Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
126-150 od 913 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Cena
900 din - 1,499 din
SUVREMENI KUHAR 3200 RECEPATA I SAVJETA - 1.200 strana, plus ILUSTRACIJE! Autori stručnih članaka: Dr Aleksandar Đaja, naučni saradnik Instituta za ishranu SANU, Beograd Dr Dušan Stanković, Profesor Poljoprivrednog fakulteta, Zemun Dr Radoslav Paunović, docent Poljoprivrednog fakulteta, Zemun Ing Dušica Petrović, asistent poljoprivrednog fakulteta, Zemun Dušan Miković, viši instruktor Saveznog centra za ugostiteljstvo, Opatija Janko Kerčmar, viši instruktor Saveznog centra za ugostiteljstvo, Opatija Izdavački zavod JUGOSLAVIJA - PROSVETA Beograd, 1967 Broj strana 1020 Sadržaj: OSNOVE KULINARSTVA MALA PREDJELA (HORS D`OEUVRES) JUHE I ČORBE PREDJELA GLAVNA JELA POVRĆE SALATE DESER (DESSERT) ALKOHOLNA I BEZALKOHOLNA PIĆA ČAJ I KAVA U SVOM DOMU... JELOVNICI (MENUS) KNJIGA JE KAO NOVA, MOZETE JE PREUZETI POSLE 15. SEPTEMBRa jer sam na putu
Miris riblje čorbe kuvar dobrih misli Zdravko Šćepanović Panonske niti, Kruščić, 2013. 179 strana. veoma dobro očuvana. Knjiga je više od običnog kuvara i obuhvata doživljaj riblje čorbe mnogih slavnih ličnosti. Autor je sakupio mnoge više ili manje poznate, neke i nepoznate, recepte za riblju čorbu. Za ovaj `kuvar dobrih misli` tekstove su mu podarili Boda Marković, Mija Alas, Zvonko Bogdan, Luis, Petar Lazić...Anegdote poznatih ljudi, čuvenih boema, njihivi recepti za riblju čorbu `začinjeni` pikantnim dogodovštinama.Zanimljiv kuvar koji sadrži ponešto od suštine svakog od ljudi koji su u njemu ostavili svoj recept. Riblja čorba shvaćena je kao sinteza 4 bitna kosmička elementa, kao otelotvorenje smisla u jednostavnosti. A svima nam se čini da znamo da je skuvamo... Bora Čorba, Mika Alas, Zvonko Bogdan, Vlada Kanić, Dragan Smijulj, Libero Markoni, Miroslav Antić, Momo Kapor, Dušan Radović, Ljubomir Simović, Bogomir Đorđević..
Kuvar riznica klasika Riznica kuvanja, veliki broj večitih, ukusnih, klasičnih recepata, ilustrovana fotografijama i jednostavna za korišćenje, uz uputstva i fotografije pripreme korak po korak, korisni saveti, informacije, detaljna analiza prehrambene vrednosti svakog recepta, škotsko-kanadskog Majstor kuvara, stiliste i dizajnera Johna Butlera. Tvrd povez, A 4 format, kvalitetno ilustrovana u boji, 400 strana, izdanje Impulse European Organization / Creativepublishing Beograd 2005 Stanje: Veoma dobro.
Ilustrovani vodic za slobodnu ishranu sa kalendarom branja bilja Autor Mirjana Ilic Autorsko izdanje, Beograd Godina - 1997. Knjiga u odlicnom stanju,bez podvlacenja ili ostecenja,sa potpisom na poslednjoj strani,tvrd povez,ilustracije,format 21 cm,255 str. (P)
RUDOLFOVI KAPKEJKOVI Rudolf van Vin Mascom EC/ Booking, 2015. 159 strana, tvrd povez, četvrtasti format. Kuvanje mi je strast i život, ali spremanje poslastica mi uvek pričinjava posebno zadovoljstvo. Pravljenje torti i kolača asocira me najpre na čašćavanje. Kao nekada u osnovnoj školi, kada smo častili za rođendan. Za mene je zadovoljstvo spremanja poslastica prevashodno povezano sa kreativnim posluživanjem i davanjem ili deljenjem. To je osmeh koji poklanjamo i dobijamo zauzvrat. Baš iz tog razloga spremanje poslastica podrazumeva i određenu gozbenu atmosferu. Gotovo sva deca rado prave kapkejkove u šarenim papirinim korpicama i često već odmah znaju koji bi kapkejk za koga da ukrase. Svi roditelji, a i deke i bake, znaju kakav je osećaj kada se probaju najukusnije torte ili kolači na svetu, zato što su ih spremili njihova deca ili unuci. Dobra poslastica je zaista slatka kao ljubav, upravo zato što je i ljubav jedan od sastojaka. Mislim da su kapkejkovi najlepši primer „demokratske poslastice”. Oni su za svakoga i nemaju imidž otmenog slatkiša. Osim toga, toliko se jednostavno spremaju da gotovo i nije potrebna neka posebna oprema. Kapkejkovi su u trendu, takoreći kul. Često su prisutni u pop i rok kulturi, kako na stolu kao posluženje tako i kao motiv na logotipima, u umetničkim delima i na tetovažama. Reč je o jednostavnoj ideji: da se napravi sočan kolač u papirnoj korpici preliven ukusnim topingom, ukrašen u sopstvenom stilu. Lako se priprema, lako se deli i lako se jede. kapkejk
Naslov: Slađe od meda : vodič kroz crnogorsku kuhinju Autor: tekst : Igor Perić ; fotografije : Duško Miljanić Izdavač: Podgorica : `Gligorije Dijak` ; Niš : Zograf Pismo: latinica Br. strana: 120 ; fotogr. Format: 20 cm Povez: tvrdi Knjiga je u celosti (korice, listovi, povez) odlično očuvana: listovi su potpuno čisti i ravni, nigde nema ni tragova pisanja ni `magarećih ušiju`. Veoma lepo i kvalitetno opremljena knjiga, štampana na sjajnom (kunstdruk) papiru i obogaćena izuzetnim fotografijama u boji. U pojedinim krajevima Crne Gore manje ili više naglašeni su gastronomski uticaji Orijenta, Mediterana, starih slovenskih, ilirskih i keltskih tradicija, u čijoj osnovi su paganski, pastirski običaji. No, najviše su prirodni uslovi, prvenstveno neverovatna razuđenost reljefa i klime oblikovali izgled i sadržaj trpeze. Svi elementi zajedno daju prepoznatljiv pečat crnogorski jelima. Naslovi poglavlja: ◾ Primorska kužina ◾ Jezerska kuhinja ◾ Planinska kuhinja Više o ovoj knjizi možete da pročitate ukoliko drugu sliku uvećate do pune veličine. POGLEDAJTE i ostale knjige iz oblasti kuvari i ishrana koje trenutno imam u ponudi: https://www.kupindo.com/pretraga.php?Pretraga=&CeleReci=0&Prodavac=bebaimoca&Grupa=367 Crna Gora - gastronomija
Tvrdi povez,veliki format,masan papir 480 str. Stanje knjige bez greške i skrivenih mana,kao nova. Na stranicama knjige Šta je danas na trpezi pronaćićete. -1200 recepata jednostavnih za pripremu -Fantastične kolor fotografije jela na svakoj stranici -Kulinarske tehnike,korak po korak u reči i slici -Recepte za pripremu hrane u mikrotalasnoj pećnici -Predloge celih jelovnika za porodične obroke i svečane prilike -Dvostruki indeks,po poglavljima i po abecedi,za lakše pronalaženje recepata.
The Southern Gardener and Receipt Book by P. Thornton Antique American Cookbooks Oxmoor House; First Edition edition (1984) 403 strane, tvrd povez, udžbenički format. Odlično očuvana. Predivan povez. A facsimile reproduction of the original 1845 book of recipes, cures, potions, common remedies, tinctures, and other concoctions a household relied upon. Also discusses tending of the herb garden necessary for many of the potions. It`s pretty neat. The sections and some of their contents: - Introduction by Shirley Abbott. illustrated with numerous color and b&w period pictures. - 27 pp - Preface - regarding seeds - 5 pp - Directions for gardening (lots of specifics about vegetables and fruits - 103 pp - Cookery Made Plain and Easy - 88 pp with recipes like: Indian Pudding, Oyster Pie, Sponge Cake, Persimmon Beer, Attar of Roses, etc. - A Collection of Receipts for Domestic Purposes - 77 pp including receipts for: curing hams, making dipped candles, prevent moths, remove ink spots, wood polishing, making rice glue, etc. - A Valuable Collection of Receipts for the Cure of Diseases of Man - 108 pp including: antidote for poison by arsenic, cure for cholera morbus, cure for the sting of a wasp or bee, cure for the itch, cure for the croup, etc.
BURDA – RIBLJA KUHINJA 200 RECEPATA ZA PRIPREMANJE RIBA I LJUSKARA IZDAVAČ: NOLIT, BEOGRAD GODINA IZDANJA: 1976. MEKE PLASTIFICIRANE KORICE PISMO: LATINICA BROJ STRANA: 143 STR. STANJE KNJIGE VRLO DOBRO TROŠKOVE SLANJA SNOSI KUPAC LIČNO PREUZOMANJE MOGUĆE U CENTRU BEOGRADA STST NVK
MASLINOVO ULJE -155.grčkih tradicionalnih recepata ***3137..........2017- MASLINOVO ULJE Ishrana i dobro zdravlje SOSOVI-PREDJELA-RIBE I PLODOVI MORA-MESO I ŽIVINA-TESTO I MAHUNASTI PLODOVI-SALATE I SLATKIŠI Autor: Marija Sandilu ,fotograf: N. Arabatzis ISBN 960-7439-65-1 izdavač: S.& I. Kontaratos O.E. prevodilac: Slobodanka Žilih Ishrana i dobro zbravlje: 155 grčkih tradicionalnih recepata pripremanje jela korak po korak Povez-pvc karton preklop,latinica,ilustrovano un kolor-280.fotografija,187 str. ,format: 24 x 17.cm ISBN 960-7439-65-1, ISBN-13 978-960-7439-65-9, stanje: vrlo dobro očuvana -nema ispisivanja
Za prave sladokusce dan nije potpun ako se na meniju ne pojavi neka lepa poslastica. Hrono režim preporučuje užinu i dobra vest je da se slatkiši ne moraju izbegavati – samo je bitno da odaberemo prave namirnice i počastimo se u odgovarajuće vreme. Ova selekcija recepata obuhvata najrazličitije hrono predloge: od laganih voćnih kombinacija do raskošnih čokoladnih kolača. Uz to, tu je i nekoliko „uljeza“: recepata koji nisu baš 100% hrono, a koji će vam pomoći da najmanje pogrešite čak i kada se odlučite da malo varate. A osim što su divnog ukusa, svi ovi slatkiši tako su lepi da predstavljaju i pravu vizuelnu poslasticu. Uživajte! Format : 145x205 mm br. str. : 120 povez : mek Pismo : latinica