Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
126-150 od 343 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
126-150 od 343 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva

Opis Dobijena je postupkom demineralizacije - omekšavanjem katjonskim jonoizmenjivačem, kojoj su uklonjeni rastvoreni gasovi, soli, kiseline i baze, talozi soli metala i nekih metalnih oksida, kao i neke rastvorene organske materije. Namenjena je za punjenje i dolivanje akumulatora, za pripremu mešavine (voda/antifriz) u rashladnim sistemima vozila, za pegle, inhalatore, itd. PRIMENA: Koristi se u industriji kao sredstvo za hlađenje, zagrevanje, kao rastvarač, sredstvo za ispiranje, sirovina za proizvodnju hemijskih proizvoda, kao i svuda gde se zahteva upotreba destilovane, odnosno demineralizovane vode.

Prikaži sve...
299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac IOC 18-2007 je posebno pogodan za fermentaciju u boci i na niskoj temperaturi kao i za ponovno pokretanje zaglavljene fermentacije. Ovaj soj kvasca proizvodi visokokvalitetna vina, čuvajući i sortu grožđa i terroir. Poznat po proizvodnji penećeg vina tradicionalnom metodom, ovaj kvasac je takođe cenjen za proizvodnju mirnog vina. Dobro se nosi sa teškim uslovima fermentacije (nizak pH i temperatura) a potpuna upotreba šećera je bez nepoželjnih sekundarnih jedinjenja. EFEKAT NA VINO: Da bi se postigla alkoholna fermentacija, kvasci moraju transformisati svu glukozu i fruktozu u širi. Nažalost, oni pokazuju daleko veći afinitet za glukozu, a ne za fruktozu. Toliko da, sa slabom fermentacijom njihova sposobnost konzumiranja zaostale fruktoze često se stavlja na test. Tokom fermentacije, glavni rezidualni šećer je uglavnom fruktoza koja je postala preteška za fermentaciju. Ne pokazuju svi kvasci isti stepen sklonosti glukozi za razliku od fruktoze. Za neke, razlika u potrošnji između dva šećera je mnogo manja, tj. oni manje zanemaruju fruktozu u korist glukoze. DOZIRANJE: belo vino: 10 do 20 g / hl, crveno vino: 20 do 25 g / hl Ponovno pokretanje zaglavljene fermentacije 10 do 20 g / hl Fermentacija u boci od 10 do 20 g / hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u vodi 10 puta većoj od njegove težine na 37 ° C. Ne preporučuje se direktno rehidriranje u širi. Lagano mešajte, a zatim ostavite da se slegne 20 minuta. Ako je potrebno, prilagodite starter kvasca na temperaturu šire postupnim dodavanjem šire. Razlika u temperaturi između šire za inokulaciju i medijuma za hidrataciju nikada ne sme biti veća od 10 ° C. Ukupno vreme hidratacije ne sme biti duže od 45 minuta. Priprema starter kulture kvasca: Nakon rehidracije, potrebno je kvasac prilagoditi alkoholu i specifičnim uslovima vina (pH, šećeri, SO2, temperatura itd.). Da biste to uradili, napravite starter za kvasac tokom 12 do 24 sata. Nakon toga mora slediti faza množenja koja traje oko 3 dana. Ova faza u dovoljnoj meri pruža aktivnu početnu kulturu koncentrovanu da bi se postigla sekundarna fermentacija. Pridržavajte se saveta vašeg vinskog savetnika. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Reduless je deaktivirani vinski kvasac sa imobilizovanim jonom bakra u svojoj membrani, sadrži bentonit. Leči sumporne defekte u vinu, ukljanja sumporvodonik, dietil sulfid, dimetil sulfid, merkaptan i druge negativne mirise vina koji imaju sumporni karakter. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Uklanja sumporne defekte u vinu bez opasnosti prelaska bakra u vino, popravlja ukus vina i povećava mu zaokruženost, voćnost i mekoću. Oslobađa prirodne, prethodno potisnute arome vina, ističe sortnost. Može se primeniti i na belo i na roze i na crveno vino. DOZIRANJE: 1 – 30 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Redulessa rastvoriti u 10 puta više vode nego što je kvasca dobro promešati i dodati u širu. Vreme kontakta je 5 dana posle čega je potrebno pretočiti vino. Preporučuju se probe na malo radi određivanbja prave doze. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
19,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Smanjuje ukupnu kiselost u širi, vinu, voćnom kljuku, itd. Koristi se za pripremu startera za malolaktičku fermentaciju. Upotrebljava se tako što se u nekoliko navrata sipa direktno u vino uz mešanje. Sukcesivno proveravati postignute efekte ( jer je "lako dosoliti, a teško odsoliti" ). Intenzivno peni, ostaviti 10-15% slobodnog prostora u posudi u kojoj je vino da ne bi došlo do izlivanja u slučaju nagle reakcije. SASTAV: Kalcijum karbonat (kreda u prahu, CaCO3) DOZIRANJE: Doza od 65 g/hL skida 1 gram ukupnih kiselina po litru vinu.

Prikaži sve...
599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Level2 Biodiva koristi se za pojačavanje arome i ukusa u belim i crvenim vinima. Pomaže u kontroli razvoja aromatične složenosti vina favorizujući percepciju određenih estra bez preopterećenja vina. EFEKAT NA VINO: Zbog niske proizvodnje isparljivih kiselina i podnošljivosti na osmotski šok, Biodiva je posebno prilagođen za fermentaciju kasne berbe i ledenih vina. Preporučuje se za Chardonnay, Semillon i desertna vina / botritisana vina. Takođe, uspešno se koristi za Pinot Noir i Shiraz. DOZIRANJE: 1.Inokulacija: Biodiva: Rehidrirajte 25 g / hl kvasca u 10 puta većoj težini vode na 30 ° C. Posle 15 minuta lagano promešajte. Rehidrirani kvasac treba da se prilagodi hladnijoj temperaturi kljuka, polako kombinujte jednaku količinu kljuka sa rastvorom za rehidrataciju kvasca (ovaj korak će možda trebati ponoviti), sve dok suspenzija kvasca ne bude 10 ° C. Ukupno vreme rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Pustite da fermentacija traje dok Baume ne bude smanjeno za približno 2 ° Be, a zatim preko odgovarajućeg uparenja sa kvascem S. cerevisiae (2. inokulacija). 2. inokulacija: Saccharomices cerevisiae. Nakon pada gustine od približno 2 Baume, pređite na drugu inokulaciju sa 25 g / hl. Pridržavajte se klasičnog protokola za aklimatizaciju i rukovanje rehidracijom za Saccharomices cerevisiae. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pre inokulacije, nivo slobodnog SO2 treba biti niži od 15 mg / l i da temperatura kljuka iznosi više od 16°C. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Viniblock FO(francuski hrast), MT+(medijum tostiran +) su kockice francuskog hrasta (prosečnih dimenzija 4x5x1cm) termički obrađene na temperaturi 210°C. Zamenjuju hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 1-2 g/l, za odležavanje 2-4 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 2-3 g/l, za odležavanje 2-6 g/l. Kod rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg kockica da odleže 15-30 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak vina ili alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju.

Prikaži sve...
3,899RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Extreme Intense od francuskog hrasta selekcionisane Oakscan procesom-metodom sa visokim sadržajem tanina. Jak doprinos aromama na tostirano, crnu čokoladu,blago na dim i mineralne note kod belih vina. Jaka struktura na ukusu zahvaljujući specijalnoj termičkoj obradi, punoća, slatkoća i postojanost. Cilj da se dobiju tipične, intenzivne arome na hrast. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina ili na početku odležavanja. DOZIRANJE: Kod zrelih egzotičnih belih sorata kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Verdejo, za izdašan karakter na hrastovinu uz punoću i postojanost ukusa: 1.5letva/hl, 1/3 Extreme Complexe na početku alkoholne fermentacije. Za sveži, voćni tip finog Merlot-a, u cilju dodatne slatkoće i kompleksnosti: 2 letve/hl, 1/3 Extreme Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. Brendiju kome trebaju kompleksne i snažne arome na čokoladu i tost, kao i izražena punoća : 3 letve/hl, 50% Extreme Complexe. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučena temperatura odležavanja 15°C minimum uz striktan monitoring mikrobioloških uslova. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz organoleptički monitoring. Dimenzije letve: 960x47x7mm Težina:+-200g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
1,250RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Gela- L 50 deluje kao brzo sredstvo za bistrenje i stabilizator tako što u kontaktu sa taninima šire ili vina veoma brzo reaguje i stvara nerastvorljiva jedinjenja: u toku 24h 75%, u toku 48h 85%. Ovaj tečni želatin je hidrolizovan i stabilizovan na 50%. Dobijen je delimičnom hidrolizom vezivnog tkiva životinjskog porekla (kolagena). EFEKAT NA KVASAC I VINO: Gela- L 50 uklanja najagresivnije, reaktivne, gorke tanine i time doprinosi mekoći i zaokruženosti crvenih sorti vina. Zbog svoje finoće i neutralnosti, kod belih sorti vina podiže i naglašava aromatičnost. Za maksimalan učinak, potrebno ga je dobro homogenizovati u sudu gde se tretira. DOZIRANJE: 10-20 g/hl u širu; 5-15 gr/hl za bela vina 15-50 gr/hl za crvena vina Preporučuju se prethodne laboratorijske probe za određivanje optimalne doze. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Gela- L 50 direktno u masu za tretiranje, najbolje u vreme remontaže. Kada se kombinuje sa silisolom, odnos treba da bude 1:5-1:10, odnosno na 10 gr Gela-L 50 ide oko 50 g Silisola. Napomena: uz kombinovanu upotrebu i drugih sredstava za bistrenje, Gela-L 50 se dodaje uvek pre bentonita.

Prikaži sve...
2,750RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme OE namenjen za maceraciju crnog grožđa i dobijanje vina punog ili srednje punog tela i za maceraciju mirisno neutralnih sorti belog vina. EFEKAT NA VINO:Visokokoncentrisana pektinaza srednje koncentrisanih sekundarnih aktivnosti (celulaza, hemicelulaza) za jedan efikasan ali nežan efekat ekstrakcije. DOZIRANJE: 1-1.5 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Za fermentaciju u kontaktu sa pokožicom (neutralno i zdravo belo grožđe) na temp. 8 -14° C / 2-12 h, 1 – 1.5 g. Za fermentaciju u kontaktu sa pokožicom na temp. 18 – 28° C / 2-12 dana, 1 g/hl.

Prikaži sve...
3,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Univerzalna hrana za kvasac Inoferm je kombinacija amonijum sulfata i tiamina. Predstavlja osnovnu hranu za kvasce neorganskog porekla. Snabdeva širu amonijum-azotom koji je esencijalan za razmnožavanje kvasca i preradu kompletnog šećera u alkohol. Tiamin je faktor od suštinske važnosti za razmnožavanje kvasca. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. DOZIRANJE: 12 do maksimalno 24 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd). UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “na rate“ i to pola doze kada se obavi 30% alkoholne fermentacije a pola doze kada se obave 2/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Proizvodi: Institut Œnologique de Champagne ZI de Mardeuil, EPERNAY Cedex, Francuska Perdomini-IOC S.p.A., Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjena je za bolji intenzitet aroma i postojanost belih i roze vina. Veliki je izvor glutationa zahvaljujući inovaciji u proizvodnom procesu koja je to omogućila. Zahvaljujući novim biotehničkim postupcima daje značajan doprinos aromama i postojanosti vina. SIROVINSKI SASTAV: Glutationi i polisaharidi PRIMENA: Dodaje se u ranoj fazi alkoholne fermentacije (posle taloženja) i tada štiti širu od oksidacije. KOLIČINA PRIMENE: 20-40 g/hl dodano u širu posle taloženja.

Prikaži sve...
950RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Sumporne trake se koriste za sumporisanje drvenih sudova, kako bi se čuvali duži period. Štiti sudove od kvarenja i razvoja negativne mikroflore u podrumu. Sumpor-dioksid (SO2) je jedinjenje koje ima višestruku ulogu. Kao antioksidans štiti vino od oksidacije, i ima i letalno dejstvo na mikroorganizme. Sumporne trake ispuštaju sumpor dioksid kojim konzervira bačve i ostale drvene sudove i štite od kvarenja. DOZIRANJE: Jedna sumporna traka je dovoljna za sud od 100 litara. Npr. za barik bure od 200 litara treba upaliti dve sumporne trake. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sumporne trake kada se zapale, ubacuju se kroz otvor bureta, sačeka se par minuta da potpuno izgore i posle toga se sud zatvori čepom. Zaštita drvenog suda može da traje do godinu dana. Posle tog perioda, drveni sud se rasušuje pa je potrebno da ga ovinite vodom i sačekate da zaduje drvo. Pakovanje: 500 g.

Prikaži sve...
950RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je kao proizvod koji će pomoći vinarima u sprečavanju sporije fermentacije ili zastoja. 100 % biološki proizvod. Prespori završetak fermantacije, odnosno konverzija poslednjih nekoliko grama šećera, može dati dobre uslove za razvoj i kontaminaciju neželjenim bakterijama i kvascima, što može uzrokovati velike probleme u kvalitetu vina, kao i ekonomske izdatke i poteškoće u vinariji. Učinak Goferma je uočljia pri kraju fermentacije, posebno kod mošta od jače dozrelog grožđa, kada je uočljiv veći broj živih stanica kvasca pri kraju fermentacije i samim tim brža potrošnja zadnjih grama šećera. SIROVINSKI SASTAV: Diamonijum sulfat PRIMENA: Najbolji rezultati dobijeni su spajanjem Goferma, koji se dodaje za vreme rehidracije kvasca i Fermaida koji se dodaje nakon 1/3 razgrađenog šećera. KOLIČINA PRIMENE: 30 g/hl mošta

Prikaži sve...
850RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Optimum white je inaktivni kvasac bogat glutationom koji je prirodni antioksidans. Pomaže zaštiti belih i roze vina od oksidacije, povećava kvalitet vina, voćnost, svežinu i dugovečnost. Preporučuje se za sorte Pinot Gris, Sauvignon Blanc I Riesling, kojima ujedno ističe sortnost. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Optimum white daje aromatski intenzitet i dugovečnost belim i roze vinima, štiti arome vina i postojanost boje tokom vremena.Takođe, daje voćnost i svežinu i smanjuje percepciju oštrih kiselina u vinu. Dodaje se u ranoj fazi alkoholne fermentacije (posle taloženja) i tada štiti širu od oksidacije. DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum white rastvoriti u 10 puta vise vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu posle dodavanja kvasca ili najkasnije tokom prvih 24 časa. Dodavanje u kasnijim fazama fermentacije ne daje najbolje rezultate. Ne utiče na količinu hrane za kvasce. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Eno komplet za 200 litara crnih i belih vina. Pakovanje sadrži: Univerzalni selekcioni kvasac za crna i bela vina 50 g. Hranu za kvasce: 50 g. Bentonit: 100 g. Vinobran:50 g.

Prikaži sve...
799RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac ICV Opale razvija isparljivija aromatična jedinjenja, što rezultira intenzivnim i složenim voćnim aromama u vrhunskim belim i roze vinima. EFEKAT: Ovaj kvasac takođe pokazuje dobre fermentacione sposobnosti u grožđu visoke zrelosti koje dolazi iz regiona Sredozemlja i Rone. Vina fermentirana sa ovim kvascem ostavljaju početni utisak volumena i mekoće, praćeno okruglim, intenzivnim srednjim nepcima i uravnoteženom završnom obradom. DOZIRANJE: 25 g/hl Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju svežih, voćnih mladih vina. EFEKAT NA VINO:Kvasac 71 B je poznat u proizvodnji crvenih poluslatkih vina sa karakterom tropskog voća. Postojane arome su posledica njegove proizvodnje stabilnih estera i većeg procenta alkohola. Ovaj kvasac takođe ublažuje vrlo kisele šire delimičnim metabolizmom jabučne kiseline. Vrlo je kompatibilan malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25-30g/hl Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Oblast primene: Sumporne trake se koriste za vina koja se proizvode u vinarijama. Zidovi podruma i vazduh moraju biti sterilisani. Prazna burad se obrađuje sumporom. Sumpor odlaže fermentaciju kratko vreme tako što ubija štetne mikroorganizme u vinu. Sumpor iz trake sagorevanjem gradi sumpor(IV)-oksid koji je antiseptik i antioksidans, koji zatim prelazi u sumpornu kiselinu. Uputstvo za rad: Za slabo sumporenje za 100L vina preporučena doza je 1/3 sumporne trake Za srednje jako sumporenje za 100L vina preporučena doza je 1 sumporna traka Za vrlo jako sumporenje za 100L vina preporučena doza su 2 sumporne trake Pravilnikom o vinu, maksimalno dozvoljena količina je 40 mg/l SO2 , mada se u praksi ne preporučuje više od 30mg/l zato što umanjuje miris sorte i buke. Svaka traka sadrži nanos sumpora od 4g Upaliti vrh trake i žicom zakačiti u praznom buretu. Bure zatvoriti čepom. Nakon 24h izvući izgorelu traku oprezno da ostane u jednom komadu. Ako sumporna traka nije izgorela ponoviti postupak. Mere prevencije: Postupak sumporisanja vršiti u izolovanoj i dobro provetrenoj prostoriji.

Prikaži sve...
1,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Anchor Alchemy II povećava isparljive tiole (marakuja, grejpfrut, guava, ogrozd) u belim vinima. Ovaj efekt rezultat je sinergičnog delovanja sojeva kvasaca koji su upotrebljeni u ovoj mešavini. EFEKAT NA VINO: Odnos sojeva kvasaca korišćenih u ovoj mešavini zastupljen je kako bi se postigao optimalni aromatski profil. Preporučuje se u vinifikaciji belih sorti kao što je Sauvignon Blanc. DOZIRANJE: 25 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Uvaferm 43 Restart poseduje izrazitu sposobnost fermentacije zbog čega se koristi za pokretanje zastale fermentacije u belim, roze i crvenim vinima. EFEKAT NA VINO: Kada dođe do zastoja negde na sredini alkoholne fermentacije, šira generalno sadrži mnogo više fruktoze u odnosu na glukozu koju kvasci preferiraju. Idealno rešenje do sada je bilo upotrebiti kvasac otporan na alkohol sa velikim fermentnim kapacitetom kao što je Lallemand-ov Uvaferm 43 selekcionisan u Inter-Rhône Laboratory (Inter Rona Laboratoriji) u Francuskoj (u dolini Rone). Zahvaljujući procesu pre-aklimatizacije kvasca razvijenom od strane Lallemand-a, testiranom i odobrenom od strane laboratorije Inter Rona povećana je prirodna otpornost na toksične uslove zastale fermentacije. Ćelije kvasca Uvaferm 43 Restart su robustnije i bolje se i brže aklimatizuju posle inokulacije. Proizvođačka receptura sada uključuje i mikronutrijente koji pojačavaju sposobnost opstanka kvasca. U njih spadaju specifični steroli i polinezasićene masne kiseline koji skupa jačaju ćelijsku opnu kvasca. Ćelije kvasca kod ovog proizvoda su robustnije, sa manjom stopom ’’smrtnosti’’ posle inokulacije, a zahtevaju i kraće vreme za aklimatizaciju u širi-vinu. Kombinovano sa prethodnom podrumarskom praksom Uvaferm 43 Restart omogućuje vinarima da sada efikasno i u samo par koraka reše većinu problema vezanih za zastalu fermentaciju i time obezbede dobar kvalitet svojim vinima. DOZIRANJE: U zavisnosti od uslova u u širi, određuje se količina kvasca koji se dodaje. Kod normalne fermentacije: 25 – 40 g/hl Kod pokretanje zastale fermentacije: 40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode čija je temperatura 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Promešati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturu šire i odmah inokulirati širu tako rehidriranim selekcioniranim kvascem. Preporučuje se da temperatura šire u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C. Kada fermentacija započne, može se uključiti sistem za kontrolisanu fermentaciju. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,250RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Opera Grape je tanin na bazi pokožice belog grožđa koji poseduje značajna antioksidativna svojstva. Savršen je za poboljšanje kvaliteta vina povećavajući mekoću i intenzitet aroma. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kada se koristi tokom alkoholne fermentacije, poboljšava antioksidativni kapacitet mošta uz očuvanje svežine i arome. Kada se koristi tokom faze dozrevanja i pre flaširanja, osvežava aromu i pojačava voćne note, poboljšava strukturu i ravnotežu ukusa u vinu. Fermentacija i razbijanje belog, crvenog i ružičastog kljuka kako bi povećali svoju antioksidativnu zaštitu i osigurali dugotrajnija svežina. Tokom faze finalizacije i pre flaširanja može se koristiti za povećanje nivoa antioksidativne zaštite, svežine, arome i ravnoteža ukusa. DOZIRANJE: Kljuk: 2-20 g / hl, Bela, crvena i ružičasta vina: 1-20 g / hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: U fazi pred flaširanje dodati Opera Grape najmanje 48 sati pre konačne mikrofiltracije. Rastvoriti 1 deo proizvoda u 10 delova vode, kljuka ili vina i dodati tečnost tokom pretakanja, po mogućnosti koristeći Venturijevu cev. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Aktivni ugalj biljnog porekla primenjuje se u fermentaciji belog grožđa za korekciju boje i za veći stabilitet vina kao i u industriji alkoholnih pića za uklanjanje kolornih defekata. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Pomaže dekolorizaciju oksidisanih belih vina, destilata i alkoholnih pića. Uklanja ostatke pesticida. Kada se doda u belu širu uklanja višak antocijana i time povećava otpornost vina na oksidaciju i enzimsko zamućenje. DOZIRANJE: 10 – 100 g/hl Preporučuju se probe u cilju određivanja potrebne doze. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti aktivni ugalj u deset puta više tečnosti nego što je njegova zapremina pa pumpom umešati u ostatak tečnosti koja se tretira. Zatim izvesno vreme mešati kompletan sadržaj. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac BM4x4 daje izuzetnu senzoriku vinu i pouzdanu fermentaciju. Vinu daje punoću, volumen, zaokruženost, stabilnost boje, sa mogućnošću kompletne fermentacije i u najtežim uslovima. EFEKAT NA VINO: Za vreme fermentacije, BM4×4 oslobađa značajnu količinu polisaharida, uključujući i neke molekule koje imaju mogućnost da vežu i stabilizuju polifenole u kljuku. Time se povećava stabilnost boje i ujedno se smanjuje trpkost tanina. Količina i kvalitet polisaharida oslobođenih za vreme fermentacije, nastavlja se i nakon autolize, olakšavajući proizvodnju crnih vina. Koristi se za sve crne sorte, a uočljivo je da daje lepu zaokruženost i belom vinu, gde isto olakšava početak MLF. DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka osigurava minimalno 5 miliona živih stanica na jedan ml kljuka, kratku lag fazu i brzu dominaciju nad spontanom mikroflorom, naročito negativnom i daje čistu fermentaciju do suvog vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode zagrejanoj na 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturu kljuka i odmah inokulirati. Razlika u temperaturi rehidriranog kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju voćnih vina u stilu vina sa Rone. Ako grožđe nije optimalno zrelo ICV GRE prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima. EFEKAT NA VINO:Kvasac ICV GRE u crvenim vinima, on ističe u prvi plan voćnost i „lako-se-pije“ karakter. Kada se koristi tako što kratko ostaje u kontaktu sa pokožicom (3 do 5 dana) pomaže redukciji vegetativnih tonova i sumpornih komponenti u varijetetima kao što su Merlot, Cabernet Sauvignon,Grenache i Syrah. U voćno orijentisanim belim vinima kao što su Chenin blanc, Riesling i Viognier, ICV GRE rezultira stabilnim voćnim karakteristikama i daje bogat ukus na prvi gutljaj. Ako grožđe nije optimalno zrelo, prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima. Roze vina od zrelijeg grožđa koja su fermentisala sa ICV GRE dobro se mešaju sa roze vinima koja su fermentisala sa kvascem Lalvin ICV D21. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE:20-40g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju crnog grožđa u cilju dobijanja kompleksnih crvenih vina punog tela. EFEKAT NA VINO: Enzim Lallzyme EX-V je namenjen za brzo oslobađanje polisaharida iz ćelijskog zida grožđa i ostalih unutar ćelijskih poželjnih sadržaja, za kompletno i brzo oslobađanje antocijana. Omogućuje efikasnije otpuštanje tanina i njihovo naknadno vezivanje sa antocijanima što skupa daje veću stabilnost vinu. Pomaže oslobađanje aromatskih supstanci uz istovremeno očuvanje sortnih karakteristika grožđa. DOZIRANJE:1-2 g/hl, max. 3 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Fermentacija pokožice na temperaturi 18-28° C / 2-8 dana doziranje 1-2 g. Fermentacija pokožice i maceracija posle fermentacije temperatura 18-28° C / > 8 dana 2 g/hl, moguće je razdvojiti dozu na dve pa dati polovinu doze na početku maceracije, a preostalu polovinu na polovini trajanja maceracije. Hladna maceracija (hladno natapanje) < 12° C / 2-6 dana. Doziranje 3 g/hl iz dva puta. 1 g/hl na početku i 2 g/hl kada je temperatura šire > 18-20° C. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
599RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj