Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
151-175 od 197 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Začinsko i lekovito bilje
Na prodaju caj od drvo brekinje(kore).Iseckano na komadice. Kora od Brekinje je prirodni čaj, koji uspešno leči dijabetes, triglyceride, reguliše masnoću. Čaj čisti pesak iz bubrega, leči prostatu, poboljšava vid I reguliše telesnu težinu moze licno preuzimanje u Vranju i Nisu. Zalihe caja su ogranicene.Nakon potrosene zalihe , nova tura caja ce se prodavati po uvecanoj ceni. Cena je trenutno 4000din po kilogramu Porucivanje iskljucivo viber ili sms
Seme koprive Cena je 320 dinara za 100 grama. 600 dinara za 200 grama Seme koprive je dovoljno da uzimate 1-2 kašičice na dan (bez preterivanja), možete umešanu u jogurt ili smuti. Nije za mešanje sa tečnostima (čaj, sok), jer ostaje pri vrhu, što otežava pijenje istih. Može se koristiti i samleveno u blenderu uz dodatak putera od badema ili kikirikija. Pčelari mešaju koprivino seme u med kao sredstvo protiv anemije. Preporuka Predhodnom uplatom na racun Postanska stedionica 200-117 813 73-84 Nebojsa Lesevic Dr Agostina Neta 44 Novi Beograd Troskovi slanja su 200 rsd
Pelen Cola (Artemisia arbotanum Cola Plant) Neverovatno aromatična i ukrasna biljka sa listovima koji mirišu na kolu. Mladi listovi su ukusni i koriste se za salate, pečenja, sosove i torte. Grane i stariji listovi su gorki. Prezimljava napolju u našim uslovima. U ponudi saksije prečnika f11
Debela koka, Ranjenik, Žednjak ili Hermelika je sukulentna biljna vrsta koja se osim lepog izgleda odlikuje i lekovitošću. Koristi se kod problema sa raznim oboljenjima: čir na želucu, čir na dvanaestopalačnom crevu, psorijaze, sportskih povreda, bubuljica na licu i mnogih drugih oboljenja. U ponudi saksije precnika f11
Lavanda je idealna za one baštovane koji nemaju baš previše vremena da se staraju o svojim biljkama, ali vole miris Mediterana! Nije joj potrebno puno nege da lepo uspe. Zemljište bi trebalo da sadrzi krečnjak, da je relativno suvo, propusno i da nije previše bogato hranljivim materijama. Ukoliko je zemljište glinovito, u njega dodajte pesak, piljevinu ili sitan šljunak da biste sprečili zadržavanje suvišne vlage. Lavanda voli direktno sunce. Najbolje je saditi u kasno proleće. U principu, lavanda se može saditi tokom cele. U ponudi saksije precnika f11
Smilje – helichrysum arenarium – je višegodišnja zimzelena biljka koja dostiže visinu 50-60 cm i prečnik do 60 cm. Podseća na lavandu, ali je po svom mirisu i cvetu skroz različita. Cveta žutim cvetovima tokom leta. Listovi su srebrno-sive boje i mirišu na mediteran. Iako je ovo mediteranska biljka odlično uspeva u našim krajevima. Odgovara joj sunčano mesto i ne preterano zalivanje. Sadite je u kamenjaru u grupama ili pojedinačno u vrtu. Možete je orezivati nakon cvetanja. Unesite miris mediterana u vaš vrt. U ponudi saksije precnika f11.
Biljka cuvar kuce pored svoje lekovitosti za vise vrsta bolesti odlikujese svojom lepotom i izuzetno je dekorativna dugogodisnja biljka koja ne zahteva nikakve tretmane -opstaje i na visokim i niskim temperaturama napolju . Izgled dat na fotografijama . Cena po 1 sadnici 150 din
Obavezan sastojak svakog kuvanog jela, peršun je biljka koja se koristi kao začin već više vekova. U kuvaru iz 17. veka koji je pronađen u Francuskoj, peršun se pominje kao glavni začin za gotovo sva kuvana jela i salate a ističe se njegov zdravstveni i nutritivni značaj. Dakle, peršun nije samo aromatična, dekorativna, začinska biljka koja će poboljšati ukus jelu, već lekovita i hranjiva biljka koja je poznata i u prirodnoj medicini. Njen nutritivni sastav, obilje vitamina i minerala čine je svakako posebnom. Lišće peršuna možete koristiti tokom cele godine jer pored stabla, ploda i korena peršun ima vrlo bogatu lisnu masu koja je lekovita i hranjiva. Lišće se koristi presno u pripremanju salata i za dekoraciju hrane. Od lista se mogu spravljati čajevi, melemi i eterično ulje. Peršun je dao značajan doprinos prirodnoj medicini, kozmetologiji i farmaciji. kolicina 50 semena
Matičnjak sreća za dušu i telo - sadnice Matičnjak je višegodišnja začinska, lekovita, aromatična I medonosna biljka. Formira žbun, bokori se, i često se u parkovima uzgaja kao ukrasna biljka. Veoma lako se uzgaja. Matičnjak ima miris i ukus na limun i od njega se može praviti liker. Sveži listovi se koriste za salate, supe, kuvana jela... Najvredniji je list koji se bere neposredno pred cvetanje, a cela biljka se može brati za vreme cvetanja. Suši se brzo i oprezno u hladu i sa što manje dodira. Najvažniji lekoviti sastojak matičnjaka je vrlo lako isparljivo mirisno eterično ulje. Matičnjak je izvanredno sredstvo za sva srčana oboljenja. Oživljava i jača srce, a uz to čisti i krv. Matičnjak se preporučuje u lečenju depresije, hipohondrije, smetnji kod menstruacije, grčeva koji su povezani sa menstruacijom, kod nadutosti, grčeva u crevima, proliva, tegova sa želucem, povraćanja na nervnoj osnovi, hroničnog bronhijalnog katara, nekih oblika astme i svih depresivnih stanja. Matičnjak je blag, dobar i veoma prijatan lek protiv nadimanja u organima za varenje, protiv neuralgije, histerije, gadjenja, povraćanja i za jačanje organizma. Sam list matičnjaka uspešno se daje za povećanje apetita, I kao dodatak kupkama protiv reumatizma. Eterično ulje od matičnjaka (dobija se parnom destilacijom lista i cveta ubranog u fazi cvetanja), je izuzetno prijatnog mirisa, koristi se ne samo u farmaciji već, i u industriji parfema, i kozmetike. Naročito se preporučuje trudnim ženama koje
Origano je višegodišnja zeljasta biljka koja se sve više gaji u vrtovima. Cvetovi su ružičaste boje. Origano je veliki ljubitelj topline i svetla, pa raste na obroncima, livadama, rubovima šuma i sunčanim površinama. Uspeva na slabo kiselom tlu. Toplina i sunce povećavaju otpornost biljke prema štetnicima. Visina biljke je 25 do 50 cm. Pažljivo se suši i sprema u dobro zatvorene posude gde dugo zadržava jak ukus i miris. U ponudi saksije precnika f11.