Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Lepota i zdravlje
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
  • Goglasichevron_right
  • Lepota i zdravlje
151-175 od 457 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
151-175 od 457 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Zdrava hrana

Organske prosene pahuljice bez glutena su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog prosa. Nakon termičke obrade zrna se presuju u ukusne pahuljice. Najčešće se koriste za pripremu zdravog, hranljivog doručka. Uputstvo za pripremu: 1 šolju prosenih pahuljica preliti sa 1 šoljom vode i kuvati 2-3 minuta. Po želji dodati sveže li sušeno voće i orašaste plodove. Alergen info: može sadržati u tragovima soju, susam, kikiriki, badem, lešnik. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda: Energetska vrednost: 1370 kJ/ 327kcal Masti: 4 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0 g Ugljeni hidrati: 60 g; od kojih šećeri: 2 g Proteini: 10 g Vlakna: 3 g Zemlja porekla: Finska.

Prikaži sve...
290RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 619193 Brend: Plus Pharmaceuticals Opis proizvoda CirkuloTin Dodatak ishrani na bazi lekovitog bilja, bez veštačkih boja, konzervanasa i hormona Cena proizvoda: 528,00 RSD Namena proizvoda: – za održavanje normalne cirkulacije – kod problema sa venskom cirkulacijom – u terapiji ateroskleroze – za regulaciju nivoa lipida u krvi – za regulisanje krvnog pritiska Način primene: 3 puta dnevno rastvoriti 45 kapi u pola čaše vode i popiti pre jela. Napomene: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta. Sadrži alkohol. Upozorenja: Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama, osobama mlađim od 18 godina, osobama na antikoagulantnoj ili antiagregacionoj terapiji. Sedam dana pre operativnog zahvata obustaviti primenu ovog proizvoda.

Prikaži sve...
528RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 4669 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda ČAJ OD LISTA SENE – Moć bilja Sastav: List sene (Sennae folium) Cena proizvoda: 320,76 RSD Sastav: List sene (Sennae folium) Osobine: List sene sadrži antrahinonske heterozide (senozide A i B), polisaharide, flavonoide, monoterpene, seskviterpene, fenilpropane, etarsko ulje i palmitinsku kiselinu. Aktivni sastojci LISTA SENE deluju stimulišuće na crevnu peristaltiku, a usled svojih hidrofilnih osobina povećavaju volumen crevnog sadržaja, i na taj način podstiču i olakšavaju pražnjenje creva. Upotreba ČAJA OD LISTA SENE preporučuje se : kod povremenih zatvora, za regulisanje stolice. Ograničenja u upotrebi : Upotreba Čaja od lista sene se ne preporučuje tokom trudnoće i dojenja kao ni deci mlađoj od 12 godina. Neželjeni efekti i/ili interakcije sa lekovima : kod osetljivih osoba, može izazvati grčeve i stomačne bolove. Kontraindikovana je upotreba kod ileusa. Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 20 minuta. (Čaj se može pripremiti i na sledeći način: jednu kafenu kašičicu lista sene preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 12 sati.) Procediti i popiti jednu šolju čaja uveče pre spavanja. Pakovanje: 80 g

Prikaži sve...
321RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 8131 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda BOSILJAK Latinski naziv i familija : Ocimum basilicum L. (Lamiaceae) Cena proizvoda: 231,00 RSD Latinski naziv i familija : Ocimum basilicum L. (Lamiaceae) Opis : Stabljike su busenasto razgranate, najčešće su gole i prijatno mirišu na balzam. Listovi su jajasti, na vrhu zašiljeni i grubo nazubljeni. Cvetovi su žućkasto-beli ili crvenkasti, složeni pazušno u prividne pršljenove, postavljene jedan iznad drugog. Raste od Indije, južne Azije, severne Afrike do tropskog dela Amerike, i gaji se. Kao lekoviti deo biljke koristi se : Osušen nadzemni deo biljke (Basilici herba) Hemijski sastav : Herba bosiljka sadrži do 0,7% etarskog ulja, flavonoide, tanine, kafenu kiselinu i saponozide Upotreba : Etarsko ulje bosiljka deluje kao anthelmintik. Takođe se koristi : U narodnoj medicini za podsticanje apetita, kao sredstvo za olakšavanje eliminacije gasova, olakšavanje izmokravanja. Koristi se i spolja, za ispiranje grla. Upotrebljava se i u parfimeriji i kozmetici a koristi se i kao začin. Ograničenja u upotrebi : Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja, kao ni u dečjem uzrastu. Način pripreme i upotrebe čaja : Supenu kašiku herbe bosiljka preliti šoljom ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja između obroka. Pakovanje : 80g

Prikaži sve...
231RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 1418 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda FILTER ČAJ OD PITOME NANE – moć bilja Sastav: List pitome nane (Menthae piperitae folium) Cena proizvoda: 244,20 RSD Sastav: List pitome nane (Menthae piperitae folium) Osobine: List pitome nane sadrži do 4% etarskog ulja (sa 35-45% mentola), flavonoide, 6-12% tanina, triterpene, gorke supstance. Primena: Aktivni sastojci lista pitome nane povoljno deluju na sluzokožu organa za varenje, pa se upotreba preporučuje kod akutne i hronične upale želudačne i crevne sluzokože, za olakšanje varenja i ublažavanje žučnih tegoba, protiv nadimanja i za eliminisanje gasova. Tradicionalno, u narodnoj medicini, čaj od pitome nane se koristi i kao blago sredstvo za umirenje. Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu filter kesicu čaja od lista pitome nane preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta, procediti. Piti 3-4 puta dnevno po šolju čaja. Pakovanje: 20 filter kesica Još jedan predlog za upotrebu: U kulinarstvu, list pitome nane koristi se kao začin, naročito u pripremi jela od mahunarki, tako da dodatkom sadržaja filter kesice čaja od pitome nane možete obogatiti ukus jela od pasulja ili sočiva.

Prikaži sve...
244RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 9746 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda ČAJ OD NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE – Moć bilja Sastav: Herba mrtve bele koprive (Lamii albi herba) Cena proizvoda: 234,96 RSD Sastav: Herba mrtve bele koprive (Lamii albi herba) Osobine: Herba nadzemnog dela mrtve bele koprive sadrži flavonoide, fenolne kiseline, tanine, iridoide, sekoiridoide, saponozide, fitosterole, sluzi, amine i masne kiseline. Aktivni sastojci NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE deluju antiseptično i protivupalno, takođe, pokazuju i diuretični efekat, a prisutne sluzi oblažu iritiranu sluzokožu organa za varenje i disajnih organa, razređuju gust bronhijalni sekret i olakšavaju njegovu eliminaciju. Upotreba ČAJA OD NADZEMNOG DELA MRTVE BELE KOPRIVE preporučuje se : kod kašlja i bronhitisa za iskašljavanje, kod digestivnih tegoba u predelu želuca i creva, i kao blag diuretik. U narodnoj medicini koristi se za ublažavanje tegoba u menopauzi, za vaginalna ispiranja kod „belog pranja“ (leukoreje), kao i za ispiranja kože kod ekcema i peruti. Ograničenja u upotrebi : Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotrebu Čaja od nadzemnog dela mrtve bele koprive treba izbegavati tokom trudnoće i dojenja i kod dece mlađe od 12 godina. Način pripreme i upotrebe čaja: Jednu kafenu kašiku nadzemnog dela mrtve bele koprive preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 5 min. Procediti i piti dve do četri šolje dnevno (po želji zaslađene medom). Spoljna upotreba: 50 gr nadzemnog dela mrtve bele koprive preliti sa 1 litrom ključale vode, ostaviti da odstoji i kada se prohladi, procediti i koristiti za ispiranje. Pakovanje: 100 g

Prikaži sve...
235RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 1363 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda Tinktura valerijane VALERIANAE TINCTURA Cena proizvoda: 363,00 RSD Sastav: Etanolno-vodeni ekstrakt rizoma sa korenjem valerijane ( Valerianae rhizoma cum radicibus ). Delovanje: Preparat ispoljava blago sedativni efekat zbog sinergističkog delovanja etarskog ulja, baldrinala (produkata razgradnje valepotrijata) i valerenske kiseline. Ova kiselina ujedno ispoljava i spazmolitičko i miorelaksantno dejstvo. Preparat se preporučuje kod nespokojstva, napetosti, razdražljivosti, zabrinutosti i poremećaja sna usled nervoze. Napomena: Preparat sadrži alkohol ( etanol ). Upotreba: Piti dnevno 15 do 20 kapi u malo vode ili na kocku šećera.

Prikaži sve...
363RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 6513 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda ČAJ KOD BAKTERIJA U MOKRAĆI ZA DECU I TRUDNICE – Moć bilja Cena proizvoda: 456,72 RSD Sastav: Herba vranilovke (Origani vulgaris herba) Herba rastavića (Equiseti herba) Herba rtanjskog čaja (Saturejae herba) Herba timijana (Thymi herba) Koren zečjeg trna (Ononidis radix) Osobine: Lekovito bilje koje ulazi u sastav ove čajne mešavine sadrži etarska ulja (u kojima dominiraju timol i karvakrol), cineol, linalol, triterpene, flavonoide, flavonoidne heterozide, rozmaricinsku, kafenu, protokatehinsku i silicijumovu kiselinu, derivate cimetne kiseline, fenilkarbonske kiseline i tanine. Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav Čajne mešavine protiv bakterija u mokraći za decu I trudnice deluju antimikrobno na najčešće izazivače bakterijskih infekcija urinarnog sistema, svojim blagim diuretičnim dejstvom podstiču izlučivanja mokraće, pri čemu ne dovode do poremećaja balansa elektrolita, a deluju i na ublažavanje bolova, grčeva i upale sluzokože bešike i mokraćnih kanala. Upotreba ČAJA KOD BAKTERIJA U MOKRAĆI ZA DECU I TRUDNICE preporučuje se: za ublažavanje tegoba koje prate bakterijske infekcije mokraćne bešike i mokraćnih kanala kod trudnica, dojilja I dece uzrasta do 12 godina. Način pripreme i upotrebe čaja: Četiri supene kašike čajne mešavine preliti sa 1 litar hladne vode. Sud poklopiti, zagrejati do ključanja i ostaviti da stoji 1 sat. Procediti i dobijenu količinu čaja popiti u toku dana. Pakovanje: 100 g

Prikaži sve...
457RSD
forward
forward
Detaljnije

Šifra proizvoda: 6495 Brend: Institut dr.Josif Pančić Opis proizvoda OČAJNICA , MACINA TRAVA Latinski naziv i familija : Marrubium vulgare L. (Lamiaceae) Cena proizvoda: 178,20 RSD Latinski naziv i familija : Marrubium vulgare L. (Lamiaceae) Opis : Biljka je gorkog ukusa i neprijatnog mirisa. Stabljika je uspravna, prekrivena belim maljama, listovi su okruglasto jajasti, liska je naborana i tupo nazubljena. Mladi listovi su gusto obrasli dlakama, kasnije ogole sa lica. Cvasti su skupljene u pazuhu listova u loptaste, razmaknute pršljenove. Cvetovi su sitni, krunica je bela pokrivena maljama. Raste u srednjoj Evropi, Mediteranu, Maloj Aziji, na Kavkazu, u Mesopotamiji, na sušnim livadama i pašnjacima. Kao lekoviti deo biljke koristi se : Osušen hadzemni deo biljke (Marrubii herba) Hemijski sastav : Herba očajnice sadrži flavonoide, pirolidinske alkaloide, do 1% diterpena, etarsko ulje i tanine. Upotreba : Gorke materije herbe očajnice deluju na podsticanje apetita, podstiču lučenje žuči, olakšavaju varenje, olakšavaju iskašljavanje. Takođe se koristi : U narodnoj medicini za regulisanje menstrualnog ciklusa i kod neplodnosti u žena Ograničenja u upotrebi : Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće i dojenja Način pripreme i upotrebe čaja : Jednu kafenu kašičicu herbe očajnice preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti. Piti 2-3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka. Očajnica ( Marrubii herba ) ulazi u sastav čajnih mešavina broj : 31, 77 Pakovanje : 80g

Prikaži sve...
178RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Laneno seme je izuzetno važna zdrava hrana zbog visokog sadžaja vlakana, ulja bogatog omega-3 masnim kiselinama i fitoestrogenih antioksidanasa – lignina. Seme lana se može koristiti u raznim slatkim i slanim jelima i pecivima, a najčešće kao dodatak kaši ili sličnom doručku od žitarica. Čak i sluz koja se dobije dvanaestočasovnim potapanjem semena lana u vodi pokazuje lekovita dejstva na sluznicu gastro-intestinalnog trakta. Seme lana = riznica zdravlja Vlakna, omega 3 masne kiseline i fitoestrogenski antioksidansi lignini su najvažniji sastojci za delotvornost lanenog semena. Vlakna koja ulaze u sastav lanenog semena ulaze su rastvorljiva i nerastvorljiva, a blagotvorna su za probavu, zdravlje creva (crevnu floru), održavanje idealne telesne težine i regulaciju holesterola. Visok sadržaj vlakana automatski znači nizak glikemijski indeks, i sporo podizanje šećera i pa su semenke lana nezaobilazan deo svakog zdravog doručka koji će dugo održavati osećaj sitosti. Najznačajnija omega-3 masna kiselina iz semena lana je alfa-linolenska (ili ALA). U pitanju je esencijalna aminokiselina, što znači da naš organizam nema mogućnost njenog stvaranja, već je unos hranom jedini put ulaska ove masne kiseline. Dugotrajan unos polinezasićenih omega-3 masnih kiselina u koje spada ALA štiti srce i krvne sudove. Lignini su fitoestrogeni koji imaju antioksidativno dejstvo, a smatra se i da imaju preventivno dejstvo kod hormonski zavisnih kancera. Antioksidativnom aktivnošću se smanjuje dejstvo aktivnosti slobodnih radikala koji uništavaju ćelije i genetski materijal. Lignni takođe pomažu u smanjivanju simptoma PMS-a i neugodnih simptome koji prate menopauzu. Može se konzumirati i lanena sluz, koja se dobija dvanaestočasovnim potapanjem semenki u vodi. Sluz se nakon toga procedi i popije, a odlična je za regeneraciju želudačne sluzokože i pokretanje probave. Važne napomene pri upotrebi: Celo laneno seme bubri u crevima, i deluje kao zapreminski laksativ – creva se pokreću zbog voluminoznog sadržaja koji je prisutan u njima. Veoma je važno da kada koristite laneno seme pijete puno tečnosti, prvenstveno vode upravo da bi ostvarili laksativni efekat. Međutim lignini i omega-3 masne kiseline postaju dostupne tek po mlevenju semena. Opna lanenog semena je jako teško svarljiva, pa skoro da nije moguća apsorpcija ovih važnih sastojaka pri konzumaciji celog semena. Takođe, samleveno seme ne sme dugo da stoji jer se polinezasićene omega 3 masne kiseline stajanjem degradiraju, postaju zasićene i gube sva lekovita svojstva. Najbolje bi bilo da svu neiskorišćenu količinu samlevenog semena lana prebacite u dobro zatvorenu posudu i u frižider, uz napomenu da bi ga trebalo iskoristiti u što kraćem vremenu – ne duže od 7 dana.

Prikaži sve...
22RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Musli sa cimetom sadrži samo prirodne sastojke, bez aditiva, bez dodatih šećera, konzervansa i veštačkih aroma. Musli cimet je napravljen od najkvalitetnijih integralnih žitarica, orašastih plodova i semenki. Sastav: ovsene pahuljice, pšenične pahuljice, ječmene pahuljice, ražene pahuljice, kukuruzne integralne pahuljice, lešnik, susam, lan, golica, cimet 0.9 %, suncokret, ekspandirani pirinač. Priprema: Dve do tri kašike cimet muslija preliti biljnim mlekom, jogurtom ili vodom. Može se jesti odmah, ostaviti da odstoji 5 do 10 minuta ili potopiti preko noći. Po želji dodati sveže voće i uživati hranljivom i ukusnom doručku. Najukusniji sastojci se ponekad spuste na dno kesice, zato protresite pakovanje pre upotrebe. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda: Energetska vrednost: 1868 kJ/ 445 kcal Masti: 17 g Ugljeni hidrati: 59,6 g Proteini: 13,2 g Zemlja porekla: Srbija.

Prikaži sve...
388RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Bio Špajz organski crni pirinač ima više minerala od ostalih vrsta pirinča i dobar je za hladnije dane zato što uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Ima diuretička svojstva i dobar je za bubrege i bešiku. Priprema: 1 šolju pirinča sa 2 šolje vode kuvati 45 min. Posuti susamom. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda: Energetska vrednost: 1500 kJ/ 357 kcal Masti: 1,6 g; od kojih zasićene masne kiseline: 0,5 g Ugljeni hidrati: 72,8 g; od kojih šećeri: 0,7 g Proteini: 9,9 g Vlakna: 1,4 g. Zemlja porekla: Tajland.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Opis Bela kinoa se uglavnom koristi kao pirinač: ili kao glavno jelo, ili kao kaša a može biti i prilog uz povrće, mahunarke, salate i supe. Prirodno ne sadrži gluten pa je mogu jesti osobe koje boluju od celijakije. Takođe je pogodna za vegane i vegetarijance posebno jer sadrži kompletne proteine – oni proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline. Prirodni je izvor gvožđa, fosfora, vitamina E, B2 i B3 i bogata je dijetnim vlaknima. Ova „žitarica“ (pripaja se žitaricama jer se na isti način gaji i priprema, a inače je seme biljke) vodi poreklo sa velikih nadmorskih visina Anda, i dugo je bila osnova ishrane Inka. Napomena: izražena cena se odnosi na 100g proizvoda.

Prikaži sve...
55RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Organski crveni pirinač je izvor monakolina K koji doprinosi održavanju normalnih nivoa holesterola u krvi. Monakolin K je poznat i kao prirodni “statin” – lovastatin. Održavanjem normalnih nivoa holesterola dugotrajno može smanjiti LDL holesterol i trigliceride, a povećati HDL holesterol pa tako zaštititi srce i krvne sudove. Od vremena Ming dinastije uvršten je u kineske spise o lekovitim sredstvima kao stimulans cirkulacije krvi, i tada je zabeleženo da je to lek za stomačne probleme, cirkulaciju krvnih sudova, kao i opšte zdravlje stomaka. Priprema: 1 šolja pirinča i 2 šolje vode kuvati 45 minuta na tihoj vatri. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda: Energetska vrednost: 1528 kJ/ 360 kcal Masti: 2,5 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,3 g Ugljeni hidrati: 76 g; od kojih šećeri: 0,12 g Proteini: 7,2 g Vlakna: 2,7 g. Zemlja porekla: Tajland.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Opis Organski kokosov šećer For natura je prirodan šećer organskog porekla, sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slatkoću smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljno je sladak da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1. Široko se primenjuje u kulinarstvu i pravljenju zdravih poslastica. Odličan je za zaslađivanje napitaka bilo koje vrste: kafa, čaj, sok, šejk, koktel. Organski kokosov šećer se dobija prikupljanjem nektara (soka) iz cveta kokosa. Proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisane organske proizvodnje, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Sok se prikuplja i postupkom prokuvavanja dolazi do isparavanja viška vode. Na taj način dobija se čist kokosov šećer bez rafinisanja i veštačkih aditiva i bez drugih hemijskih sredstava. Kokosov šećer je i prirodni izvor vitamina B grupe i minerala: gvožđa, magnezijuma, hroma i cinka. Oko 82% organskog kokosovg šećera For natura čini saharoza, a glikemijski indeks mu je oko 35. Zemlja porekla: Indonezija.

Prikaži sve...
379RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Organski kokosov šećer For natura je prirodan šećer organskog porekla, sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slatkoću smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljno je sladak da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1. Široko se primenjuje u kulinarstvu i pravljenju zdravih poslastica. Odličan je za zaslađivanje napitaka bilo koje vrste: kafa, čaj, sok, šejk, koktel. Organski kokosov šećer se dobija prikupljanjem nektara (soka) iz cveta kokosa. Proizveden je po visokim standardima strogo kontrolisane organske proizvodnje, bez upotrebe veštačkih đubriva, herbicida i pesticida. Sok se prikuplja i postupkom prokuvavanja dolazi do isparavanja viška vode. Na taj način dobija se čist kokosov šećer bez rafinisanja i veštačkih aditiva i bez drugih hemijskih sredstava. Kokosov šećer je i prirodni izvor vitamina B grupe i minerala: gvožđa, magnezijuma, hroma i cinka. Oko 82% organskog kokosovg šećera For natura čini saharoza, a glikemijski indeks mu je oko 35. Zemlja porekla: Indonezija.

Prikaži sve...
176RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Inka je zdrav i prirodan instant napitak od žitarica bez kofeina koji se priprema brzo i lako. Pravi se od ječma, raži i cikorije. Inka je izvrsnog ukusa, a možete je ispijati ceo dan. Idealna je za radno okruženje ili kao topli večernji napitak. Sastav: 45 % ječam, 30 % raž, 20 % cikorija, 5 % šećerna repa. - Ne sadrži kofein. - Napitak se preporučuje i ljudima sa visokim pritiskom. - Inka daje osećaj sitosti pa je pogodna za korišćenje u procesu mršavljenja. - Smiruje želudac, te je dobra i za sve one koji pate od kiseline u želucu. Sadrži važne vitamine i minerale: B kompleks, Fe, Mg, Cu, K, Ca i druge. Način upotrebe: kašičicu kafe preliti vrelom vodom, dodati mleko i zasladiti po želji. Najbolje je piti Inku uz dodatak običnog ili sojinog mleka Uživajte čitavog dana u poznatom ukusu.

Prikaži sve...
434RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Idealna mešavina sušenog povrća i prirodnih začina - bez dodate soli, aditiva, natrijum glutaminata. Sojine ljuspice i kurkuma podižu hranljivu i biološku vrednost ovog proizvoda i osiguravaju prisustvo supstanci izuzetnog antioksidativnog delovanja. Sušeno povrće (šargarepa, paštrnak, peršun, celer, crni luk, praziluk, list celera, peršuna i mirođije), minimum 70% dekstroza, sojine ljuspice, kukuruzni griz, prirodni začini (biber, kari, kurkuma), ekstrakt kvasca i vitamina B2. Ova mešavina ne sadrži aditive. Dodavati dinstanim ili kuvanim jelima na 5 minuta pred kraj kuvanja jednu supenu kašiku (5 g) na jednu porciju.

Prikaži sve...
341RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Dobija se uzgojem jednoćelijskog organizma, gljivice saccharomyces cerevisiae na podlozi od melase. Gljivice se ispiraju, inaktiviraju, suše i melju u granule. Ne sadrži gluten, a bogat je proteinima, selenom, cinkom, folnom kiselinom i vitaminima B. Ukusom podseće na zreli sir, poboljšava ukus jelima i daje divan sirast ukus. Dodaje se u supe, čorbe, testenine, sendviče, salate, variva, veganski sir.

Prikaži sve...
566RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara. Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola. Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku. Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kašike) a za decu 10 g. Koristi se 6-8 nedelja nakon čega se pravi pauza 4-6 nedelja. Dodatne informacije: Sastav: Pivski kvasac Neto masa: 200g Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi Rok trajanja: 12 meseci

Prikaži sve...
508RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Mahunarka rogač je dobra zamena za kakao. Raste na mediteranu, gde ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau. Kao zdrava alternativa za decu rogač sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcijuma od kakaa. Prirodno bogat sa vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže očuvanju zdravlja kostiju i probavnog trakta. Sa prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim ukusom, rogač će vašim poslasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu. Bogat izvor vitamina i minerala Unatoč tome, da ima rogač blagi ukus, bićete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalijuma, gvožđa, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da brašno rogača sadrži triput više kalcijuma od mlijeka. Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcijuma i cinka u tijelu. Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospešuje metabolizam, bez toga da bi telo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu odnos holesterola i šećera u krvi. Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, pre nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla. Detoksikuje telo i poboljšava imunološki sastav. Izvrstan je izvor gvožđa i ima manje masnoća od kakaa. Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcijuma nego kakao pa je odličan izvor fosfora i magnezijuma. Kao dobar izvor balastnih stvari brašno rogača pospešuje probavu i ublažava proliv. Pomaže zaštitui tela od stomačnog virusa i deluje kao antitusik. Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.

Prikaži sve...
129RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Boom limun kuglice su sirovi veganski dezert bez dodatih šećera, bez laktoze i bez dodatih aditiva i konzervansa. Potpuno prirodni izvor energije, koji prirodno ne sadrži gluten. Boom sirove kuglice su zdrav zalogaj između obroka, imajući u vidu da obezbeđuju širok opseg važnih hranljivih sastojaka: vitamina, minerala, antioksidanasa i dovoljno kalorija. Pakovanje sadrži 3 kuglice. Sastav: lešnik, urme, suvo grožđe, susam, limun. Kao izvor limuna se koristi limunova kora koja je prethodno dugotrajno detoksikovana u sodi bikarboni. Proizvedeno u Srbiji.

Prikaži sve...
179RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Fortin Ovsene pahuljice

Prikaži sve...
247RSD
forward
forward
Detaljnije

Pahuljice od sirove heljde vrhunskog kvaliteta – heljda je žitarica koja prirodno ne sadrži gluten. Prirodni izvor proteina, a bogata je i vlaknima. Vlakna obezbeđuju energiju za ceo dan, pomažu pri varenju i održavaju osećaj sitosti. Tajna kvaliteta heljdinih pahuljica je jednostavna – heljda je uzgaja u klimatski i ekološki optimalnoj oblasti, u Rusiji. Zrno je očišćeno od ljuspice, bez povređivanje opne, pareno i spljošteno pod pritiskom. Zrno tako ostaje celo i ne gubi svoja prirodna svojstva i postaje važan sastojak zdravog, hranjivog doručka. Uputstvo za pripremu ukusnog i zdravog doručka, za 3 minuta prelijte pahuljice u odnosu 1:2 (po izboru: vrućom vodom, mlekom, pripodnim sokom, jogurtom…) promešajte, i ostavite da odstoji 3 do 5 minuta. Ako su pahuljice prelivene hladnim napitkom, ostaviti ih da odstoje do 7 minuta. pretvorite svoj doručak u topli dezert, uz dodatak banane, suvog ili sveže voća, džema ili meda. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda u suvom stanju: Energetska vrednost: 1688 kJ/ 400 kcal Masti: 2,0 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,8 g Ugljeni hidrati: 68,9 g; od kojih šećeri: 1,8 g Proteini: 8,1 g Vlakna: 9,8 g So: < 0,01 g. Zemlja porekla: Rusija.

Prikaži sve...
450RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Kinoa pahuljice su prirodni izvor proteina, a odlikuje ih i visok sadržaj vlakana, što znači da imaju nizak glikemijski indeks, pa sporo podižu šećer i odlične su za zdrav doručak. Pahuljice od kinoe prirodno ne sadrže gluten pa ih mogu jesti osobe koje boluju od celijakije. Takođe je pogodna za vegane i vegetarijance posebno jer sadrži kompletne proteine – oni proteini koji sadrže sve esencijalne aminokiseline. Način pripreme: 50g kinoa pahuljice sipati u činiju, preliti vrelom vodom, pa nakon dva minuta procediti i dodati u salate, čorbe, kaše sa biljnim mlekom i svežim/suvim voćem ili pomešati sa kiselim mlekom ili jogurtom. Nutritivne informacije u 100 g proizvoda: Energetska vrednost: 1500 kJ/ 370 kcal Masti: 7,4 g ; od kojih zasićene masne kiseline: 0,8 g Ugljeni hidrati: 55,3 g; od kojih šećeri: 3,14 g Proteini: 13,4 g Vlakna: 10,9 g So: 0,04 g. Zemlja porekla: Holandija.

Prikaži sve...
420RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj