Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 45 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 45
1-25 od 45 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    6,500 din - 14,999 din

Opis NAMENA PROIZVODA: Glutastar je novi prirodni specifični inaktivni kvasac sa garantovanim nivoom glutacije za zaštitu belih i roze vina od oksidacije. Zovu ga i kralj prirodne antioksidacije. EFEKAT: Dodano grožđu ili moštu u najranijoj fazi procesa proizvodnje vina, pre fermentacije, jedinstvena svojstva Glutastara vinu pruža efikasnu zaštitu od potamnjivanja i oksidacije aroma, bolji aromatični izraz, svežinu i duže očuvanje tiola i estri.Ne doprinosi samo povećanju intenziteta arome i postojanosti zahvaljujući oslobađanju visokog nivoa stabilizujućih peptida, već i povećanju osećaja u ustima i gustini vina zbog obogaćivanja polisaharida, kako u belim tako i u roze vinima. DOZIRANJE: Preporučena prosečna doza je 20-40 g/hl UPUSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Glutastar u deset puta veću težinu vode ili soka i izmešati. Dodati pre fermentacije. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vrste vina: belo, crveno, roze NAMENA PROIZVODA: Opera Maturation je mešavina kondenzovanih tanina i tanina hrasta. Poboljšava kompleksnost i strukturu i deluje kao antioksidant. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Upotrebom u fazi sazrevanja vina naglašava strukturu i aromatsku kompleksnost vina pružajući balans tokom sazrevanja. Doprinosi postojanosti aroma i osećaju slasti. Koristi se u belim, crvenim i roze vinima. DOZIRANJE: Preporučena doza: 1-20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Tanin otopiti u 10 puta većoj količini vode ili vina i dodati u tank prilikom pretakanja. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
6,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac VIN 2000 koristi se za proizvodnju kompleksnih i aromatičnih belih vina u bačvi. EFEKAT: Preporučuje za proizvodnju fermentisanog u bačvi Chardonnay (dobra iskorišćenost fruktoze, tropske i citrusne arome), Viognier-a (cvetne i citrusne arome) i „bogatog i zrelog“ stila Chenin blanc (sveže arome ananasa i citrusa). DOZIRANJE: 20 g/hL Proizvodi: Anchor Oenology, 10 Cochrane Avenue, Epping, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Poststrasse 30, Zug 6300, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
8,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Hrana za kvasce Fermaid E Blanc je specifična kompleksna organsko-neorganska hrana za kvasce za bela i roze vina koja se sastoji od inaktiviranog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, mineralnih soli, vitamina i sterola. Snabdeva širu azotom u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom koji kvasci mogu asimilovati što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca. To za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Koriguje specifične nedostatke hrane za kvasce kada je u pitanju bela i roze šira u cilju sprečavanja zastale i prespore alkoholne fermentacije, u cilju sprečavanja organoleptičkih devijacija (isparljive kiseline, H2S itd) i čuva aromatsku kompleskonst vina… DOZIRANJE: 35 do maksimalno 40 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd). UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Odmerenu količinu Fermaida E rastvoriti u 10 puta više vode nego što je njegova zapremina i dodati u širu. Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “na rate“ i to pola doze na početku alkoholne fermentacije, a pola doze kada se obavi 1/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Za to služi Go Ferm Protect (Evolution) i ne treba ih mešati. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Tanin Solo Ruby je mešavina hrastovih tanina, odn. različitih podvrsta hrasta. Kada se primeni na crvenim i roze vinima tokom pripreme za flaširanje, daje note na crveno bobičavo voće, uvećava punoću tela, intenzivira arome i štiti od oksidacije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kada se primeni u fazi pripreme vina za flaširanje, Solo Ruby pojačava voćnost u sortnim aromama, daje nagoveštaj slatkoće i punoću telu vina, a vina koja su odležavala u bariku čini harmoničnijim. Vinima elegantog, prefinjenog i oporog profila, daje dodatni balans. DOZIRANJE: Pre flaširanja belih, crvenih i roze vina: 1-20 g/hl. U fazi pre flaširanja dodati Solo Ruby bar 48 sati pre završne mikrofiltracije. Preporučuju se laboratorisjke probe radi određivanja potrebne doze ovog tanina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti jedan deo tanina u 10 delova vode, šire ili vina i dodati u ostatak vina tokom prepumpavanja, preporučljivo uz upotrebu venturijeve cevi. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
10,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Malolaktička bakterija Omega je sigurna i vrlo efikasna malolaktička bakterija za brzo postizanje malolaktičke fermentacije. Ima široku primenu. Siguran je i efikasan soj koji toleriše nizak pH, visok alkohol sa jednostavnim načinom primene (MBRTM proces). Daje pouzdane rezultate na belim, roze i crvenim vinima, dopunjuje sveža i voćna crvena vina kojima doprinosi stabilizaciji boje zbog sporije degradacije acetalaldehida. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kasna degradacija limunske kiseline: vrlo mala proizvodnja diacetila (nema nota na buter i mleko). Veći intenzitet boje, ne proizvodi biogene amine, proizvodi vrlo malo isparljivih kiselina, preporučuje se koinokulacija, mali zahtev za hranom. Pod težim MLF uslovima predlažemo upotrebu specifične hrane za bakterije: kod belih i roze vina pomažu da se izbegne nedostatak amino kiselina i da se obezbedi dobar rast selekcionisane bakterije, kod crvenih vina sa jačom strukturom pomaže da se izbegne nedostatak amino kiselina i podiže otpornost na određene inhibitorne polifenolne frakcije. DOZIRANJE: Količinu bakterija za 100 hl vina rastvoriti u 10 litara vode pa dodati 10 litara vina, sve dobro promešati pa dodati u vino posle 18-24 časa (ako je pH > 3.5, ukupni SO2 <45 ppm, bez slobodnog SO2, a temperatura između 18 i 25°C. Ako je sadržaj jabučne kiseline < 1.2 g/l, sačekati samo 6 do 10 sati. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Inokulacija bakterija posle alkoholne fermentacije: Direktno dodavanje bakterija u vino bez rehidracije u vodi: otvoriti kesicu sa bakterijama i dodati direktno u vino posle kraja alkoholne fermentacije odozgo u tank ili tokom pražnjenja tanka. Direktno dodavanje sa rehidracijom: za najbolju distribuciju treba rastvoriti dozu bakterija u 20 puta više nehlorisane vode na 20°C u trajanju od maksimalno 15 minuta. Dodati ovu suspenziju direktno u vino pri kraju alkoholne fermentacije. Nežno promešati radi ravnomernosti distribucije i minimalnog izlaganja kiseoniku. Pod težim uslovima, dodati specifičnu hranu za bakterije. Proveravati dinamiku malolaktičke fermentacije (degradaciju jabučne kiseline) svakih 2 do 4 dana. Vino treba stabilizovati kada se obavi malolaktička fermentacija. Preporučeni opseg temperature: Belo / roze vino : od 16 do 20°C. Crveno vino: od 17 do 25°C. Ako su teži uslovi (visok alkohol > 14.5 vol, ili nizak pH < 3.1, visok SO2 > 45 ppm): od 18 do 22°C. Istovremeno dodavanje bakterija i kvasca (koinakulacija): Dodati kvasac prema uputstvu za upotrebu Dodavanje bakterija Zavisno od doziranja SO2 prilikom muljanja: Sumporisanje < 5 gr/hL : sačekati 24 časa Sumporisanje 5-8 gr/hL : sačekati 48 sati Direktna inokulacija bakterija bez rehidracije u vodi: kesicu bakterija otvoriti i direktno izručiti u širu ili vino oduzgo u tank ili tokom pretoka. Direktna inokulacija sa prethodnom rehidracijom u vodi: za najbolju distribuciju treba rastvoriti dozu bakterija u 20 puta više nehlorisane vode na 20°C u trajanju od maksimalno 15 minuta. Obezbedite dobru distribuciju u vinu. Pažljivo pratite temperaturu šire koja treba biti ispod 30°C prilikom inokulacije (alkohol < 5% vol) i ispod 27°C kada se dostigne nivo od 10 % alkohola. Dodavanje kompleksne hrane se preporučuje na 1/3 alkoholne fermentacije. Merite jabučnu i isparljive kiseline. Ako se MLF obavlja tokom AF i dolazi do neočekivanog povećanja količine isparljivih kiselina treba dodati Lysozyme tm (150-200 mg/l). Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
13,799RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: NOBLESSE je derivat termički inaktiviranog vinskog kvasca. Koristi se za poboljšanje ukusa i korekciju mana belih, roze i crvenih vina. Pomaže u modifikaciji i stabilizaciji koloidnog balansa vina, što rezultira: Povećanjem percepcije ukusa i mirisa zrelog voća u vinu. Intenzivnijom strukturom, punoćom (mouthfeel) i zaokruženimu okusom vina. Smanjenjem percepcije “paljevine“ u vinima koja dozrevaju u novim bačvama. Smanjenjem percepcije oporosti, grubosti, kao osećaja paljenja zbog povišenog alkohola. Stimulira malolaktičnu fermentaciju. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Povećava zaokruženost i punoću crvenih vina čak i u slučajevima slabijih berbi. Rano formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida daje crvenim vinima intenzivniju boju, zaokruženiji ukus i veću mekoću. Kod crvenih i belih vina vrhunskog kvaliteta proizvedenim od zrelog grožđa, doprinosi razvoju aroma zrelog voća u sinergizmu sa ICV D254 i ICV D80 selekcijama kvasaca. Kod srednje kategorije crnih i belih vina: povećava punoćua (mouthfeel) u okusu bez povećavanja agresivnih nota i suvoće. Komplementaran je sa senzornim profilima vina fermentisanim sa selekcijama ICV GRE i ICV D21 i sa vinima posle predugačke maceracije. U crvenim i belim vinima sa potencijalno visokim alkoholom (> 14 vol.%) smanjuje osećaj žarenja etanola i suvoće na kraju. Pomaže integraciji mirisa i ukusa dobijenih od hrastovog drveta (bačva, čips, letvice,…) u vino. DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Odmerenu količinu Noblesse rastvoriti u 10 puta više vode ili šire nego što je kvasca dobro promešati i dodati u širu. Kada se pri kraju alkoholne fermentacije doda u vino 10 g/hl pospešuje malolaktičku fermentaciju, ali nije zamena za hranu za bakterije. Tokom odležavanja vina može se dodavati sukcesivno po 10 g/hl na mesečnom nivou sve do maksimalne doze ili prema ukusu. Najbolje je doze odrediti probanjem. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Level2 Biodiva koristi se za pojačavanje arome i ukusa u belim i crvenim vinima. Pomaže u kontroli razvoja aromatične složenosti vina favorizujući percepciju određenih estra bez preopterećenja vina. EFEKAT NA VINO: Zbog niske proizvodnje isparljivih kiselina i podnošljivosti na osmotski šok, Biodiva je posebno prilagođen za fermentaciju kasne berbe i ledenih vina. Preporučuje se za Chardonnay, Semillon i desertna vina / botritisana vina. Takođe, uspešno se koristi za Pinot Noir i Shiraz. DOZIRANJE: 1.Inokulacija: Biodiva: Rehidrirajte 25 g / hl kvasca u 10 puta većoj težini vode na 30 ° C. Posle 15 minuta lagano promešajte. Rehidrirani kvasac treba da se prilagodi hladnijoj temperaturi kljuka, polako kombinujte jednaku količinu kljuka sa rastvorom za rehidrataciju kvasca (ovaj korak će možda trebati ponoviti), sve dok suspenzija kvasca ne bude 10 ° C. Ukupno vreme rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Pustite da fermentacija traje dok Baume ne bude smanjeno za približno 2 ° Be, a zatim preko odgovarajućeg uparenja sa kvascem S. cerevisiae (2. inokulacija). 2. inokulacija: Saccharomices cerevisiae. Nakon pada gustine od približno 2 Baume, pređite na drugu inokulaciju sa 25 g / hl. Pridržavajte se klasičnog protokola za aklimatizaciju i rukovanje rehidracijom za Saccharomices cerevisiae. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Pre inokulacije, nivo slobodnog SO2 treba biti niži od 15 mg / l i da temperatura kljuka iznosi više od 16°C. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Optimum white je inaktivni kvasac bogat glutationom koji je prirodni antioksidans. Pomaže zaštiti belih i roze vina od oksidacije, povećava kvalitet vina, voćnost, svežinu i dugovečnost. Preporučuje se za sorte Pinot Gris, Sauvignon Blanc I Riesling, kojima ujedno ističe sortnost. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Optimum white daje aromatski intenzitet i dugovečnost belim i roze vinima, štiti arome vina i postojanost boje tokom vremena.Takođe, daje voćnost i svežinu i smanjuje percepciju oštrih kiselina u vinu. Dodaje se u ranoj fazi alkoholne fermentacije (posle taloženja) i tada štiti širu od oksidacije. DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum white rastvoriti u 10 puta vise vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu posle dodavanja kvasca ili najkasnije tokom prvih 24 časa. Dodavanje u kasnijim fazama fermentacije ne daje najbolje rezultate. Ne utiče na količinu hrane za kvasce. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Anchor Alchemy II povećava isparljive tiole (marakuja, grejpfrut, guava, ogrozd) u belim vinima. Ovaj efekt rezultat je sinergičnog delovanja sojeva kvasaca koji su upotrebljeni u ovoj mešavini. EFEKAT NA VINO: Odnos sojeva kvasaca korišćenih u ovoj mešavini zastupljen je kako bi se postigao optimalni aromatski profil. Preporučuje se u vinifikaciji belih sorti kao što je Sauvignon Blanc. DOZIRANJE: 25 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Fyneo predstavlja inovativnu prirodnu alternativu koja se koristi za finalizaciju belih, roze i crvenih vina. EFEKAT: FYNEO, ekstrakt proteina kvasca, je rezultat nekoliko godina istraživanja, u saradnji sa laboratorijom Richard Marchal (laboratorija za enologiju i primenjenu hemiju – Univerzitet Reims Champagne-Ardenne). Ovi izdvojeni proteini kvasca imaju izuzetna finalizacijska svojstva zahvaljujući visokoj koncentraciji jedinjenja sa molekularnom težinom većom od > 15 KDa. Predstavlja zuzetno sredstvo za bistrenje uz rapidnu sedimentaciju. Obogaćuje vino eliminacijom grubih i gorkih nota na zadnjim nepcima, istovremeno čuvajući aromatski profil. Proizvodi u granuliranoj formi u cilju bolje disperzije. DOZIRANJE: Za bela i roze vina: 5 do 15 g/hl Za crvena vina: 5 do 30 g/hl Preporučuju se laboratorijske probe u cilju utvrđivanja pravilne doze. Maksimalna dozvoljena doza na osnovu evropske regulative (CE) 606/2009 je 30g/hl za širu, bela i roze vina i 60g/hl za crvena vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti granulirani Fyneo u 10 puta više vode nego što je njegova težina. Umešati u ostalu količinu vina koje treba tretirati. Treba temeljno homogenizovati vino u tanku prepumpavanjem. Otočiti posle taloženja. Enološki tanini mogu biti dodati u cilju ubrzavanja taloženja. Nikada ne dodavati formulaciju direktno u vino. Proizvodi: Institut Œnologique de Champagne ZI de Mardeuil – Allée de Cumières,BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex, Francuska Perdomini-IOC S.p.A., Italija

Prikaži sve...
12,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Hrana za kvasce Fermaid O je mešavina frakcija inaktivnih vinskih kvasaca bogatih organskim azotom. Ne sadrži dodate soli amonijaka (DAP) ili dodata mikrohraniva. Snabdeva širu azotom oranskog porekla u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom koji kvasci mogu asimilovati što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Konstantno proizvodi manje neželjenih sumpornih jedinjenja u odnosu na DAP. Zahvaljujući visokom procentu sadržaja azota organskog porekla, Fermaid O obezbeđuje postojanu alkoholnu fermentaciju bez jakih temperaturnih skokova. DOZIRANJE: 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Fermaida O rastvoriti u 10 puta više vode nego što je hrane za kvasac i dodati u širu. Dodati 20 g/hl u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca na kraju mirne faze. Preostalih 20 g/hl kada se obavi 1/4 do 1/3 alkoholne fermentacije. Proizvodi:Danstar Ferment A.G. Talinn, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju kvalitetnih belih sorti i rozea. EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN13 je rezultat projekta hibridizacije u Zavodu za mikrobiologiju i Instituta za vinarsku biotehnologiju Fakulteta u Stellenboschu, Južna Afrika. Oslobađa arome isparljivih tiola; egzotičnog voća (grejp, guava), a proizvodi estre na tropsko voće i cveće. DOZIRANJE: 20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Koristi se pre flaširanja radi poboljšanja kvaliteta vina smanjujući osećaj agresivnih tanina, čini vino zaokruženijim, i povećava osećaj slatkoće vina, punoću, zaokruženost crvenih i belih vina. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Mannolees je spefičan preparat manoproteina koji pozitivno deluje na stabilnost belančevina i stabilnost na tartarate i doprinosi vinskoj i proteinskoj stabilnosti vina. DOZIRANJE: 5-30 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Potpuno je topiv, te se dodaje u vino maksimalno 24 sata pre završne filtracije pred punjenje vina u boce. Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
9,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Go Ferm Protect Evolution je inaktivni kvasac koji se koristi za rehidraciju kvasca pre upotrebe za alkoholnu fermentaciju. Ovaj specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobijanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezijum, cink i mangan) i amino kiselinama. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Go Ferm Protect Evolution obavezno primeniti kada se očekuju teški uslovi fermentacije, kada se sumnja da je šira siromašna mikronutrijentima i mikroprotektorima, u uslovima kao što su: Vrlo zrela berba (grožđe bogato šećerom i ekstraktibilnim polifenolima) Berba inficirana botritisom Vrlo filtrirana, izbistrena, sumporisana šira. Nadoknađuje kvascu osnovne elemente potrebne za opstanak Kada je u pitanju priprema kvasca za pokretanje zastale fermentacije. Štiti kvasac i pomaže mu da bude aktivan u uslovima visokog procenta alkohola. Potencijalno visok procenat alkohola. U tom slučaju štiti kvasac od alkoholne toksičnosti pomažući da ne dođe do usporenog završetka fermentacije. Nedostatak kiseonika. Pomaže kvascu kada nije moguće dodavati kiseonik tokom alkoholne fermentacije. DOZIRANJE:30 do 40 g/hl (doza se povećava proporcionalno) UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Go Ferm Protect Evolution rastvoriti u deset do petnaest puta više vode nego što je njegova zapremina. Voda treba biti zagrejana na 40°C. Posle 20-tak minuta kada temperature vode spadne na 38°C treba dodati kvasac prema uputstvu za upotrebu određenog kvasca. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Alchemy I koristi za alkoholnu fermentaciju Chardonnay-a, Malvazije, Pošipa, Rajnskog Rizlinga. EFEKAT NA VINO: Kvasac Alchemy I naučno je formulisana mešavina sojeva vinskih kvasaca. Razvijen je u saradnji sa Australian Wine Research Institute (AWRI). Proizvodi cvetno voćne estere i nešto isparljivih tiola koji doprinose kompleksnosti u belim vinima. Ovaj efekat je rezultat sinergističkog delovanja sojeva kvasaca koji su upotrebljeni u ovoj formulaciji kako bi se postigao optimalan aromatski profil. DOZIRANJE: 20 gr/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju Sauvignon Blanc-a, Malvazije i drugih aromatičnih belih vina… EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor VIN 7 prirodan je hibrid, selekcioniran u ARC institutu Nietvoorbij, Stellenbosch, Južna Afrika. Idealan je soj za proizvodnju aromatičnih belih vina pri niskim temperaturama fermentacije. Oslobađa arome egzotičnog voća (grejp, guava), i konvertira arome iz njihovih nearomatičnih prekursora prisutnih u moštu. DOZIRANJE: 20 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Novo oružje za borbu protiv Brettanomyces-a (miris vina na životinjsku kožu, štalu ili na medicinske proizvode), a za očuvanje aromatskog kvaliteta vina. Brettanomyces bruxellensis je pretnja kvalitetu vina. Taj kvasac je sposoban da se razvija u teškim uslovima kao što su visok procenat alkohola, nedostatak hrane i visok nivo SO2, u svim fazama vinifikacije i odgovoran je za stvaranje nepoželjnih aromatskih jedinjenja kao što su isparljivi fenoli. Ova jedinjenja daju neprihvatljive note na životinjsku kožu, štalu ili na medicinske proizvode. Čak i u ranim fazama razvoja (1 do 1000 CFU/mL, eng. CFU=Colony-forming unit), Brettanomyces predstavlja ozbiljnu pretnju jer može proizvesti isparljive fenole u svakom momentu. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Čak i kada je koncentracija isparljivih fenola mala ili su ispod praga percepcije, oni mogu maskirati sortne aromatske karakteristike. U mnogim vinskim regionima stepen zahvaćenosti vina brettanomyces-om je značajan. U ovom trenutku sledeća preventivna sredstva su u upotrebi za borbu protiv Brettanomyces-a: Dobro odmeren SO2 u relaciji sa pH faktorom vina, optimalna alkoholna i malolaktička fermentacija, baratanje sa talogom, higijena burića i tankova.No Brett Inside je prirodni polisaharid iz hitina (hitin iz mikroorganizma Aspergillus niger).On raskida ćelijske membrane Brettanomyces-a eliminišući ga na taj način iz vina. U kontaktu sa zemljom, mikroorganizmi pretvaraju hitin i rastvorljive metabolite. Nije toksičan za ekosistem. DOZIRANJE: Preporučena doza: 4 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU:No Brett Inside je nerastvorljiv i mora se razmutiti u vodi ili vinu pre dodavanja u celokupnu količinu vina uz doziranje od 4 g/hl. Potrebno je sipati ga odozgo u tank, uz jako mešanje ubodnom mešalicom. Posle 10 dana kontakta, tretirano vino treba pretočiti i odvojiti ga od taloga. Optimalan momenat primene je posle malolaktičke fermentacije. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
11,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Pakovanje: 25 gr (za 25 hl vina), 250 gr (za 250 hl vina) NAMENA PROIZVODA: Malolaktička bakterija Uvaferm Beta je snažna starter kultura za koinokulaciju koja pojačava ukuse na voće u vinu. Ova bakterija je sposobna da se brzo razmnožava i da pouzdano obavi malolaktičku fermentaciju u većini različitih uslova koji vladaju u vinu. Primenjuje se na crvena vina sa jakom taninskom strukturom da bi povećala arome i ukus na crveno voće, kao i na bela vina u cilju očuvanja i povećanja voćnosti. Za koinokulaciju: da sačuva sortnu voćnost i pojača arome na voće. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Pojačava arome na voće u vinu. Obiluje butandiolom koji omekšava i zaokružuje vino. DOZIRANJE: Količinu bakterija za 100 hl vina rastvoriti u 10 litara vode pa dodati 10 litara vina, sve dobro promešati pa dodati u vino posle 18-24 časa (ako je pH > 3.5, ukupni SO2 <45 ppm, bez slobodnog SO2 a temperatura između 18 i 25°C. Ako je sadržaj jabučne kiseline < 1.2 g/l, sačekati samo 6 do 10 sati. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Moguća je direktna inokulacija u širu ili vino bez rehidracije u vodi. Ipak, u cilju bolje distribucije bakterija u tanku preporučuje se sledeće: rehidrirajte sadržaj kesice u nehlorisanoj vodi zagrejanoj na 20°C u toku 15 minuta. Zatim dodati direktno u vino pri kraju alkoholne fermentacije i lagano promešati radi ravnomerne distribucije bakterija u vinu. Pratiti nivo isparljivih kiselina u vinu i stabilizovati vino kada se završi malolaktička fermentacija. Preporučeni opseg temperatura:Belo / roze vino: od 16 do 20°C, Crveno vino: od 17 do 25°C. U težim uslovima (mnogo alkohola > 14.5 %vol, nizak pH < 3.1, visokog sadržaj SO2 > 45 mg/l): od 18 do 22°C. Proveravati dinamiku malolaktičke fermentacije (nestajanje jabučne kiseline) svakih 2 do 4 dana. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
12,799RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac NT116 koristi se za proizvodnju aromatičnih, svežih, voćnih, živahnih belih vina. EFEKAT NA VINO: Kvasac NT 116 je idealan za proizvodnju belih vina koja idu vrlo brzo na tržište. Povećava arome isparljivih tiola (egzotično voće, grapfrut, guava) i proizvodi estere (tropsko voće, cvetne arome). Posebno naglašava citrus arome u vinu. NT 116 preporučuje se u proizvodnji sorti Chardonnay, Malvazija, Graševina, Žilavka, Pošip, Rebula, Smederevka i za sve ostale neutralne bele vinske sorte. DOZIRANJE: 25 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Anchor Alchemy IV predstavlja mešavinu kvasaca za intenziviranje voća u crvenim vinima i obezbedi optimalne profile aroma. Razvijen je u saradnji sa Australian Wine Research Institute (AWRI). Alchemy IV se koristi za kompleksna vina, dobre strukture i tela i pogodan je za sve crvene sorte. EFEKAT NA VINO: Kvasac Anchor Alchemy IV koristi se za proizvodnju intenzivnih crvenih voćnih karaktera (trešnja, malina, crvena ribizla i nar) u vinima. Ova mešavina je veoma visok proizvođač etil estara, posebno etil heksanoata (voćnog), koji doprinosi dugovečnosti voćnih aroma. Ovo ga čini veoma pogodnim za odležavanje vina koja čuvaju svoj intenzivni crveni voćni karakter. Ova mešavina takođe ima značajnu proizvodnju ukupnih estara i terpena (voćni i ljubičasti). Zajedničko za sve Anchor Alchemy crvene mešavina je njihov veoma visok doprinos voćnosti zbog većih ukupnih estara i proizvodnju etil heksanoata.Pojačan je ß-damascenonom (ljubičice) i smanjuje metoksi-pirazin (koji može maskirati voćne karaktere). DOZIRANJE: 30 gr/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: Tolerancija na hladnoću: 16°C (61°F) Optimalni temperaturni opseg: 16 – 28°C (61 – 82°F) Osmotolerancija: 26°Brik, 14 Baume Tolerancija alkohola na 15°C (59°F): 15,5% Proizvodnja pene: ne METABOLIČKE KARAKTERISTIKE: Proizvodnja glicerola: 8 – 11 g/L Proizvodnja isparljive kiseline: <0,5 g/L Proizvodnja SO2: nikakva do veoma niska Potreba za azotom: srednje FENOTIP • Killer: pozitivno i negativno (propagacija umesto direktne inokulacije će poremetiti odnos mešavine). • HCDC: promoviše formulaciju piranoantocijanina. Proizvodi: Anchor Oenology, Cape Town, Južna Afrika, Danstar Ferment A.G, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
7,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Optimum red je inaktivni kvasac bogat polisaharidima kojima obogaćuje vino. Dodavanjem u crvenu širu na početku fermentacije omogućuje se pristup vina polisaharidima kada su polifenoli oslobođeni i rasprostranjeni čime se maksimizuje formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Povećava zaokruženost i punoću crvenih vina čak i u slučajevima slabijih berbi. Rano formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida daje crvenim vinima intenzivniju boju, zaokruženiji ukus i veću mekoću. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum red-a rastvoriti u 10 puta više vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu na početku alkoholne fermentacije. Nije zamena za klasičnu hranu za kvasce i ne utiče na doziranje hrane. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
14,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Inaktivni kvasac Go Ferm Sterol Flash je novi prirodni zaštitnik kvasca, na bazi jedinstvenog autolizata kvasca sa visokom koncentracijom i bioraspoloživošću ergosterola, razvijen zahvaljujući inovativnom specifičnom procesu koji vodi do mikroaglomerisane forme. Omogućava bržu i efikasniju integraciju sterola vinskog kvasca tokom rehidratacije (15 minuta – temperatura rehidratacije vode iznad 15°C). EFEKAT NA VINO: Go Ferm Sterol Flash povećava sigurnost fermentacije u teškim uslovima proizvodnje vina: Beli and rosé kljuk sa visokim bistrenjem (nizak NTU) i / ili niska temperatura alkoholnog vrenja (optimizacija aktivnosti kvasca tokom fermentacije); Crveni kljuk sa visokim potencijalnim stepenom alkohola (poboljšana osmotska tolerancija vinskog kvasca i etanola). Takođe, poboljšava asimilaciju prekursora arome kvasca, omogućavajući bolje oslobađanje aromatičnih jedinjenja. DOZIRANJE: 30 gr/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Sipati Go Ferm Sterol Flashu vodu zbog rehidratacije (temperatura okoline, iznad 15°C). Sipajte odabrani vinski kvasac, lagano promešajte i čekajte 15 minuta. Dodati u tank i sjediniti. Proizvodi: Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
6,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: LalVigne Mature je 100% prirodni derivat vinskog kvasca (Saccharomices cerevisiae), čiji folijarni sprej pozitivno utiče na proizvodnju sekundarnih metabolita u grožđu, kao što su polifenoli. Povećava debljinu jagodičaste kore: veća otpornost grožđa sa boljim fizičkim svojstvima. Smanjuje dehidraciju: Manje smežuranja i dehidratacije rezultuje većim prinosima. EFEKAT: Boja grozdova je ujednačenija, grožđe ima deblju kožicu, u kombinaciji sa većom koncentracijom antocijana koji se ekstrahuju i tanina sa kože, i konzistentno nižim sastojcima zelene arome, poput metoksipirazina. Za proizvodnju boljeg grožđa i proizvodnju kvalitetnijih crvenih vina i koncentrisanijih belih vina. U hladnim regionima smanjuje rizik povezan sa kasnom berbom (padavine, mraz). U toplim regionima, smanjuje jaz između tehnološke i fenolne zrelosti. DOZIRANJE: Preporučena doza primene na vinovoj lozi: 1 kg / ha. Koristiti kada je hladno, noću ili rano ujutro. Prva primena na početku (5% do 30%), druga primena 7-14 dana kasnije (najbolje 10-12 dana kasnije). Ako je 30% prošlo od pre prve primene, drugu uradite 7 dana kasnije. UPUSTVO ZA UPOTREBU: Rastovote LalVigne Aroma u približno 10 puta većoj količini vode kako biste postigli savršeno rastvaranje. Dodajte preparat u napola napunjenu prskalicu i nastavite da mešate. Dodajte preostalu vodu, poprskajte lišće na 200 do 600 l/ha. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
11,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za bistrenje šire i vina u teškim uslovima (visok sadržaj pektina, niska temperatura, nizak pH). EFEKAT NA VINO: Omogućuje brzo bistrenje šire i ispresovanog vina što takođe znači kraći kontakt između šire i čestica mutnoće čime se smanjuje rizik od neželjenih ukusa u vinu. DOZIRANJE:Za bistrenje šire 0,5-2 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako je mutnoća veća, grožđe zaraženo botritisom ili su pH i/ili temperatura šire niži, što se odnosi i na dužinu kontakta. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak šire.

Prikaži sve...
9,899RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj