Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
101-125 od 708 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Cena
1,500 din - 24,999 din
Naslov: Ribe i rakovi - od egzotičnih specijaliteta do menija Autor: René Kramer Prevod: Jelena Muzul Izdavač: `Otokar Keršovani` Pismo: latinica Br. strana: 494 + 70 strana sa kolor fotografijama Format: 26,5 cm Povez: Tvrdi sa zaštitnom omotom Knjiga je u celosti (zaštitni omot, korice, listovi, povez) odlično očuvana. Čitav niz najpoznatijih imena kulinarskog sveta, među kojima mnogi šefovi kuhinja, obogatili su ovo delo svojim znanjem i svojim plodovima rada. Iz sadržaja - naslovi poglavlja: Prvi deo: Opšti podaci Opis riba, rakova, školjki i glavonožaca; Izbor i pripremanje ribe; Pripremanje i prigotavljanje riba: osnovni principi; Mirođije i aromatične biljke; Prigotavljanje riba; Konzerviranje riba; Kulinarska tehnika u slikama; Dogotavljanje jela pred gostom; Riblji umaci; Mešavine s maslacem; Garniture; Riba i vino Drugi deo: Recepti Hladna predjela; Riblje juhe; Topla predjela; Umeće postavljanja buffeta; Jela od riba; Morske ribe; Slatkovodne ribe; Rakovi; Školjkaši; Glavonošci; Prilozi i garniture; Tumač stručnih izraza POGLEDAJTE i ostale knjige iz oblasti kuvari i ishrana koje trenutno imam u ponudi ovde: https://www.kupindo.com/pretraga.php?Pretraga=&CeleReci=0&Prodavac=bebaimoca&Grupa=367 Pogledajte YouTube snimak - sasvim jednostavan (domaći) recept za morski rižoto kao dodatak uz ovu knjigu :-) :
izd 1972g, preko 600str, od egzotičnih specijaliteta do menija, , kako se čiste rakovi, kako se čisti riba, opis riba, rakova, školjki, glavonožaca, izbor i pripremanje ribe, mirođije i aromatične biljke, konzerviranje ribe, riba i vino, tučač stručnih izraza, ..... korišćena knjiga, tvrd povez,
Odlični bogato ilustrovani kuvari u 3 knjige autora Simonetta Lupi Vada. Izdanje: CIP Zagreb. Tvrdi povez. Knjige su u veoma dobrom stanju. Knjiga broj tri sređena stručno kod knjigovesca. Knjiga broj 1 ima blage fleke na knjižnom bloku koje se vide na slici. Knjiga 1, 767 strana Knjiga 2, 755 strana Knjiga 3, 758 strana
HRANOM PROTIV VISOKOG PRITISKA KONTROLIŠITE KRVNI PRITISAK I UŽIVAJTE U SJAJNOJ ISHRANI • Više od 300 ukusnih jela jednostavnih za pripremu zbog kojih vam neće skočiti pritisak • Jela s niskim sadržajem soli, koja će vam pomoći da kontrolišete hipertenziju • Pogodnosti po zdravlje date uz svaki recept, iz kojih ćete saznati kolika je hranljiva vrednost svakog jela • Pregledni spiskovi najvažnijih hranljivih materija u svakom jelu, uključujući i sadržaj korisnog minerala kalijuma • Poseban odeljak o promenama u načinu života, koje će osigurati uspeh u primeni našeg plana za sniženje krvnog pritiska UREDNIK: RAJČEL VOREN ČED IZDAVAČ: MLADINSKA, BEOGRAD GODINA IZDANJA : 2007. TVRD POVEZ BOGATO ILUSTROVANO LATINICA BROJ STRANA : 312 strana VELIKI FORMAT 27CM STANJE ODLIČNO 5 TROŠKOVE SLANJA SNOSI KUPAC LIČNO PREUZIMANJE MOGUĆE U CENTRU BEOGRADA
Silvi Žerar UMETNOST KUVANJA 1000 tajni i recepata Mono i Manjana, 2008. 719 ilustrovanih strana, tvrd povez, četvtasti format. Odlično očuvana ali je prvih desetak i poslednjih desetak listova u gornjem delu malo požutelo što možete videti na jednoj od slika ( ništa drastično, zaista ). Sa gornje bočne strane malo više požutela. Ostvarite svoje kulinarske snove pomoću ovog čudesnog sveobuhvatnog kuvara. Cilj praktičnog vodiča jeste da odgovori na svaki zadatak koji može da isksne, od najtradicionalnijeg do najsavremenijeg. U njemu ćete naći: - preko hiljadu fantastičnih recepata sa slikama koje ilustruju svaku fazu pripreme jela, - tajne profesionalnih kuvara i praktične savete: od prženih jaja do jela zapečaćenih u zemljanoj činiji, od gratiniranih do prepečenih đakonija, od zamotuljaka do jela na žaru, a ne smemo zaboraviti ni sosove i kremove, - kako tradicionalne, tako i savremene recepte: naučite ispravno da kuvate testenine, napravite kratko prženo azijsko jelo u voku, ispržite uštipke s marmeladom, skuvajte čili s mesom ili riblju čorbu, - u predlozima glavnog kuvara prikazani su naročito ukusni specijaliteti, ali i brojne ideje kako da ostatke hrane iskoristite u novim jelima, - uz svako jelo pripremljen je predlog menija i preporučena pića, Ovaj nezamenljivi kuvar će vam svakako biti stalni izvor inspiracije u kuhinji.
NOVI KUVAR – KNJIGA O UMETNOSTI ZDRAVE HRANE AUTOR : MONTENERO ALBERINI BASLINI ROSSELLI IZDAVAČ: GLOBUS, ZAGREB GODINA IZDANJA: 1974. TVRDE KORICE PISMO LATINICA BROJ STRANA: 396 STR. ILUSTROVANO STANJE VRLO DOBRO TROŠKOVE SLANJA SNOSI KUPAC LIČNO PREUZIMANJE MOGUĆE U CENTRU BEOGRADA stočić K
SADA I U BOGATOM TVRDOM POVEZU! Hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta. Za razliku od nebrojenih dijeta koje se zasnivaju na svakojakim odricanjima, često vrlo mučnim i nimalo bezazlenim po zdravlje, ova ishrana ne zahteva nikakve žrtve: i dalje ćete moći da jedete svoja omiljena jela, samo ćete naučiti kako da ih koncipirate i kada da ih konzumirate. A kada jednom pređete na hrono, više nećete želeti da se hranite drugačije i trajno ćete uživati u svim blagodetima ovog režima. Uz osnovne smernice za početnike, ali i korisne savete za one koji su već hrono, u ovom kuvaru pronaći ćete sjajne ideje za svaki obrok u toku dana. A tu je i posebno poglavlje o prazničnoj trpezi, koje će vam otkriti kako da priredite pravu gozbu za svoje proslave – i sve to na hrono način. Počnite odmah: uživajte u sjajnim jelima i obradujte svoje telo zdravim načinom ishrane! 211 strana, latinica
KUPUJTE BEZBEDNO I KUPUJTE PROVERENO! POGLEDAJTE MOJE OCENE! SALJEM POSTEKSPRESOM i BEX-om SIROM SRBIJE! MOGUCE LICNO PREUZIMANJE I TESTIRANJE U INDJIJI I NOVOM SADU! Ručak začas posla - Mladinska knjiga. Knjiga je lepo ocuvana sa vidljivim sitnim tragom koriscenja. Ovakva nova kosta cak 3.590 din + postarina! http: //www. mladinska. rs/books/391-rucak_zacas_posla Opis: 365 neverovatno jednostavnih jela za pripremu po povratku s posla. Šta bismo danas mogli za ručak? Da li i vama ovo pitanje odzvanja u glavi tokom cele nedelje? Ugodili biste svakako i mužu i deci, ali upravo svako od njih ima svoje želje? Ne želite da kuvate svaki dan baš isto? Zagarantovano će Vam pomoći naša nova, zaista posebna kulinarska knjiga, uz koju će se isplatiti svaki Vaš trud. Pomoći će Vam naime da skuvate zdrav i ukusan obrok, pripremljen za 30 minuta ili manje, a na kuhinjski sto ćete postaviti raznovrsne obroke, koji će goditi baš svakom Vašem članu porodice. Što je najvažnije svaki dan nešto novo! Ručak začas posla je zaista poseban kuvar. Sadrži 365 recepata, hitrih, lakih za spremanje - za svaki dan u godini - i dokaz je, da vrlo lako možete pripremiti ukusan i svež domaći obrok baš svaki dan, bez obzira na to koliko bili kratki s vremenom! Pored toga u knjizi ćete naći još saveta za kupovinu nedeljnih zaliha hrane, kulinarske predloge, koji će Vam uštedeti vreme, i predloge za to šta morate obavezno da imate u kuhinjskom ormariću, kao i još mnogo toga! Jednom za svagda da okonačate s tim večitim pitanjem: šta skuvati za danas! Generalije: Izdavač: Mladinska knjiga Beograd Izdato: 2010 Korica: Tvrda Pismo : Latinica ISBN: 9788679282637 Broj strana: 320 Format: A4 Dimenzije: 21 x 28 cm
IZDAVAČ: MLADINSKA KNJIGA GODINA IZDANJA: 2007 POVEZ: TVRD BROJ STRANA: 352 FORMAT: 26 CM STANJE KNJIGE: OČUVANA OPIS KOMPLETAN VODIČ KROZ SVET POVRĆA: ŠTA JE BROSKVA? ČEMU SLUŽI BAMIJA? DA LI JE SVAKI BROKOLI ZELEN? KOLIKO IMA VRSTA KUPUSA A KOLIKO VRSTA MAHUNARKI? KOJA JE TO LETNJA A KOJA ZIMSKA TIKVA? KOJA JE NAJLJUĆA LJUTA PAPRIČICA? POTPUNO SVEŽE IDEJE ZA JELA I POSLASTICE S POVRĆEM: UMEŠAJTE GA U BAŠ SVAKO JELO - POVRĆE NIJE SKUPO, LAKO SE PRIPREMA, DIVNO IZGLEDA I ODLIČNO SE KOMBINUJE S MESOM I TESTENINOM. KAKO DA STARE, KLASIČNE RECEPTE OSAVREMENITE NOVIM I ZDRAVIM SASTOJCIMA. VODIČ ZA ZAČINJAVANJE: UZ ODGOVARAJUĆE ZAČINSKO BILJE OBIČNO POVRĆE PRETVORIĆETE U SPEKTAKULARAN PRILOG. ZDRAVIJE A JEDNAKO UKUSNO: PRIMENITE ZDRAVIJE TAHNIKE PRIPREME STANDARDNIH JELA TAKO DA ONO NE IZGUBI NI DELIĆ PREPOZNATLJIVOG, IZVANREDNOG UKUSA. KORISNI SAVETI: KAKO DA ODABERETE I KUPITE ZDRAVE PLODOVE. KAKO DA IM SAČUVATE SVEŽINU I HRANLJIVU VREDNOST. KAKO JELO DA PODREJETE ILI ZAMRZNETE. ŠTA TREBA DA URADITE PRE POSLUŽENJA JELA OD POVRĆA. ZANIMLJIVOSTI O POVRĆU: ŠPARGLE SU SKUPE JER SE BERU ISKLJUČIVO RUČNO. BETA-KAROTEN IZ ŠARGAREPE LAKŠE SE APSORBUJE U OGANIZMU AKO ŠARGAREPE KUVATE S MALO MASNOĆE. POPAJ GREŠI, SPANAĆ NIJE NAJBOLJI IZVOR GVOŽĐA. ROTKVICE NISU LJUTE AKO IH OLJUŠTITE. KIKIRIKI NE SPADA U JEZGRASTO VOĆE KAO LEŠNIK ILI BADEM, VEĆ JE MAHUNARKA, KAO PASULJ, GRAŠAK I BORANIJA. KONČIĆI IZ BORANIJE UKLONJENI SU IZ DANAŠNJIH SORTI JOŠ PRE 100 GODINA, MADA MIT O KONČASTIM MAHUNAMA I DALJE ŽIVI.
Autor: Grupa autora Godina izdanja: 2008. Br. str.: 4 x 192 Povez: Tvrd Format: 195mm x 245mm Pismo: Latinica Opis Komplet kuharica 1-4 Komplet sadrži 4 knjige: Kolači, Ribe, Tjestenina, Meso Knjige su produkt projekta Food Editore koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti. Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama. Za potrebe knjiga Komplet kuharica 1-4 svoje su recepte dali brojni znameniti kuhari talijanske kuhinje. Komplet kuharica 1-4 – Kolači: Kolači na žličicu, iz pećnice i mignoni, idealni za kraj objeda ili večere ili kao slasno predjelo. Pored osamdeset prijedloga za pripremanje slasnih kolača, a da se pritom nije zaboravilo na prirodnu povezanost užitka i boljitka, što je nužnost svake zdrave prehrane. Komplet kuharica 1-4 – Ribe: Zahvaljujući osobini lake probavljivosti i korisnosti za čovjekovo zdravlje, riba je oduvijek vrlo cijenjena namirnica u kuhinji. Pripremanje na mnogo različitih načina, predstavlja brojne varijante i bezbroj okusa kojima se može eksperimentirati i svakodnevno otkrivati novi. Ova knjiga nudi brojne recepte, svi su vrlo jasno opisani i lako se provode u djelo, popraćeni su korak-po-korak fotografijama koje prate postupno pripremanje svakog jela. Vrijeme, teškoća izvedbe, kalorije i savjeti o vinu koje se preporučuje za upotpunjavanje jela. Komplet kuharica 1-4 – Tjestenina: Izbor ukusnih jela koja podsjećaju na istinski mit talijanske kuhinje: tjesteninu. Svježa, suha i nadjevena tjestenina u tri poglavlja s brojnim receptima za svakodnevno smišljanje uvijek novog i nikad dosadnog jela koje pruža izuzetan užitak za stolom. Komplet kuharica 1-4 – Meso: Bogato proteinima, meso predstavlja temelj za ukusno i hranjivo glavno jelo ili za izvrsno samostalno jelo. Ova knjiga nudi brojne recepte na bazi bijelog, crvenog mesa i divljači, ukusno i maštovito pripremljene kao ragu, pečenje ili carpaccio.