Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
176-200 od 338 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
176-200 od 338 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva

Opis NAMENA PROIZVODA: Odlična selekcija za alkoholnu fermentaciju Pinot noir-a sa bojom i strukturom. EFEKAT NA VINO:Kvasac RC21 je selekcionisan tokom fermentacija u Burgundiji, sa ciljem da ekstrahuje i zaštiti polifenole Pinot Noir-a. Zbog njegove ograničene absorpcije polifenola kroz ćelijske zidove ovaj kvasac ne redukuje boju vinu i čuva njegovu strukturu tokom odležavanja. Zahteva dosta hrane da bi se izbegao potencijalni razvoj sulfida. Daje najbolje rezultate ako je pravilno rehidriran i zaštićen. Tada daje dobro struktuiran Pinot Noir sa aromama zrele trešnje, svetlog voća i začinskog bilja. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju kvalitetnih belih sorti i rozea. EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN13 je rezultat projekta hibridizacije u Zavodu za mikrobiologiju i Instituta za vinarsku biotehnologiju Fakulteta u Stellenboschu, Južna Afrika. Oslobađa arome isparljivih tiola; egzotičnog voća (grejp, guava), a proizvodi estre na tropsko voće i cveće. DOZIRANJE: 20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Čips za vino AO(američki hrast), MT+(medijum tostiran+) komadići francuskog hrasta termički obrađeni na temperaturi 210°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Za rakiju najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Vinska kiselina prirodnog porekla povećava procenat vinske kiseline u širi kada je nema dovoljno, i povećava procenat vinske kiseline u vinu kada je to potrebno, uoči hladne stabilizacije itd. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: pH šire je veoma bitan za primenu enzima, enoloških sredstava, malolaktičkih bakterija, za stepen sumporisanja šire i vina itd. Jednom rečju, od pH vrednosti šire i vina zavisi ne samo uspeh alkoholne i malolaktičke fermentacije već i završni utisak o vinu. Prvo što dobar degustator oseti je pH vina, a onda vezano za tu osnovnu vrednost nižu se sve druge organoleptičke osobine. DOZIRANJE: Dozu odrediti merenjem vinske kiseline i pH faktora. Maksimalna dozvoljena doza je 150 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Vinsku kiselinu razmutiti u deset puta više vina ili šire pa sjediniti uz mešanje sa ostatkom vina.

Prikaži sve...
35,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Koristi se pre flaširanja radi poboljšanja kvaliteta vina smanjujući osećaj agresivnih tanina, čini vino zaokruženijim, i povećava osećaj slatkoće vina, punoću, zaokruženost crvenih i belih vina. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Mannolees je spefičan preparat manoproteina koji pozitivno deluje na stabilnost belančevina i stabilnost na tartarate i doprinosi vinskoj i proteinskoj stabilnosti vina. DOZIRANJE: 5-30 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Potpuno je topiv, te se dodaje u vino maksimalno 24 sata pre završne filtracije pred punjenje vina u boce. Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Go Ferm Protect Evolution je inaktivni kvasac koji se koristi za rehidraciju kvasca pre upotrebe za alkoholnu fermentaciju. Ovaj specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobijanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezijum, cink i mangan) i amino kiselinama. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Go Ferm Protect Evolution obavezno primeniti kada se očekuju teški uslovi fermentacije, kada se sumnja da je šira siromašna mikronutrijentima i mikroprotektorima, u uslovima kao što su: Vrlo zrela berba (grožđe bogato šećerom i ekstraktibilnim polifenolima) Berba inficirana botritisom Vrlo filtrirana, izbistrena, sumporisana šira. Nadoknađuje kvascu osnovne elemente potrebne za opstanak Kada je u pitanju priprema kvasca za pokretanje zastale fermentacije. Štiti kvasac i pomaže mu da bude aktivan u uslovima visokog procenta alkohola. Potencijalno visok procenat alkohola. U tom slučaju štiti kvasac od alkoholne toksičnosti pomažući da ne dođe do usporenog završetka fermentacije. Nedostatak kiseonika. Pomaže kvascu kada nije moguće dodavati kiseonik tokom alkoholne fermentacije. DOZIRANJE:30 do 40 g/hl (doza se povećava proporcionalno) UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Go Ferm Protect Evolution rastvoriti u deset do petnaest puta više vode nego što je njegova zapremina. Voda treba biti zagrejana na 40°C. Posle 20-tak minuta kada temperature vode spadne na 38°C treba dodati kvasac prema uputstvu za upotrebu određenog kvasca. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za bolju taninsku strukturu. EFEKAT NA VINO:Kvasac Lalvin ICV D80 je izolovan od strane Dominique Delteil-a (ICV) tokom 1992. sa pozicija Côte Rôtie u dolini Rhône, kao kvasac za fermentaciju šire bogate šećerom i polifenolima. Uz adekvatnu hranu, aeraciju i temperaturu fermentacije ispod 28°C, ICV D80 će „raditi“ sve do 16% alkohola. Daje izrazitu prednje nepčanu punoću, veliku prednje nepčanu „ukusnost“ i intenzivne, ali prefinjene tanine crvenim vinima. To je jedan od najboljih kvasaca za isticanje bogatih tanina, aroma zrelog voća, dima i sladića u crvenim vinima. Kada se meša sa vinima koja su fermentisala sa kvascem Lalvin ICV D254 ili sa vinom Syrah koje je fermentisalo sa ICV D80 daje veće bogatstvo plemenitih tanina. DOZIRANJE: 25 do 30 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od njegove zapremine, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Aspergillus niger, mešavina pektin liaze i poligalakturonaze; prisutna je pektin metil-esteraza samo u tragovima. EFEKAT: Pogodan je za ograničavanje sadržaja metanola u kljuku i sokovima. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Normalno, enzimi za proizvodnju vina imaju izbalansiran sastav pektinaze koji ne izazivaju prekomerno povećanje metanola. Važno je zapamtiti da je sadržaj metanola usko povezan sa sirovinom (vrsta voća, specifičnost sorte, stepen zrelosti) i procesom proizvodnje. DOZIRANJE: 5-10g/hl, u zavisnosti od voća UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim PL-PG rastvoriti uz nežno mešanje u 10 puta više vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Rastvoreni enzim prskati po prerađenom voću. Jednom rastvoren u vodi mora se upotrebiti u roku od 2 sata. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
19,750RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vinoferm basic cerevisae je selekcionisan za proizvodnju mladih svežih vina i vina namenjenih za odležavanje. Vinoferm basic cerevisae je neutralan kvasac koji se koristi za sve sorte vina. PRIMENA: 20-30 g/hl; preporučuje se jača doza kod šire bogatije šećerom

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Uspešno fermentira vrlo izbistrenu širu. Lalvin QA 23 je selekcionisan u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

Prikaži sve...
3,570RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih penušavih vina,suvih belih vina (šardone,pinot sivi,pinot beli). Veoma je koristan kod otežane fermentacije i kod refermentacije crvenih vina Preporučeno doziranje - za prvu fermentaciju: 20 - 30 g/hl - kod otežanih fermentacija: 30 - 50 g/hl - kod refermentacije: 20 - 40 g/hl

Prikaži sve...
740RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Tanin Opera No-Green je tanin kondenzovan iz egzotičnog drveta. Idealan je za lečenje nedostataka vina od zelenog grožđa. Eliminiše preteranu trpkost u vinu. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kada se upotrebi tokom faze finalizacije u vinima leči nedostatke nastale od “zelenih“ tanina i popravlja nedostatke berbi u lošim godinama ili od prevelikog prinosa. Popravlja ukupnu organoleptiku kod vina od zelenog grožđa. DOZIRANJE: U finalizaciji belih, crvenih i roze vina: 3-20 g/hl. Pre flaširanja treba primeniti Opera No-Green bar 48 sati pre završne mikrofiltracije. Preporučuju se laboratorijske probe u cilju utvrđivanja najbolje doze ovog tanina za vaše vino. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti jedan deo tanina u 10 delova vode, šire ili vina i dodati u ostatak vina tokom prepumpavanja.Preporučljivo uz upotrebu venturijeve cevi. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Ready Gum Premium se preporučuje za stabilizaciju boje i za tretman belih, roze i crnih vina uvek kada treba izbeći zamućenje, flokulaciju i taloženje u boci posle flaširanja vina. maskira prekomerne tanine i uspostavlja pravi balans ukusa. U uravnoteženim, ali blago posnim vinima daje telo i punoću.(E414 Gumi Arabika (21%), zaštitno sredstvo E220 SO2 (0,5%)) EFEKAT NA VINO:omekšava mlada trpka vina i balansira ih, a tankim vinima “pozajmljuje“ telo. Pogodan za lečenje belih vina, crvena i roze vina, kao i za likerska vina kad god želite izbegavanje epizoda taloženja u boji nakon flaširanja. Polisaharidna priroda Ready Gum Premium daje vinu veća prijatnost, zaobljenost i mekoću. DOZIRANJE: 30-80 g/hl u cilju sprečavanja taloženja čestica boje. 50-100 g/hl za popravku organoleptike vina. Za doze preko 100 g/hl preporučuju se prethodne laboratorijske probe. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Ready Gum Premium direktno u vino pre ili posle završnog filtriranja. Treba dobro promešati tretirano vino da bi se sredstvo ravnomerno rasporedilo u vinu. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju modernog stila Rajnskog rizlinga. EFEKAT NA VINO:Kvasac Uvaferm GHM izolovan je u regiji Rheingau u Nemačkoj od strane tima koji je predvodio Dr. Manfred Grossmann, profesor u Istraživačkom Centru Geisenheim. Pogodan je za Rajnski rizling i druge bele aromatične sorte hladnijeg podneblja gde je potrebna harmonija i dobar balans vina. GHM ima osobinu da doprinosi cvetnim notama rizlinga bez jake proizvodnje estera čak i na niskim temperaturama fermentacije. Takođe, veoma dobro je adaptiran za duže odležavanje belih vina na talogu. DOZIRANJE:20-40g/hl Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Lalvin R2, preporučuje se za korišćenje kod aromatičnih belih sorti, kao što je Sauvignon Blanc, Trminac i Rizling i odlikuje se tipičnim aromama sorte. Oslobađaju se voćne i cvetne fermentativne arome kao posledica dobre enzimske aktivnosti. EFEKAT NA VINO: Proizvodi malo pene, vrlo brzi početak fermentacije, odlično sedimentira nakon fermentacije, osmotolerantan. Fermentira do 16-17 vol % alkohola. Posebno povoljan kod niskih temperatura fermentacije kao što je 5°C. Proizvodi vrlo malo spojeva koji vežu SO2, kao što su acetaldehid (15 mg/l), piruvična kiselina (13 mg/l). Može se upotrebiti za pokretanje zastoja fermentacije ili za ubrzavanje prespore fermentacije. Primenjuje se u proizvodnji penušaca. DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturi kljuka i odmah inokulirati kljuk rehidriranim selekcionisanim kvascem. Preporučuje se da temperatura kljuka u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C. Preporučuje se dodavanje rehidriranog kvasaca na dno tanka koji se počinje puniti sa moštom. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Alchemy I koristi za alkoholnu fermentaciju Chardonnay-a, Malvazije, Pošipa, Rajnskog Rizlinga. EFEKAT NA VINO: Kvasac Alchemy I naučno je formulisana mešavina sojeva vinskih kvasaca. Razvijen je u saradnji sa Australian Wine Research Institute (AWRI). Proizvodi cvetno voćne estere i nešto isparljivih tiola koji doprinose kompleksnosti u belim vinima. Ovaj efekat je rezultat sinergističkog delovanja sojeva kvasaca koji su upotrebljeni u ovoj formulaciji kako bi se postigao optimalan aromatski profil. DOZIRANJE: 20 gr/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vinoferm Basic Bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja svih sorti voća. Uputstvo za upotrebu: 20-30g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50kg/100L. Način upotrebe: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40 stepeni) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15 minuta i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj. kljuka ne bude veća od 10 stepeni da bi se izbegao termički šok kvasca. Čuva se na suvom i hladnom mestu. Pakovanje: 5 x 50 g

Prikaži sve...
1,650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis EnoWhite Fruit je komplet koji sadrži sve potrebno za pripremu 200kg voća za proizvodnju rakije i belog vina. Pogodan je za pripremu voća svetlog mezokarpa poput kajsije, breskve, kruške, jabuke, dunje kao i belog grožđa za proizvodnju vina. Sadržaj kompleta: 1. Enzim Essezym-clair, pektolitički enzim za voće, Pektinaza u količini od 5g Uloga enzima je da se pospeši ekstrakcija plemenitih supstanci iz ploda, u prvom redu aromatskih prekursora, koji će sačuvani dejstvom enzima, biti preneti i istaknuti u konačnom proizvodu (rakiji). 2. Vinoferm Basic bayanus - aktivni suvi kvasac (Saccharomyces cerevisiae sp. Bayanus) za fermentaciju u količini od 50g. Vinoferm Basic Bayanus je kvasac selekcionisan za preradu voća koje konačnom proizvodu daju elegantne cvetne arome, sa tonovima zrelog voća poput zrelih krušaka, ananas dinja, jabuka i belih nektarina. Uz pravilnu primenu i kontrolisan proces, kvasac može preneti i odlike podneblja na kojem se gajilo voće te na taj način dodatno okarakterisati konačan proizvod. Pogodan je za primenu kod otežanih I teško kontrolisanih fermentacija. 3. Vinovit aktivator fermentacije (hrana za kvasce) u količini od 2 x 50g Vinovit je aktivator fermentacije sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije.

Prikaži sve...
850RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Tanin SR je visoko koncentrisani katehinski tanin sa visokim udelom taninske kiseline (preko 70%). EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Koristi se u maceraciji crvenog vina. Pospešuje stabilizaciju boje i povoljno utiče na strukturu vina. Takođe, može se koristiti i kod belih vina gde utiče na zaokruženost vina. DOZIRANJE: Doza kod dodavanja u maceraciji: 15-30 g/100 kg grožđa. Doza u vinifikaciji: 15-30 g/hl, uz provetravanje. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Tanin SR se pre upotrebe treba razmutiti u maloj količini tople vode uz mešanje da bi se izbeglo stvaranje grudvica. Dodaje se tokom maceracije ili vinifikacije. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
2,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju belog aromatičnog i neutralnog grožđa prilikom kontakta sa pokožicom. EFEKAT NA VINO: Pektinaza slabijeg macerativnog potencijala daje bolju i nežniju ekstrakciju soka i brzo bistrenje posle presovanja. S obzirom na to da se radi o koncentrisanoj beta-glukozidazi, Lallzyme Cuvee Blanc će znatno povećati aromatsku kompleksnost belih vina, naročito kod sorti kao što su Sauvignon blanc, Chardonnay i Semillon. DOZIRANJE: 2 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak šire. Vreme kontakta se produžava proporcionalno ukoliko je temperatura šire/vina niža (kao i pH). Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
550RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Essentiele FO MT+ su letve od francuskog hrasta, koje daju intenzitet aroma, kompleksnost, na tostirano-netostiranu hrastovinu, strukturu i slatkoću na ukusu. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: Na početku alkoholne fermentacije radi voćnosti i integracije hrastovine. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije za kompleksnije arome i maksimalnu integraciju tanina ili na početku odležavanja. DOZIRANJE: Za bogate arome belih sorti: 2 letve/hl, 50% francuski hrast medijum tostiran, 50% francuski hrast medijum plus tostiran na početku fermentacije. Za Cabernet Sauvignon, sa voćnim aromama na hrastovinu : 3 letve/hl, 1/3 francuski hrast medijum tostiran, 1/3 francuski hrast medijum plus tostiran, na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odelžavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporučuje se montaža u sredini na pola visine tanka, zakačene za odgovarajuće kanape ili inoks šipke. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz praćenje degustacijom. Dimenzije:960x47x7mm Težina:+-200g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
950RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju kompleksnih belih vina sa limunastim i cvetnim notama. EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorti ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili mermelade. Zahvaljujući ovim aromama vina koja su fermentirala sa ICV D47 daju kompleksnost kupažama i daju vinu svilenu notu i postojanost. DOZIRANJE: 25-40g/hl. Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju Sauvignon Blanc-a, Malvazije i drugih aromatičnih belih vina… EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN 7 prirodan je hibrid, selekcioniran u ARC institutu Nietvoorbij, Stellenbosch, Južna Afrika. Idealan je soj za proizvodnju aromatičnih belih vina pri niskim temperaturama fermentacije. Oslobađa arome egzotičnog voća (grejp, guava), i konvertira arome iz njihovih nearomatičnih prekursora prisutnih u moštu. DOZIRANJE: 20 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme MMX je namenjen za bolju filterabilnost i bistrenje šire od grožđa zaraženog botritisom i za odležavanje na talogu. Omogućuje solubilizaciju jedinjenja kvasca. EFEKAT NA VINO: Omogućuje bolje i brže sazrevanje vina na talogu, daje punoću, bolji ukus i zaokruženija vina. DOZIRANJE: 1-5 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Za crvena vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 4 – 5 g/hl. Za bela vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl. Za penušava vina koja odležavaju na talogu (posle sekundarne fermentacije) na temperaturi od 10 – 12° C / min. 3 meseca 1g/hl. Za filtriranje vina bogata glukanima (inficirana botritisom) na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl.

Prikaži sve...
3,299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Extreme Complexe od francuskog hrasta selekcionisane Oakscan procesom-metodom sa srednjim sadržajem tanina. Široka i složena aromatična paleta, pečene, začinske, note vanile. Uravnotežena struktura nepca, punoća i postojanost. Uravnotežen, složen hrastov profil, čak i kada se koristi sam. EFEKAT NA ŠIRU I VINO:Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina ili na početku odležavanja. DOZIRANJE: Kod zrelih egzotičnih belih sorata kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Verdejo, za izdašan karakter na hrastovinu uz punoću i postojanost ukusa: 1.5letva/hl, 2/3 ExtrêmeDélicat, 1/3 Extrême Complexe na početku alkoholne fermentacije. Za sveži, voćni tip finog Merlot-a, u cilju dodatne slatkoće i kompleksnosti: 2 letve/hl, 2/3 Extrême Délicat, 1/3 Extrême Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. Brendiju kome trebaju kompleksne i snažne arome na čokoladu i tost, kao i izražena punoća : 3 letve/hl, 50% Extrême Complexe, 50% Extrême Intense tokom odležavanja. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučena temperatura odležavanja 15°C minimum uz striktan monitoring mikrobioloških uslova. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz organoleptički monitoring. Dimenzije letve: 960x47x7mm Težina:+-200g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
1,250RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj