Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Opseg cena (RSD)
3 000,00 - 4 499,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
26-48 od 48 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
26-48 od 48
26-48 od 48 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    3,000 din - 4,499 din

Opis Namenjen je za proizvodnju crvenih vina. Enoferm RP 15 je izolovan i selekcionisan u saradnji sa vinarom Jeff Cohn-om tokom spontane fermentacije Rockpile Syrah-a. Ova kalifornijska selekcija se koristi za puna crvena vina, a naročito za Syrah, Zinfandel, Cabernet sauvignon i Merlot gde je umerena brzina fermentacije poželjna za bogato i bujno vino izbalansiranih nota. RP 15 zahteva malo azota (hrane) i daće dobre varijetete tonova na crveno voće i minerale kada je pažljivo rehidriran uz upotrebu GO FERM pre inokulacije u širu.

Prikaži sve...
3,820RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju crvenih vina. EFEKAT NA VINO: Uvaferm BDX se odlikuje perfektnom fermentativnom kinetikom i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Preporučuje se za proizvodnju kvalitetnih crvenih vina, naročito Merlot-a i Cabernet sauvignon-a, minimalno redukuje boju uz poboljšanje ukusa i jačanje aroma. DOZIRANJE:25-40 g/hl Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Persy HP koristi se za upravljanje sumpornim jedinjenjima u crvenim vinima. Zbog svoje sposobnosti da izbegava stvaranje SO2 i H2S poseduje odlične performanse fermentacije i tolerancija na alkohol. EFEKAT NA VINO: Pouzdano fermentira crvene sorte poput Sirah, Tempranillo i Pinot noir, dopunjavajući njihov sortni karakter, svežinu i postojanost arome. Dobra kompatibilnost sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l. 1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect/ Go-Ferm Protect Evolution u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok se ne dobije homogena suspenzija bez grudvica. 2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250g kvasca uz lagano mešanje. 3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja. 4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / šire. 5) Inokulirajte u širu. Dalje napomene Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta. Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / šire na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku. Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C. Preporučuje se da sok / šira mora biti inokuliran ne nižim od 18 ° C. Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT ili Fermaid O . Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Odlična selekcija za alkoholnu fermentaciju Pinot noir-a sa bojom i strukturom. EFEKAT NA VINO:Kvasac RC21 je selekcionisan tokom fermentacija u Burgundiji, sa ciljem da ekstrahuje i zaštiti polifenole Pinot Noir-a. Zbog njegove ograničene absorpcije polifenola kroz ćelijske zidove ovaj kvasac ne redukuje boju vinu i čuva njegovu strukturu tokom odležavanja. Zahteva dosta hrane da bi se izbegao potencijalni razvoj sulfida. Daje najbolje rezultate ako je pravilno rehidriran i zaštićen. Tada daje dobro struktuiran Pinot Noir sa aromama zrele trešnje, svetlog voća i začinskog bilja. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za bolju taninsku strukturu. EFEKAT NA VINO:Kvasac Lalvin ICV D80 je izolovan od strane Dominique Delteil-a (ICV) tokom 1992. sa pozicija Côte Rôtie u dolini Rhône, kao kvasac za fermentaciju šire bogate šećerom i polifenolima. Uz adekvatnu hranu, aeraciju i temperaturu fermentacije ispod 28°C, ICV D80 će „raditi“ sve do 16% alkohola. Daje izrazitu prednje nepčanu punoću, veliku prednje nepčanu „ukusnost“ i intenzivne, ali prefinjene tanine crvenim vinima. To je jedan od najboljih kvasaca za isticanje bogatih tanina, aroma zrelog voća, dima i sladića u crvenim vinima. Kada se meša sa vinima koja su fermentisala sa kvascem Lalvin ICV D254 ili sa vinom Syrah koje je fermentisalo sa ICV D80 daje veće bogatstvo plemenitih tanina. DOZIRANJE: 25 do 30 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od njegove zapremine, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Uspešno fermentira vrlo izbistrenu širu. Lalvin QA 23 je selekcionisan u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

Prikaži sve...
3,570RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Lalvin R2, preporučuje se za korišćenje kod aromatičnih belih sorti, kao što je Sauvignon Blanc, Trminac i Rizling i odlikuje se tipičnim aromama sorte. Oslobađaju se voćne i cvetne fermentativne arome kao posledica dobre enzimske aktivnosti. EFEKAT NA VINO: Proizvodi malo pene, vrlo brzi početak fermentacije, odlično sedimentira nakon fermentacije, osmotolerantan. Fermentira do 16-17 vol % alkohola. Posebno povoljan kod niskih temperatura fermentacije kao što je 5°C. Proizvodi vrlo malo spojeva koji vežu SO2, kao što su acetaldehid (15 mg/l), piruvična kiselina (13 mg/l). Može se upotrebiti za pokretanje zastoja fermentacije ili za ubrzavanje prespore fermentacije. Primenjuje se u proizvodnji penušaca. DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturi kljuka i odmah inokulirati kljuk rehidriranim selekcionisanim kvascem. Preporučuje se da temperatura kljuka u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C. Preporučuje se dodavanje rehidriranog kvasaca na dno tanka koji se počinje puniti sa moštom. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme MMX je namenjen za bolju filterabilnost i bistrenje šire od grožđa zaraženog botritisom i za odležavanje na talogu. Omogućuje solubilizaciju jedinjenja kvasca. EFEKAT NA VINO: Omogućuje bolje i brže sazrevanje vina na talogu, daje punoću, bolji ukus i zaokruženija vina. DOZIRANJE: 1-5 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Za crvena vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 4 – 5 g/hl. Za bela vina koja odležavaju na talogu na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl. Za penušava vina koja odležavaju na talogu (posle sekundarne fermentacije) na temperaturi od 10 – 12° C / min. 3 meseca 1g/hl. Za filtriranje vina bogata glukanima (inficirana botritisom) na temperaturi od 10 – 15° C / min. 6 nedelja 2 – 3 g/hl.

Prikaži sve...
3,299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za bistrenje šire i vina EFEKAT NA VINO: Omogućuje brzo bistrenje šire i ispresovanog vina što takođe znači kraći kontakt između šire i čestica mutnoće čime se smanjuje rizik od neželjenih ukusa u vinu. Ima nisku aktivnost cinamil esteraze kako bi zaštitio od stvaranja neželjenih vinil fenola. Sadrži tri glavne aktivnosti pektinaze (poligalakturonaza, pektin esteraza i pektin liaza) koje su posebno proporcionalne da obezbede brzo bistrenje i taloženje. DOZIRANJE: Za bistrenje šire i vina 1,5-2 g/hl, max 3 g/hl. Doza se povećava srazmerno mutnoći šire ili ako je grožđe obolelo od botritisa, ako su temperatura i/ili pH niži nego što je optimalno potrebno. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za bistrenje šire i ispresovanog vina, za termovinifikaciju. EFEKAT NA VINO:Enzim Lallzyme HC omogućuje brzo bistrenje šire i ispresovanog vina što takođe znači kraći kontakt između šire i čestica mutnoće čime se smanjuje rizik od neželjenih ukusa u vinu. Takođe, može se koristiti za bistrenje šire flotacijom. Kada se primenjuje na ispresovano vino znatno unapređuje filterabilnost vina. DOZIRANJE:Za bistrenje šire 0,5-1 g/hl. Trajanje tretmana 3-12 h na temperaturi 5 – 20°, za flotaciju šire 1 g/hl, za bistrenje presovanog vina 1 g/hl, trajanje tretmana 1-8 dana na temperaturi 15-25°. Doza se povećava proporcionalno ako je mutnoća veća, grožđe zaraženo botritisom ili su pH i/ili temperatura šire niži. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak šire.

Prikaži sve...
3,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Viniblock FO (francuski hrast) MT (medijum tostiran) su kockice francuskog hrasta (prosečnih dimenzija 4x5x1cm) termički obrađene na temperaturi 200°C. Zamenjuju hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 1-2 g/l, za odležavanje 2-4 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 2-3 g/l, za odležavanje 2-6 g/l. Kod rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg kockica da odleže 15-30 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak vina ili alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju.

Prikaži sve...
3,899RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Enoferm T306 je autohtoni kvasac izolovan prirodnom fermentacijom Pinot Noir u australijskim vinogradima Tirels, Hunter Valley. Uglavnom se koristi za bele sorte usmerene na voće, uključujući Chardonnay, Shiraz, Semillon, Chenin Blanc, Riesling i Pinot Gris za davanje aroma poput egzotičnog tropskog voća i ananasa. EFEKAT: Daje dubinu sortnim karakterima, posebno u Chardonnay i Rizlingu. Takođe, može doprineti osećaju u usta, posebno u vreme kontakta sa talogom. Poboljšava aromatičnu ekspresiju kod plodova slabog intenziteta. Pogodno za bela i fermentisana bela vina u tankovima i buradima i roze vina sa ranim oslobađanjem voća iz toplih regiona. DOZIRANJE: 25g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za 1000l: 1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect Evolution u 5l čiste vode bez hlora, na 40-43 ° C. Mešati dok se ne postigne homogena suspenzija bez grudvica. 2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, polako i ravnomerno posipajte 250 g kvasca na površini vode, uz lagano mešanje.Poptrebno je da su grudvice raspršene. 3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg mešanja. 4) Pomešajte rehidrirani kvasac sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca. Temperatura soka/mošta 5-10 ° C. 5) Inokulirajte u mošt. Dalje napomene • Korake 1-5 treba dovršiti u roku od 30 minuta. • Najbolje je ograničiti dodavanje zapremine prvog soka/mošta na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soka. • Da biste smanjili hladni šok, uverite se da su promene temperature manje od 10 ° C. • Preporučuje se da se sok / mošt inokulira na temperaturi ne nižoj od 18 ° C. • Preporučuje se upotreba složenog izvora azota za ishranu, poput Fermaid AT ili Fermaid O Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Vejlevej 10, Fredericia, DK-7000 Danska, podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Sensy je dobijen inovativnom metodom, prirodnim ukrštanjem vinskih kvasca već poznatih karakteristika da bi se dobio kvasac koji proizvodi vrlo malo sumpornih jedinjenja. Ima vrlo nisku mogućnost proizvodnje SO2, H2S-a i acetaldehida. Istovremeno, naglašava aromatsku sortnost grožđa, sigurne je kinetike, fermentacija do suvog vina. Daje otvorena vina, lepe punoće i strukture. EFEKAT NA VINO: H2S je vrlo negativna komponenta vina. Smatra se pravim problemom u maskiranju aromatike i sortnosti belog vina i doprinosi gubitku kvalitete vina. Kvasac Sensy neće proizvesti ili će proizvesti vrlo malo H2S-a i samim time pomoći u naglašavanju sortnosti aromatike belih vina. Zbog niske proizvodnje acetaldehida Lalvin Sensy omogućava stabilnost vina sa umerenom količinom SO2. Preporučuje se za aromatična bela i ružičasta vina, osiguravajući nizak nivo isparljivih kiselina, promovišući intenzivne aromatične estre i donoseći svežinu i ravnotežu u ustima. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode (temperatura između 35 ° i 40 ° C). Lagano mešajte da se rastvori i sačekajte 20 minuta. Dodajte u kljuk. Razlika u temperaturi između kljuka koji se inokulira i rehidracije ne sme biti veća od 10 ° C . Ukupno trajanje rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Uvek rehidrirajte kvasac u čistoj posudi. Rehidracija u kljuku nije preporučljiva. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Enoferm Syrah se posebno preporučuje za Shiraz, Merlot i Carignan. Visoki je proizvođač glicerola, poboljšava dobar osećaj u ustima i stabilnu ekstrakciju boje. EFEKAT NA VINO: Najprikladniji je za korišćenje za toplo klimatsko voće. Tipične arome uključuju ljubičice, maline, ribizlu, jagode, crni biber i pikantnost. Ostale preporučene sorte uključuju Barbera, Nebbiolo i Sangiovese. Pomaže bržem početku fermentacije. DOZIRANJE: 25 g / hl aktivnog sušenog kvasca (ovo će obezbediti početnu populaciju ćelija od približno 5 k106 održivih ćelija / ml) 30 g / hL Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l. 1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok ne postignete homogenu suspenziju bez grudvica. 2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250 g kvasca, uz lagano mešanje. 3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja. 4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / kljuka. 5) Inokulirajte u kljuk. Dalje napomene: Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta. Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / kljuka na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku. Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C. Preporučuje se da sok / mora biti inokuliran na temperaturi ne nižoj od 18 ° C. Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT ili Fermaid O. Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju belog aromatičnog i neutralnog grožđa prilikom kontakta sa pokožicom. EFEKAT NA VINO: Pektinaza slabijeg macerativnog potencijala daje bolju i nežniju ekstrakciju soka i brzo bistrenje posle presovanja. S obzirom na to da se radi o koncentrisanoj beta-glukozidazi, Lallzyme Cuvee Blanc će znatno povećati aromatsku kompleksnost belih vina, naročito kod sorti kao što su Sauvignon blanc, Chardonnay i Semillon. DOZIRANJE: 2 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak šire. Vreme kontakta se produžava proporcionalno ukoliko je temperatura šire/vina niža (kao i pH). Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za pre-fermentativnu maceraciju crnog grožđa. EFEKAT NA VINO: Lallzyme Cuvée Rouge predstavlja specifični enzimski preparat koji se odlikuje optimalnim balansom pektinaze i bočnih aktivnosti za pre-fermentativnu maceraciju u proizvodnji crvenih vina. Pojačava oslobađanje polisaharida i aromatskih prekursora iz ćelijskih zidova bobice grožđa. DOZIRANJE: 2-3 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 10 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Pre-fermentativna maceracija pokožice na temperaturi 15-25°C / 2-6 dana doziranje 2-3 g/hl. Hladno macerativno natapanje pokožice na temperaturi <12°C / 2-6 dana 2-3 g/hl. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Izuzetno jak kvasac, brz, pouzdan koji daje aromatičnu svežini i sigurnost fermentacije. Lako uklanja dvostruku mikrofloru, što je vrlo dobro za posebne berbe sorti velškog rizlinga, kernera, Lambrusco, Sangiovese, Merlot, Barbera. EFEKAT NA VINO: Pogodan za proizvodnju organskih vina. Najbolji rezultati daju se fermentacijom belog kljuka na temperaturi od 13-18 stepeni Celzijusa, a za crvene na 20-25 stepeni. Brzi početak fermentacije povezan je sa visokom ekstrakcijom antocijanina od početka alkoholne fermentacije; potrošnja šećera je postepena tokom fermentacije sa sigurnim završetkom fermentacije čak i pri visokim gradacijama. Arome svežeg crvenog voća sa laganim začinskim notama karakterišu vina dobijena ovim sojem. Pored toga, ovaj soj je savršeno pogodan za vinifikaciju grožđa koje nije savršeno zdravo ili u situacijama sa velikim rizikom od mikrobiološke kontaminacije. DOZIRANJE: 25-50 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode (temperatura između 35 ° i 40 ° C). Lagano mešajte da se rastvori i sačekajte 20 minuta. Dodajte u kljuk. Razlika u temperaturi između kljuka koji se inokulira i rehidracije ne sme biti veća od 10 ° C . Ukupno trajanje rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Uvek rehidrirajte kvasac u čistoj posudi. Rehidracija u kljuku nije preporučljiva. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Štapići FO (francsuki hrast) MT (medijum tostiran) Služe da obnove arome na hrast u korišćenim baricima. Idealno sredstvo koje produžuje životni vek korišćenih barika. Intenzivne i prijatne arome na hrast, koje maskiraju arome staroga barika. Doprinos slatkoći i punoći na ukusu, koji pokriva suve tanine koje daju stari barici. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: osvežava arome i poboljšava ukus vina koje odležava u korišćenim baricima. DOZIRANJE: Za bela vina čija se vinifikacija obavlja u bariku: 1 komplet francuski hrast medijum toast čim se vino stavi u bure na početku alkoholne fermentacije. Za zrela jaka crvena vina : 1 komplet francuski hrast medium plus toast od momenta kada se vino stavi u bure. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Optimalan period otpočinjanja kontakta: Bela vina: Čim se vino stavi u barik bure radi alkoholne fermentacije u cilju dobijanja voćnosti i aroma na hrastovinu. Crvena vina: Čim se vino stavi u barik bure radi dobijanja aroma na hrastovinu i radi apsorpcije plemenitih tanina. Ubaciti u barik bure kroz rupu za čep. 1 komplet je dovoljan za bure od 225 litara. PREPORUČENA TEMPERATURA ODLEŽAVANJA: 15°C minimum uz striktan nadzor mikrobioloških uslova. Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Pakovanje: 1 komad

Prikaži sve...
3,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za ultra premium crvena i bela vina od dobro izbalansiranog zrelog grožđa. „Terroir“ kvasac. Doprinosi voćnim notama dok istovremeno redukuje šanse za biljne tonove kod Kaberne sovinjona. EFEKAT NA VINO: Lalvin ICV D21 je izabran za fermentaciju crvenih vina postojane boje, jakog prednjenepčanog prvog utiska, umerenih tanina u srednjenepčanoj fazi i svežine koja ostaje. Kao retko koji kvasac, ICV D21 doprinosi oboma, jakim kiselinama i polifenol-reaktivnim polisaharidima. Jakom interakcijom polisaharida sa biljnim i voćnim nepostojanim mešavinama doprinosi stabilnom aromatskom profilu u ustima. Ovi atributi sprečavaju razvoj senzacija kao što su arome kuvanog džema i oštrog alkohola u vrlo zrelom i jakom Cabernet sauvignon-u, Merlot-u i Syrah-u. Tokom fermentacije ICV D21 proizvodi vrlo malo sulfita, a čuven je i po svojim fermentnim performansama čak i u uslovima visoke temperature i nedostatka hrane za kvasce. DOZIRANJE: Za crvena vina: 25 to 40 g/hl. Za bela vina: 25 to 35 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Odlična selekcija za alkoholnu fermentaciju koncentrovanih crvenih vina. EFEKAT NA VINO: Ova kalifornijska selekcija se koristi za puna crvena vina, a naročito za Syrah, Zinfandel, Cabernet sauvignon i Merlot gde je umerena brzina fermentacije poželjna za bogato i bujno telo izbalansiranih nota. RP 15 zahteva malo hrane i daće dobre varijetete tonova na crveno voće i minerale kada je pažljivo rehidriran uz upotrebu GO FERM PROTECT-a pre inokulacije u širu. DOZIRANJE: 25 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju Graševine i klasičnog Rajnskog rizlinga. EFEKAT NA VINO:Uvaferm CEG selekcionisan je u institutu u Geisenheim, Nemačka. Zbog svoje spore fermentacije pogodan je za fermentacije bez kontrolisane temperature. Vina dobijena ovim sojem cvetno voćne su aromatike, moderna, sveža. Najbolje rezultate daje na Graševini i Rajnskom Rizlingu. Arome Rajnskog Rizlinga dobijene fermentacijom sa ovim sojem odležavanjem lagano prelaze u petrolejske i kerozinske note klasične za Rajnski Rizling hladnijeg klimata. DOZIRANJE:25-30g/hl. Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,850RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vrsta kvasca Uvaferm CEG uživa pre svega kod proizvođača istančano voćnih, reduktivnih belih vina prvoklasan glas. Nakon polaganog, ali pouzdanog početka vrenja sledi lagano vrenje kod kojeg se razvija malo pene i kod kojeg su često već fine arome nastajućeg vina izrazito prepoznatljive. Uvaferm CEG bira se u mnogim vinogradarskim područjima za proizvodnju voćnih tipova vina različitih sorti: Rajnski Rizling, Rizvanac, Graševina, Chardonnay, Veltlinac, Plemenka. Kod mošteva sa niskim sadržajem hranljivih materija i nakon jačeg bistrenja mošta, dodatak kompleksne hrane za kvasac kao što je Fermaid "E" osigurava optimalni tok vrenja. PRIMENA: Preporučeno doziranje (g/hl) Uslovi vrenja: teži povoljni moštevi belog vina 20-35 15-20 moštevi rosé vina 20-25 15-20 priprema penušavih vina 30-50 20-30

Prikaži sve...
3,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Kvasac QA 23 koristi se za proizvodnju belih i roze vina, koje karakteriše svežina, voćnost, čistoća. Uspešno fermentira vrlo izbistrenu širu. EFEKAT NA VINO:Lalvin QA 23 je selekcionisan u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE:25 g na 100 litara kljuka. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C Promešati i ostaviti 15 minuta. Promešati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturi kljuka. Preporučuje se da temperatura mošta u vrijeme unošenja ne bude niža od 15°C. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj