Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
151-175 od 343 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
151-175 od 343 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva

Opis NAMENA PROIZVODA: Pektolitički enzim za upotrebu u proizvodnji sokova od voća i voćnih rakija. EFEKAT NA VINO:Enzim Lallzyme Fruit je specijalno razvijen za ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije. Omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana prilikom presovanja bilo kojim tipom presa i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Ovaj enzim je specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim Lallzyme Fruit rastvoriti u 10 – 20 puta više obične vode nego što je njegova težina (ako se koristi pumpa sa dozatorom) ili u 100 puta više vode radi ravnomernijeg doziranja ukoliko se ne koristi dozator. Prska se ravnomerno po voću tokom mlevenja voća. Ako se dodaje u ovoj fazi nije potrebno naknadno dodatno mešanje. Ako se prska po voću koje se ne melje tokom priprema za fermentaciju, voće treba povremeno naknadno promešati. Preporučeno vreme delovanja je od 45 do 60 minuta na temperaturi od 15 do 20°C pre presovanja (za voće koje se presuje za sok. Preporučeno vreme delovanja se ne odnosi na voće koje će fermentirati…). Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
2,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je za Sauvignon, Chardonnay i druge muskatne sorte. Daje i dobra crna vina zbog kompleksa karbohidrata. Za kompleksna bela vina sa limunastim i cvetnim notama LALVIN ICV D47™ je izolovan u regionu Côtes du Rhône od strane Suze-la Rousse za proizvodnju Šardonea izraženog tela koji je fermentirao u drvenom buretu i za druga bela vina. Kada odstoji na talogu arome zrelog začinskog bilja sa tropskim i citrus notama dolaze do izražaja i postaju stabilne. ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorata ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili marrmelade. Zahvaljujući ovim aromama vina koja su fermentirala sa ICV D47 daju kompleksnost kupažama. U prilog tome ICV D47 daje vinu svilenu notu i postojanost. Izvanredni rezultati su dobijani u proizvodnji vrhunskog Šardonea koji je fermentirao u drvenom buretu, naročito ako se kupažira sa Šardoneom koji je fermentirao uz upotrebu ICV D21.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Stimula Sauvignon blanc je posebno bogat pantotenatom, tiaminom, folnom kiselinomcinkom i manganom radi optimizacije unosa 4-MMP i 3-MH prekursora i njihove biokonverzije u isparljive tiole. Koristi se za bela vina. EFEKAT: S obzirom na to da se apsorpcija prekursora tiola javlja u ranoj fazi fermentacije, dodavanjem Stimula Sauvignon Blanc na samom početku fermentacije poboljšaće se optimalni elemente za unos kvasaca i njihovom biokonverzijom u isparljive tiole, izbegavajući svaku represiju i povećanje efikasnosti transportera. DOZIRANJE: Preporučena doza je 40 g/hl dodata na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Stimula Sauvignon Blanc treba rastvoriti sa vodom (1 kg Stimula Sauvignon Blanc u 10 l vode) i odmah dodati u rezervoar. Ako je pripremljen unapred, ponovo promešati pre dodavanja u fermentor. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Fyneo predstavlja inovativnu prirodnu alternativu koja se koristi za finalizaciju belih, roze i crvenih vina. EFEKAT: FYNEO, ekstrakt proteina kvasca, je rezultat nekoliko godina istraživanja, u saradnji sa laboratorijom Richard Marchal (laboratorija za enologiju i primenjenu hemiju – Univerzitet Reims Champagne-Ardenne). Ovi izdvojeni proteini kvasca imaju izuzetna finalizacijska svojstva zahvaljujući visokoj koncentraciji jedinjenja sa molekularnom težinom većom od > 15 KDa. Predstavlja zuzetno sredstvo za bistrenje uz rapidnu sedimentaciju. Obogaćuje vino eliminacijom grubih i gorkih nota na zadnjim nepcima, istovremeno čuvajući aromatski profil. Proizvodi u granuliranoj formi u cilju bolje disperzije. DOZIRANJE: Za bela i roze vina: 5 do 15 g/hl Za crvena vina: 5 do 30 g/hl Preporučuju se laboratorijske probe u cilju utvrđivanja pravilne doze. Maksimalna dozvoljena doza na osnovu evropske regulative (CE) 606/2009 je 30g/hl za širu, bela i roze vina i 60g/hl za crvena vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti granulirani Fyneo u 10 puta više vode nego što je njegova težina. Umešati u ostalu količinu vina koje treba tretirati. Treba temeljno homogenizovati vino u tanku prepumpavanjem. Otočiti posle taloženja. Enološki tanini mogu biti dodati u cilju ubrzavanja taloženja. Nikada ne dodavati formulaciju direktno u vino. Proizvodi: Institut Œnologique de Champagne ZI de Mardeuil – Allée de Cumières,BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex, Francuska Perdomini-IOC S.p.A., Italija

Prikaži sve...
12,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Exclusive FO LT(light tostiran) su deblje letve od francuskog hrasta koje daju vrlo postepenu ekstrakciju sastojaka hrasta, elegantan i složen doprinos aromama, uz poštovanje voćnosti i teroara. Postepena i elegantna izgradnja strukture,punoće, slatkoće i postojanosti na ukusu, izuzetne arome na hrastovinu za posebna vina koja dolaze sa poznatih i dobro obrađivanih parcela. EFEKAT NA ŠIRU I VINO:Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina. DOZIRANJE:Mešavini dobrog Merlot-a i Cabernet-a, daju elegantan i upečatljiv ukus na hrast, uz očuvanje specifičnosti teroara, slično kao kod tradicionalnog odležavanja:2 letve/hl, 20 % light tostiran, 50% medijum tostiran, 30% medijum plus tostiran dodato na početku malolaktičke fermentacije. Odlične su i za slatka vina kasne berbe koja teže eleganciji i složenosti slično kao kod vina dobijenih tradicionalnim odležavanjem: 2 letve/hl, 1/3 medijum tostiran, 2/3 medijum plus tostiran na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 8 meseci,uz stalan nadzor degustacijom Dimenzije:960x47x17mm. Težina:+-500g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
2,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je za proizvodnju crvenih vina. Enoferm RP 15 je izolovan i selekcionisan u saradnji sa vinarom Jeff Cohn-om tokom spontane fermentacije Rockpile Syrah-a. Ova kalifornijska selekcija se koristi za puna crvena vina, a naročito za Syrah, Zinfandel, Cabernet sauvignon i Merlot gde je umerena brzina fermentacije poželjna za bogato i bujno vino izbalansiranih nota. RP 15 zahteva malo azota (hrane) i daće dobre varijetete tonova na crveno voće i minerale kada je pažljivo rehidriran uz upotrebu GO FERM pre inokulacije u širu.

Prikaži sve...
3,820RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Čips za vino FO(francuski hrast), MT+(medijum tostiran+) komadići francuskog hrasta termički obrađeni na temperaturi 210°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Za rakiju najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom. Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Uvaferm Exence je dobijen prirodnim ukrštanjem između dva soja kvasca, najnovijom selektivna metoda „masovnog okupljanja“ sa ciljem dobijanja kvasca koji oslobađa sortne arome poput tiola tokom fermentacije belog i roze vina. DOZIRANJE: 20 do 40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirati kvasac u 10 puta većoj količini vode (temperatura 35 do 40°C). Pažljivo rastopiti i promešati, ostaviti da bubri 20 minuta. Dodati u kljuk , ali pre toga postepeno spustiti temperaturu kvasca . Razlika temperature kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C. Ukupno vreme pripreme kvasca ne sme biti duža od 45 minuta. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Čips Dolce Vanilla je specijalna mešavina čipseva za kompleksnu aromu vanile i hrasta. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. Najbolje vreme otpočinjanja primene: Bela vina: Od samog početka fermentacije radi dobijanja arome na hrast i voćnog karaktera vina. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije i na početku odležavanja za jače arome i bolju integraciju tanina. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Za delikatna, elegantna bela vina, kojima odgovara kompleksnost hrastovine i punoća na ukusu uz voćni karakter: 1 g/l na početku fermentacije. U odležavanju za balansirana crvena vina sa kompleksnim aromama hrastovina i vanile sa voćnim karakterom i punoćom na ukusu: 2.5 g/l na početku malolaktičke fermentacije ili tokom odležavanja. Kod rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak vina ili alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati (kao što se radi sa viršlama ili kobasicama). Ovo zbog toga da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlaćenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. PREPORUČEMA TEMPERATURA ODLEŽAVANJA: 15°C minimum uz striktan nadzor mikrobioloških uslova.

Prikaži sve...
1,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. SASTAV: Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. PRIMENA: Za vina sa nepoželjnim mirisom 30 – 50 (80) (maksimalno 100) gr/hl, za alkoholna pića 3-5 gr/hl, u nekim slucajevima od 300 do 500 gr/hl (miris na buđ). Maksimalna dozvoljena doza u vinarstvu je 100 gr/hl. Aktivni ugalj razmutiti u 10 puta više tečnosti od njegove zapremine pa dobro razmutiti u ostatku tečnosti koja se tretira ili umešati direktno u tečnost kojom prilikom se mora snažno mešati 10 do 20 minuta. Ostaviti da odstoji 1 sat pa ponovo dobro promešati. Posle dva-tri sata pretočiti uz filtriranje.

Prikaži sve...
1,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Koristi se za sumporisanje vina i šire. SASTAV: Kalijum metabisulfit (K2S205) - sadrži 57 % S02 Za povećanje sadržaja slobodnog SOz u vinu za 10 mg/l treba na 100 l vina dodati: 2 g kalijum metabisulfita 1 g gasovitog S02 20 ml 5% sumporaste kiseline

Prikaži sve...
530RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Novi odabrani specifični inaktivni kvasac za zaštitu vina od oksidacije tokom skladištenja / odležavanja. EFEKAT: Čim se završi alkoholna fermentacija (AF), vino postaje veoma osetljivo na kiseonik. Mehanizmi oksidacije odgovorni su za gubitak voćnih aroma i pojavu teških nota. Pure-Lees Longevity je specifični inaktivni kvasac razvijen u saradnji sa INRA Montpellier kako bi pružio alat koji pomaže vinu da se odupre oksidaciji tokom skladištenja i odležavanja. Oslanja se na veliku potrošnju rastvorenog kiseonika. DOZIRANJE: Preporučena doza 20-40 g/hl UPUSTVO ZA UPOTREBU: Vreme kontakta zavisi od vremena procesa starenja (od 1 do 9 meseci). Rastvoriti Pure Less Longeviti u deset puta većoj težini vode ili vina i promešati. Dobro promešajte za brz i optimizovan uticaj. Pre punjenja dodati u vino u tanku. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
6,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Extreme Delicate od francuskog hrasta selekcionisane Oakscan procesom: metodom sa niskim sadržajem tanina. Diskretan i delikatan doprinos aromama na vanilu, cvetne i slatke začinske note uz doprinos voćnosti. Ne baš mnogo strukture na ukusu, slatkoće i zaokruženosti. Diskretan profil na hrastovinu uz doprinos voćnosti i slatkoći uz skroman doprinos strukturi. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina ili na početku odležavanja. DOZIRANJE: Belim sortama izražene svežine i sortnog karaktera kao što je Sauvignon Blanc, daje veoma diskretan karakter na hrastovinu, ne utičući na voćnost, kompleksnost i mineralnost : 1 letva/hl 80% Extrême Délicat, 20% Extrême Intense na početku alkoholne fermentacije. Kod zrelih egzotičnih belih sorata kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Verdejo, za izdašan karakter na hrastovinu uz punoću i postojanost ukusa: 1.5letva/hl, 2/3 ExtrêmeDélicat,1/3 ExtrêmeComplexena početku alkoholne fermentacije. Za sveži, voćni tip finog Merlot-a, u cilju dodatne slatkoće i kompleksnosti: 2 letve/hl, 2/3 Extrême Délicat, 1/3 Extrême Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. Punom i strukturisanom Cabernet Sauvignon-u, za karakter na hrastovinu koji će optimizovati sortne arome uz dodatnu slatkoću i zaokruženost na ukusu : 3 letve/hl, 1/3 Extrême Délicat, 2/3 Extrême Intense na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. Brendiju kome trebaju kompleksne i snažne arome na čokoladu i tost, kao i izražena punoća : 3 letve/hl 50% Extrême Complexe, 50% Extrême Intense tokom odležavanja. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučena temperatura odležavanja 15°C minimum uz striktan monitoring mikrobioloških uslova. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz organoleptički monitoring. Dimenzije letve: 960x47x7mm Težina:+-200g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
1,250RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. PRIMENA: 1-1,5 g / 100 kg. Rastvoriti ga u vodi ili širi, 1:100 i ravnomerno rasorediti po masi grožđa.

Prikaži sve...
599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju crvenih vina. EFEKAT NA VINO: Uvaferm BDX se odlikuje perfektnom fermentativnom kinetikom i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Preporučuje se za proizvodnju kvalitetnih crvenih vina, naročito Merlot-a i Cabernet sauvignon-a, minimalno redukuje boju uz poboljšanje ukusa i jačanje aroma. DOZIRANJE:25-40 g/hl Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Exclusive FO MT+su deblje letve od francuskog hrasta koje daju vrlo postepenu ekstrakciju sastojaka hrasta, elegantan i složen doprinos aromama, uz poštovanje voćnosti i teroara. Postepena i elegantna izgradnja strukture,punoće, slatkoće i postojanosti na ukusu, izuzetne arome na hrastovinu za posebna vina koja dolaze sa poznatih i dobro obrađivanih parcela. EFEKAT NA ŠIRU I VINO:Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina. DOZIRANJE: Mešavini dobrog Merlot-a i Cabernet-a, daju elegantan i upečatljiv ukus na hrast, uz očuvanje specifičnosti teroara, slično kao kod tradicionalnog odležavanja:2 letve/hl, 20 % light tostiran, 50% medijum tostiran, 30% medijum plus tostiran dodato na početku malolaktičke fermentacije. Odlične su i za slatka vina kasne berbe koja teže eleganciji i složenosti slično kao kod vina dobijenih tradicionalnim odležavanjem: 2 letve/hl, 1/3 medijum tostiran, 2/3 medijum plus tostiran na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 8 meseci, uz stalan nadzor degustacijom. Dimenzije:960x47x17mm. Težina:+-500g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
2,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Parafinsko ulje se u vinarstvu koristi kao sredstvo koje se sipa na vino u cilju stvaranja barijere između vina i vazduha i time, zajedno sa vinobranom /Sumpovinom, čuva vino od oksidacije. Velike je gustine i izuzetne čistoće za primenu u vinarstvu. EFEKAT NA VINO: U organoleptičkom smislu je potpuno neutralno. Kako jedan deo ulja, tokom istakanja vina, ostaje na zidovima posude u kojoj je vino, parafinsko ulje treba povremeno dolivati da bi se održavao sloj debljine bar 3 milimetra. Njime se može vršiti i podmazivanje delova i opreme koji dolaze u kontakt sa vinom (linije za flaširanje, punilice, zatvaračice, pumpe itd). DOZIRANJE: Debljina sloja ulja koje pliva na vinu treba biti od minimalnih 3 do 10 mm. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sipati ulje na vino između plivajućeg poklopca i zidova posude ili preko vina bez poklopca. U odnosu na površinu koju treba prekriti uljem izračunati potrebnu količinu ulja po formuli da treba sloj ulja biti minimalno debeo 3, a poželjno je 10 mm po celoj površini. NAPOMENA: Površina kruga se izračunava prema formuli P=r2π… Kada se pomnoži sa visinom daje potrebnu količinu parafinskog ulja.

Prikaži sve...
550RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Persy HP koristi se za upravljanje sumpornim jedinjenjima u crvenim vinima. Zbog svoje sposobnosti da izbegava stvaranje SO2 i H2S poseduje odlične performanse fermentacije i tolerancija na alkohol. EFEKAT NA VINO: Pouzdano fermentira crvene sorte poput Sirah, Tempranillo i Pinot noir, dopunjavajući njihov sortni karakter, svežinu i postojanost arome. Dobra kompatibilnost sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l. 1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect/ Go-Ferm Protect Evolution u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok se ne dobije homogena suspenzija bez grudvica. 2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250g kvasca uz lagano mešanje. 3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja. 4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / šire. 5) Inokulirajte u širu. Dalje napomene Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta. Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / šire na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku. Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C. Preporučuje se da sok / šira mora biti inokuliran ne nižim od 18 ° C. Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT ili Fermaid O . Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Koristi se za sumporisanje vina i šire. SASTAV: Kalijum metabisulfit (K2S205) - sadrži 57 % S02 Za povećanje sadržaja slobodnog SOz u vinu za 10 mg/l treba na 100 l vina dodati: 2 g kalijum metabisulfita 1 g gasovitog S02 20 ml 5% sumporaste kiseline

Prikaži sve...
650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za ‘’ukusnost’’ crvenih vina u mediteranskom stilu EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D254 daje izrazitu prednje nepčanu punoću, veliku srednje nepčanu „ukusnost“, intenzivnu voćnost, mekane tanine i završnicu sa blagim notama začinskog bilja. Crvena vina sa ICV D254 uspešno se mešaju sa onima u kojima je korišćen Lalvin ICV D80 ili ICV D21 u cilju dobijanja koncentrovanih vina punog tela. Kod nezrelog grožđa fermentisati 25% do 50% ukupne količine sa kvascem ICV D254, a ostatak sa Lalvin ICV GRE u cilju maskiranja zelenih tonova. Kao dopuna Lalvin-u CY3079, vinari koriste ICV D254 za fermentaciju Chardonnay-a u cilju dobijanja orašastih aroma i kremaste „ukusnosti“. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25-30 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Hrana za kvasce Fermaid O je mešavina frakcija inaktivnih vinskih kvasaca bogatih organskim azotom. Ne sadrži dodate soli amonijaka (DAP) ili dodata mikrohraniva. Snabdeva širu azotom oranskog porekla u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom koji kvasci mogu asimilovati što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Konstantno proizvodi manje neželjenih sumpornih jedinjenja u odnosu na DAP. Zahvaljujući visokom procentu sadržaja azota organskog porekla, Fermaid O obezbeđuje postojanu alkoholnu fermentaciju bez jakih temperaturnih skokova. DOZIRANJE: 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Fermaida O rastvoriti u 10 puta više vode nego što je hrane za kvasac i dodati u širu. Dodati 20 g/hl u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca na kraju mirne faze. Preostalih 20 g/hl kada se obavi 1/4 do 1/3 alkoholne fermentacije. Proizvodi:Danstar Ferment A.G. Talinn, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Odlična selekcija za alkoholnu fermentaciju Pinot noir-a sa bojom i strukturom. EFEKAT NA VINO:Kvasac RC21 je selekcionisan tokom fermentacija u Burgundiji, sa ciljem da ekstrahuje i zaštiti polifenole Pinot Noir-a. Zbog njegove ograničene absorpcije polifenola kroz ćelijske zidove ovaj kvasac ne redukuje boju vinu i čuva njegovu strukturu tokom odležavanja. Zahteva dosta hrane da bi se izbegao potencijalni razvoj sulfida. Daje najbolje rezultate ako je pravilno rehidriran i zaštićen. Tada daje dobro struktuiran Pinot Noir sa aromama zrele trešnje, svetlog voća i začinskog bilja. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Težina (za isporuku): 0,05KG Opis enološkog sredstva Univerzalni kvasac za voćne rakije i vino Many Ferm. Kvasac omogućava voćnom soku da fermentiše u alkohol. Kvasac je potrebno rastvoriti u mlakoj vodi 35-38°C u razmeri 1:10 i nakon 20 minuta dodati ga u voćni kljuk. Doziranje: 25g na 100kg voća. Proizvođač: Alea Evolution, Italija. Deklaracija: naziv proizvoda Univerzalni kvasac za rvoćne akije i vino. Poreklo: Evropska Unija,tačan podatak o uvozniku je naveden na deklaraciji na proizvodu. Jedinica mere: komad

Prikaži sve...
365RSD
forward
forward
Detaljnije

Težina (za isporuku): 0,01KG Opis enološkog sredstva Univerzalni kvasac za voćne rakije i vino Many Ferm. Kvasac omogućava voćnom soku da fermentiše u alkohol. Kvasac je potrebno rastvoriti u mlakoj vodi 35-38°C u razmeri 1:10 i nakon 20 minuta dodati ga u voćni kljuk. Doziranje: 25g na 100kg voća. Proizvođač: Alea Evolution, Italija. Deklaracija: naziv proizvoda Univerzalni kvasac za voćne rakije i vino. Poreklo: Evropska Unija,tačan podatak o uvozniku je naveden na deklaraciji na proizvodu. Jedinica mere: komad

Prikaži sve...
125RSD
forward
forward
Detaljnije

Težina (za isporuku): 0,01KG Opis enološkog sredstva Univerzalni enzim za voćne rakije i vino Many Enz je enološko sredstvo koje ima ulogu u razlaganju ćelijskih zidova voća i na taj način obezbeđuje više soka, koji potom kvasci lakše prerade u alkohol. Univerzalni enzim doprinosi boljem iskorišćenju voćne mase i dobijanju više rakije. Enzim se nanosi tako što se rastvori u hladnoj vodi i prskalicom prska na samleveno ili ispasirano voće. Doziranje: 2-5g na 100kg voća Deklaracija: naziv proizvoda Univerzalni enzim za voćne rakije i vino. Poreklo: Evropska Unija,tačan podatak o uvozniku je naveden na deklaraciji na proizvodu. Jedinica mere: komad

Prikaži sve...
299RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj