Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
51-75 od 833 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Cena
600 din - 899 din
Merehurst, Limited Richard Blady Pub., 1993 Stranica : 80 Veci format STanje : Bez nekih mana, odlicna, engleski jezik. A guide to Chinese and oriental cuisine. It features not only recipes but also a techniques section which shows, through step-by-step photography, how to conquer dishes which once seemed too elaborate to attempt.
Zlatna knjiga ribljih jela Zlatan Nadvornik Izdavac: Nakladni zavod Matice Hrvatske Zagreb 1986 Tvrd siven povez, strana 389 Stanje kao na fotografijama, ima mestimicnih podvlacenja i obelezavanja, osim toga knjiga u jako dobrom stanju. Riblji kuvar, plodovi mora, riblji specijaliteti, morski kuvar, recni kuvar
53289) BAKIN ŠPORET , Dragoslav Mićić , Udruženje ljubitelja domaće kuhinje Beograd Šabac 2017 , Koliko je značajno za naše zdravlje pripremati hranu na tradicionalan način po starim receptima otkrijte čitajuci „Bakin šporet“, priručnik koje treba da poseduje svako domaćinstvo. Nista kao mirisi iz kuhinje ne budi sećanja. Današnje generacije ne poznaju srpsku kuhinju i tradicinalna jela. Želja Dragoslav Mićića, autora knjige „Bakin šporet“ je da stare recepte sačuva od zaborava. Micic je knjigu posvetio baki, mami, supruzi i unukama, a naišao je na dobro razumevanje saradnika i izdavača. Kako trvrdi Ivica Radanović, vlasnik „Ekografa“ čekalo se više od 70 godina da se na srpskom jeziku pojavi ovakav biser. Svaka brižna domaćica svojoj porodici želi da posluži najbolje jelo. Ipak, lepo dekorisana hrana i maštovitost nisu dovoljni. Najvažnije je pripremiti zdravu hranu koja obiluje vitaminima i mineralima. O značaju pripreme hrane na starinski način na promociji knjige u Kulturnom centru govorio je akademik profesor Marko Todorović. Iako su Srbi narod koji jede previše mesa, istina je da naši preci nisu imali meso na trpezi za svaki ručak već je većina njih jela takozvanu „sirotinjsku hranu“. Danas kada su industrijski proizvodi prepuni aditiva koji bez sumnje imaju loš uticaj na čovekovo zdravlje, sve je više zagovornika hrane naših predaka. Recepti i saveti knjige „Bakin šporet“ su dostupni u svim gradskim knjižarama. mek povez, format 17 x 24 cm , potpis i posveta autora na naslovnoj strani, ćirilica, ilustrovano, 352 strane
Prvi srpski twitt kuvar Slobodan J. Ž. Stojićević(autor) Izdavač: Službeni glasnik Prvi srpski twitt kuvar autora Slobodana Stojićevića sačinjen je od recepata gotovo zaboravljeih, starih srpskih jela, nijedan duži od 140 slovnih znaka, koliko ih ima twitt. Autor još ističe: „Postalo je neophodno da uz pojedine recepte napišem i priče koje su sa njima u dosluhu. I to literarne priče u kojima se mešaju mašta i stvarnost. Prirodno, nametnulo se da recepti starih jela i priče uz njih, budu ispisani starim srpskim jezikom“. Otuda je knjiga za jezičke i kulinarske sladokusce opremljena i Rečnikom manje poznatih reči, a pisac preporučuje i koju bi muziku valjalo slušati. Ilustracije Koste Milovanovića još više dočaravaju bisere baštine naših predaka. Stojićević ističe: „jednos tavno je, ukusno, ali i više od jela: svaki recept je lek protiv nestajanja! Mi tako izvlačimo jelo iz zaborava, a ono nas spasava od bezličnosti“.