Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 76 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 76
1-25 od 76 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    650 din - 1,499 din

SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC : SafŒno™ VR 44 neto 40 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 20 g ENZIM: Safizym Col Plus 4 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Parafinsko ulje je gusta tečnost bez boje, ukusa i mirisa, pročišćeno i pripremljeno za upotrebu u prehrambenoj industriji. Upotrebljava se za protivoksidacijsku zaštitu vina u inox i plastičnim posudama sa plivajućim poklopcem. Koriščenje: Prehrambena industrija i vinarstvo. Za zaptivanje svih vrsta posuda od nerđajućeg čelika, za podmazivanje ležajeva, kod zatvaranja boca, za podmazivanje čepilica, čepova i muljača. Preporučena doza: Sipati dok se ne stvori sloj ulja. U proizvodnji sokova, ulje se mora sipati dok je sok još uvek na 80 ° C. Za posudu od 50L, koristite oko 200 ml ulja. Potrošnja zavisi od prečnika suda. Prednosti: • Medicinski kvalitet • Bez boje, mirisa i ukusa • Prvoklasno ergonomski dizajnirano sigurnosno pakovanje • Push-Pull kapa za lako i lakše doziranje ulja za ivicu zaptivnog poklopca i posude • Niska specifična gustina sprečava mešanje sa vinom, sokom • Sprečava pristup vazduha vinu i soku, sprečavajući tako kvarenje

Prikaži sve...
650RSD
forward
forward
Detaljnije

Sirovinski sastav: Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Primena: Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Uputstvo za upotrebu: Aktivni ugalj razmutiti u 10 puta više tečnosti od njegove zapremine pa dobro razmutiti u ostatku tečnosti koja se tretira ili umešati direktno u tečnost kojom prilikom se mora snažno mešati 10 do 20 minuta. Ostaviti da odstoji 1 sat pa ponovo dobro promešati. Posle dva-tri sata pretočiti uz filtriranje. Doziranje: Za vina sa nepoželjnim mirisom 30 – 50 (80) (maksimalno 100) gr/hl, za alkoholna pića 3-5 gr/hl, u nekim slucajevima od 300 do 500 gr/hl (miris na buđ). Maksimalna dozvoljena doza u vinarstvu je 100 gr/hl.

Prikaži sve...
1,490RSD
forward
forward
Detaljnije

Sirovinski sastav: Limunska kiselina monohidrat Primena: Primenjuje se da poveća kiselost vina najčešće pred flaširanje kada je kasno za upotrebu vinske kiseline zbog njenog mogućeg taloženja u boci… I za sprečavanje defekata izazvanih povećanim prisustvom gvožđa u vinu. Limunska kiselina ima sklonost da formira jedinjenja sa gvožđem. Kada se doda u vino koje sadrži nekoliko miligrama gvožđa po litru, formiraće rastvorljivi kompleks jedinjenja. Uputstvo za upotrebu: Limunsku kiselinu razmutiti u malo vina pa sjediniti uz mešanje sa ostatkom vina tako da se ravnomerno rasporedi u vinu. Doziranje: Doziranje odrediti merenjem već prisutne limunske kiseline, pH i gvožđa u vinu. Dodaju se samo veoma male količine u vino.Maksimalna ukupna dozvoljena doza limunske kiseline je 1gr/l.

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Lalvin ICV D254 je selekcionisan od strane Francuskog Kooperativnog Instituta za Vino tokom 1998. godine prilikom fermentacije Syrah-a u Galiciji, južno od doline Rone. U crvenim vinima ICV D254 garantuje veliku prednje-nepčanu i srednje-nepčanu punoću, voćnost u sredini i blagu završnicu začinskog bilja zaokruženu mekim taninima. Crvena vina dobijena sa ICV D254 mogu se uspešno mešati sa onima dobijenim sa ICV D80 ili ICV D21 radi postizanja punijih crvenih vina sa izraženim telom. Kod nedozrelih crvenih vina zeleni tonovi se mogu sakriti tako što bi se 25% do 50% ukupne količine vina pustilo da fermentira sa ICV D254, a ostatak sa Lalvin ICV GRE, pa zatim izvršilo kupažiranje. Doziranje: 25gr/hl

Prikaži sve...
1,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Primena: Smanjuje ukupnu kiselost u širi, vinu, voćnom kljuku, itd. Koristi se za pripremu startera za malolaktičku fermentaciju. Sirovinski sastav: Kalcijum karbonat (kreda u prahu, CaCO3) Uputstvo za upotrebu: Sipati postepeno u nekoliko navrata direktno u vino uz mešanje. Sukcesivno proveravati postignute efekte (jer je lako ’’dosoliti a teško odsoliti’’). Intenzivno peni, ostaviti 10-15% slobodnog prostora u posudi u kojoj je vino da ne bi došlo do izlivanja u slučaju nagle reakcije. Doziranje: Doza od 65 g/hL skida 1 gram ukupnih kiselina po litru vinu. Prepuručuju se laboratorijske probe i degustacija prilikom određivanja potrebne doze. Može se koristiti za izradu Chalk farbe, koja upravo zbog krede u prahu ima izuzetna svojstva i odličnu moć prijanjanja na slabo pripremljenim, a u nekim slučajevima čak i na nepripremljenim drvenim površinama. Zbog toga je ova farba veoma popularna u procesu farbanja starog nameštaja.

Prikaži sve...
650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Pure od francuskog hrasta nastale su specifičnim jedinstvenim tostiranjem. Daju maksimalnu ekspresiju voćnosti, minimalnu ekspresiju tostiranih aroma u vinu. Popravljaju strukturu, daju slatkoću, svežinu i postojanost na ukusu.Veliki doprinos vinu na ukusu bez aroma na tostirano drvo. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: od početka fermentacije za dobru integraciju hrasta. Crvena vina: pre početka malolaktičke fermentacije za maksimalnu integraciju tanina. DOZIRANJE: Za bela vina (Sémillon, Grenache Blanc, Vermentino), u cilju punoće, svežine i trajanja na ukusu, bez aroma na hrastovinu: 1 letva/hl na početku alkoholne fermentacije. Previše odležalom i blago “uvelom“ Merlot-u, u cilju vraćanja svežine vinu i voćnog profila pokrivanja suvih tanina i ponovnog uspostavljanja balansa na ukusu: 2 letve/hl posle otakanja sa komine. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca,uz organoleptički monitoring. Dimenzije:960x47x7mm. Težina:+-200g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
850RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Vinobran se koristi da zaštiti širu/kljuk/vino od oksidacije. U širi/kljuku kada se doda tokom prerade, utiče na neutralizaciju prirodnih vinskih kvasaca čime priprema podlogu za primenu selekcionisanih vinskih kvasaca. Vinobran (kalijum-meta-bisulfat (E224)) sadrži 52-55% raspoloživog sumpor dioksida. EFEKAT NA VINO: Štiti širu i vino od oksidacije. Neutrališe prirodne/divlje kvasce i bakterije. Pomaže rastvorljivost polifenola. DOZIRANJE: Prema preporuci enologa. Uobičajena doza je 5-10 g/hl (može i 20 i više g/hl) na početku prerade zavisno od procene faktora rizika kao što su: zdravlje i zrelost grožđa, higijenski opšti uslovi, rizici tokom alkoholne fermentacije, itd. Po 5 g/hl pre pretakanja kao zaštita vina tokom pretoka i 5 g/hl posle pretakanja kao zaštita vina u mirovanju. Takođe, poželjno je u prva dva-tri meseca odležavanja vina dodavati po 5 g/hl svakih mesec dana radi pouzdane zaštite vina, zato što samo slobodni vinobran štiti vino. Veće doze se vezuju u vinu, a procenat slobodnog vinobrana opada vremenom pa ga je zato bolje dodavati više puta po malo nego manje puta po mnogo… UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Vinobran razmutiti u vodi, širi, vinu u odnosu 40% vinobrana, 60% tečnosti i sve skupa dobro umešati u vino.

Prikaži sve...
899RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju Graševine i klasičnog Rajnskog rizlinga. EFEKAT NA VINO:Uvaferm CEG selekcionisan je u institutu u Geisenheim, Nemačka. Zbog svoje spore fermentacije pogodan je za fermentacije bez kontrolisane temperature. Vina dobijena ovim sojem cvetno voćne su aromatike, moderna, sveža. Najbolje rezultate daje na Graševini i Rajnskom Rizlingu. Arome Rajnskog Rizlinga dobijene fermentacijom sa ovim sojem odležavanjem lagano prelaze u petrolejske i kerozinske note klasične za Rajnski Rizling hladnijeg klimata. DOZIRANJE: 25-30g/hl. Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen za primenu u crvenim vinima. To je jedinstvena tvorevina od inaktiviranih prirodnih kvasaca podvrgnuta specijalnom procesu prerade, koji je rezultirao visokim sadržajem polisaharida. Opti-Red® se preporučuje na početku fermentacije za dobijanje mekših vina, sa povećanim stabilitetom boje. Kada se Opti-Red dodaje u širu, on već na početku obezbeđuje dostupnost polisaharida za reakciju sa polifenolima čim se oni oslobode. Ovo rano slaganje polisaharida i polifenola daje mekša vina sa postojanom stabilnošću boje, zaokružena uz bolju integraciju oštrih ili zelenih tanina. Može se koristiti sam ili u dejstvu sa enološkim enzimom za maceraciju. Kada se doda na kraju fermentacije, pretvara oštre tanine u mekane, prijatnije. SIROVINSKI SASTAV: Polifenoli i polisaharidi PRIMENA: Dodaje se na početku fermentacije (za dobijanje mekših vina) ili pri kraju fermentacije KOLIČINA PRIMENE: 23 g/hl dodato na početku fermentacije ili 30 g/hl pri kraju fermentacije

Prikaži sve...
799RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Opera Maturation je mešavina kondenzovanih tanina i tanina hrasta. Poboljšava kompleksnost i strukturu i deluje kao antioksidant. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Upotrebom u fazi sazrevanja vina naglašava strukturu i aromatsku kompleksnost vina pružajući balans tokom sazrevanja. Doprinosi postojanosti aroma i osećaju slasti. Koristi se u belim, crvenim i roze vinima. DOZIRANJE: Preporučena doza: 1-20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Tanin otopiti u 10 puta većoj količini vode ili vina i dodati u tank prilikom pretakanja. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Selekcionisan zbog svoje izvanredne sposobnosti da pokrene zastalu fermentaciju Uvaferm 43 je izabran između 33 različita kvasca koji su se inače koristili za pokretanje zastale fermentacije. ‘’Takmičenje’’ je obavljeno u posebno teškim uslovima: visok procenat alkohola 14.3% sa 21g neprovrelog šećera po litru i uz visok sadržaj slobodnog sumpor dioksida (SO2) od 35 miligrama po litru. Pokazalo se da je Uvaferm 43 bio najuspešniji. Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus. DOZIRANJE: Fermentacija: 25 - 40 g/hl Pokretanje zastoja: 40 g/hl

Prikaži sve...
1,220RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika. Doziranje i način primene: 10-30 grama na 100 litara kljuka (šire). Savetuje se dodavanje VINOVIT-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u širi , uz mešanje u celu masu. NAPOMENA: Sa 10g/hl unosi se u širu 20mg/hl Tiamina (Vitamin B1) i 15mg/hl slobodnog azota.

Prikaži sve...
1,080RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Komplet za fermentaciju Standard C sadrži sve što vam je potrebno da pripremite vašu širu za kvalitetnu fermentaciju, kako bi na najkvalitetniji način došli do krajnjeg proizvoda – vina. SADRŽAJ KOMPLETA Bočica A sadrži 40 g suvog kvasca Bočice B sadrži 40 g hrane za kvasac Bočica C sadrži 4g pektolitički enzim Komplet je namenjen za preradu 200 kg voća

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Total Stab je rastvor natrijumove soli, gumi-arabike i karboksimetil-celuloze stabilizovan sumpor dioksidom, u skladu sa Međunarodnim Enološkim Kodeksom. Ne potiče od genetski modifikovanih formi. Kada se primeni na bela i roze vina ovaj proizvod sprečava pojavu i razvoj kristala kalijum bitartarata i time sprećava taloženje vina u boci .(E414 gumi arabika (10%), E446 karboksimetil-celuloza (9%), zaštitno sredstvo: E220 sumpor dioksid (0.18-0.36%). EFEKAT NA VINO: Komponente koje čine Total Stab birane su na taj način da ga učine efikasnim, da omoguće jednostavnu upotrebu ovog preparata, i da ne zapušuje filtere. To znači da se može primeniti samo nekoliko sati pre završne filtracije. Stabilizuje tartarate u belim i roze vinima, posebno kada se primeni pre mikrofiltracije. DOZIRANJE: 10 – 100 ml/hl. Kod doze od 110 ml/hl dostiže se maksimalna dozvoljena doza za karboksimetil-celulozu u vinu (10 g/ hl). UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvorite Total Stab u 5 puta više vina, dobro promešajte i ostavite da miruje jedan sat. Tada se može dodati u vino uz mešanje, treba ga dobro sjediniti sa vinom (Venturijeva cev bi bila dobra pomoć u ovom poslu). Primeniti samo na proteinski stabilna roze i bela vina, a vino mora biti perfektno bistro i spremno za flaširanje. Vreme koje treba da protekne od dodavanja Total Stab-a i mikrofiltracije zavisi od stepena bistrine i temperature vina. Što je temperatura niža, a vino manje bistro ili Total Stab nije bio dobro sjedinjen sa vinom pa je potrebno duže čekati da vino dostigne određeni indeks filterabilnosti (normalne vrednosti). Predlažemo proveru indeksa filterabilnosti pre pristupanja flaširanju. Takođe može dodati i posle završne filtracije upotrebom automatskog dozatora. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Reduless je deaktivirani vinski kvasac sa imobilizovanim jonom bakra u svojoj membrani, sadrži bentonit. Leči sumporne defekte u vinu, ukljanja sumporvodonik, dietil sulfid, dimetil sulfid, merkaptan i druge negativne mirise vina koji imaju sumporni karakter. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Uklanja sumporne defekte u vinu bez opasnosti prelaska bakra u vino, popravlja ukus vina i povećava mu zaokruženost, voćnost i mekoću. Oslobađa prirodne, prethodno potisnute arome vina, ističe sortnost. Može se primeniti i na belo i na roze i na crveno vino. DOZIRANJE: 1 – 30 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Redulessa rastvoriti u 10 puta više vode nego što je kvasca dobro promešati i dodati u širu. Vreme kontakta je 5 dana posle čega je potrebno pretočiti vino. Preporučuju se probe na malo radi određivanbja prave doze. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,250RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Koristi se za alkoholnu fermentaciju mirnih i penušavih vina od grožđa i drugog voća. EFEKAT NA VINO: Originalni ’’Prise De Mousse’’ (’’proizvodi mehuriće’’) je Lalvin EC 1118, dobar za fermentaciju u buretu. Fermentira uporno na niskim temperaturama i taloži se u kompaktan talog. U nedostatku hrane za kvasce EC 1118 proizvodi mnogo SO2 (do 30 mg/l) i može ometati malolaktičku fermentaciju. Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus. DOZIRANJE:25-50g/hl. Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Čips za vino FO(francuski hrast), MT(medijum tostiran) su komadići francuskog hrasta za dobijanje aroma hrasta u vinu i rakiji, termički obrađeni na temperaturi 200°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Što se tiče rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Glicerin

Prikaži sve...
1,150RSD
forward
forward
Detaljnije

SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC : SafŒno™ BC S103 neto 40 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 40 g ENZIM: Safizym Press 2 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Tečno alkalno sredstvo koje s koristi za uklanjanje vinskog kamenca i taloga sa enoloških posuda.

Prikaži sve...
1,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:CMC (cristal balance) je karboksimetil-celuloza, veomaefikasno sredstvo za stabilizaciju tartarata (soli vinske kiseline) u vinu i izbegavanje stvaranja kristala u boci. Sprečava formiranje kalijumovih i kalcijumovih tartaričkih soli u vinu. Koristi se kao zamena za hladnu stabilizaciju belih i roze vina. EFEKAT NA VINO: Obezbeđuje tartarički stabilitet belog i roze vina više od 95% što znači da posle flaširanja neće doći do taloženja vinskog taloga na dnu flaše. Može se primeniti na roze vina kome ne škodi da izgubi malo boje. Ne preporučuje se za crvena vina jer može redukovati njihovu boju. DOZIRANJE: 0,8 – 2,0 ml/l. Maksimalna dozvoljena doza je 2,0 ml/l. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sipati direktno u vino uz mešanje 48 sati pre zadnje filtracije i punjenja u boce. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Letve za vino XL FO MT su široke, deblje letve od francuskog hrasta za dugo odelžavanje. Daju složen aromatski doprinos uz poštovanje voćnosti, snagu, punoću i slatkoću na ukusu, kao i elegantni i složeni voćni stil vina uz prisustvo hrastovine. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina:Na početku alkoholne fermentacije u cilju dobre integracije ukusa na hrastovinu i voćnosti. Crvena vina:Pre malolaktičke fermentacije za dobijanje kompleksnog aromatskog profila i maksimalnu integraciju tanina. DOZIRANJE: Za bogate bele sorte kao što je Chardonnay, u cilju moćnog, punog ukusa na hrastovinu: 2 letve/hl, 2/3 medijum tostiran, 1/3 medijum plus tostiran na početku alkoholne fermentacije. Kod zrelih, struktuiranih crvenih sorta kao što je Syrah, u cilju kompleksnog stila na hrastovinu koji se odlikuje voćnošću i snagom na ukusu: 2 letve/hl 50 % medijum tostiran,50% medijum plus tostiran na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 6 meseci, uz praćenje degustacijom. Dimenzije: 960x65x12mm Težina:+- 400g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
1,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Ready Gum 20 se preporučuje za tretman belih, roze i crnih vina uvek kada treba izbeći zamućenje, flokulaciju i taloženje u boci posle flaširanja vina. U pitanju je E414 Gumi Arabika (20,5%) zaštitno sredstvo E220 SO2 (0,50%). Gumi arabika u tečnom obliku je dobijena iz drveta Acacia seyal. Specijalan proces ekstrakcije je dao gumi arabiku visokog stepena bistrine i stabiliteta. EFEKAT NA VINO: omekšava mlada trpka vina i balansira ih, a tankim vinima “pozajmljuje“ telo. DOZIRANJE: 40 -100 g/hl kao zaštita od tartaričke nestabilnosti. 50 – 200 g/hl ili više radi poboljšanja organoleptičkih osobina vina. Prepuručuju se laboratorijske probe radi utvrđivanja optimalne doze. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Ready Gum 20 direktno u vino pre ili posle završnog filtriranja. Treba dobro promešati tretirano vino da bi se sredstvo ravnomerno rasporedilo u vinu. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
850RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac za alkoholnu fermentaciju belog Burgundca i Šardonea. EFEKAT NA VINO: Lalvin CY3079 je selekcionisan u skladu sa tipičnim stilom belog burgundca i Šardonea. U pitanju je istrajan, prosečni fermentor, naročito na niskim temperaturama (13°C). Završetak fermentacije mu je spor zahvaljujući ranoj autolizi rezultiranoj zaokruženošću. Ovaj kvasac traži pravilnu rehidraciju u GO FERM PROTECT-u i kompleksnu hranu tokom fermentacije. Preporučuje se za Šardone koji fermentira u buretu i za starenje tipa “surlie“ (na talogu). Šardone proizveden sa CY 3079 ima bogatu, zaokruženu ’’ukusnost’’ sa aromama svežeg butera, badema, meda, belog cveća i ananasa. DOZIRANJE: 25-40g/hl. Doza od 25 gr/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,399RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj