo kuva. Kada sos provri i malo se zgusne, dodajte sok od limuna. U posebnoj činiji umutite žumanca i lagano ih prelijte tek skuvanim sosom. Sve vreme dobro mešajte. Budite pažljivi da sos ne postane previše gust, jer kada se ohladi postaće još gušći. Ovako pripremljenim sosom prelijte ćufte od tunjevine.

Prikaži sve...
2,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Oslobodimo se pšenice, oslobodimo se kilograma i ponovo nađimo put ka zdravlju! Sa receptima za zdrava i ukusna jela! Jeste li znali da dve kriške integralnog hleba dižu nivo šećera u krvi više nego dve kašike čistog belog šećera? Doktor Vilijem Dejvis zastupa provokativan stav da je eliminacija pšenice iz ishrane – pa čak i takozvane zdrave integralne pšenice – ključ za trajno skidanje viška kilograma, te da može doneti poboljšanje kod digestivnih i drugih zdravstvenih problema širokog spektra. Oslanjajući se na višedecenijska klinička istraživanja i izuzetne rezultate koje je zapazio nakon propisivanja bespšeničnog režima ishrane hiljadama pacijenata, doktor Vilijem Dejvis nadasve zanimljivo iznosi optužbe protiv ove sveprisutne namirnice. Ishrana bez pšenice povezuje se sa značajnim zdravstvenim koristima, među kojima su: ■ Smanjenje težine za 10, 15 pa čak i preko 20 kilograma za prvih nekoliko meseci ■ Ublažavanje metaboličkog sindroma i dijabetesa tipa 2 ■ Oporavak od intestinalnih oboljenja kao što su ulcerativni kolitis i celijakija ■ Upečatljivo poboljšanje rezultata ukupnog i LDL holesterola ■ Poboljšanje gustine kostiju i ublažavanje osteopenije ■ Izlečenje mnogih kožnih oboljenja, od psorijaze do oralnih ulkusa i opadanja kose ■ Ublažavanje upalnih procesa i bolnog artritisa Pitka, provokativna i zasnovana na brižljivim istraživanjima, knjiga Recite zbogom pšenici pruža nov i životno važan pogled na neke od najozbiljnijih zdravstvenih problema našeg doba.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Krajnje je vreme da se zaljubite u sebe! Vežbe za oblikovanje tela i recepti za pravilnu ishranu. Ako nemate dovoljno vremena, novca ili volje, ako ne podnosite sale za vežbanje, ako ste sto puta sebi obećale da ste od sutra, sledećeg ponedeljka ili prvog u mesecu na dijeti, nezadovoljne ste, neraspoložene i izbegavate ogledalo... Krajnje je vreme da učinite nešto za sebe, svoje zdravlje i samopouzdanje. Uspešna i proslavljena voditeljka kultne emisije Magazin In predstavlja vežbe i recepte koji su joj promenili život, priča anegdote iz privatnog ali i poslovnog života, otkriva kada je imala najviše kilograma i kako je uspela da održi vitku liniju nakon porođaja, priseća se kuhinjskih zgoda i nezgoda poznatih. Sanja Marinković u ovom vodiču otkriva čarobnu formulu sjajnog izgleda, kao i ukusne a dijetalne recepte, koji će postati Biblija za savremene devojke i žene.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Osnovni priručnik za savremeno kuvanje Jeste li se ikad zapitali u čemu je razlika između pleha za pitu i tanjira za pečenje pite ili šta je to, zapravo, holandska šerpa? Da li želite da nabavite najbolje posude i plehove za svoju novu kuhinju? Imate li nedoumica prilikom obavljanja osnovnih kulinarskih zadataka: kako bi trebalo potpaliti vatru u roštilju? Gde treba staviti termometar kad proveravate da li je piletina dobro ispečena? Kako da popravite sos koji se odvojio? Pristupačna objašnjenja i uputstva, koja vas zahvaljujući fotografijama vode korak po korak, odgovoriće vam na ova i na mnoga druga pitanja. Ovu knjigu shvatite kao najsveobuhvatniji priručnik osnovnog kuhinjskog pribora i kulinarskih tehnika. Prvi deo predstavlja pregledan vodič kroz osnovni pribor i opremu za vašu kuhinju, uz posebna objašnjenja koja se odnose na razlike između materijala od kojeg se izrađuje posuđe, kao i osnovne opise vrsta noževa i njihove upotrebe. Drugi deo sadrži više od dvesta pedeset kuvarskih tehnika koje će vam pomoći da obavite zahtevne kuvarske zadatke: seckanje povrća u raznim oblicima, uklanjanje kostiju i kože s pilećih prsa, priprema i oblikovanje svežeg testa, nadevanje i glaziranje torti sa više kora. Naći ćete i savete kako da popravite grešku načinjenju prilikom pripremanja hrane. Knjiga sadrži i preko pedeset osnovnih recepata za američke palačinke, savršeno kuvanog lososa, klasično pečeno pile, dinstano letnje povrće, domaću pileću ili goveđu supu i temeljac i za desetine vinegreta i sosova najraznovrsnijih ukusa. Čak i kad koristite recepte iz nekog drugog kuvara, Pribor i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome poslužiće vam kao vodič za penasto mućenje belanaca, čišćenje ostriga, sečenje pečenice s koskom i ostale kuvarske zadatke. Jednostavna za korišćenje, ova knjiga je podeljena po temama, a brojevi na svakoj strani označavaju određenu vrstu pribora, tehniku pripremanja ili recept. Koristite pregledne indekse na kraju knjige kako biste lakše našli određen pribor ili zadatak i konsultujte tabele mera, uporednih mera, temperatura na kojoj se priprema crveno meso ili piletina i namirnica koje mogu poslužiti kao zamena sastojcima navedenim u receptima. Bez obzira na to da li ste kuvar početnik ili neko ko redovno priprema obroke u svojoj kući, Pribori i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome predstavlja nezaobilazan izvor kulinarskih mudrosti. Knjiga Pribori i tehnike kuvanja Vilijems – Sonome je vaša mapa ka kulinarskom uspehu. Bez obzira na to da li prvi put opremate svoju kuhinju ili vam je potreban ilustrovani vodič kako da isečete piletinu, ova pregledna knjiga – sa više od 1.500 fotografija u boji, 250 kulinarskih tehnika, 200 pribora i 50 recepata – postaće vaš nezaobilazni izvor kulinarske mudrosti.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj