Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Opseg cena (RSD)
4 500,00 - 6 499,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 36 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 36
1-25 od 36 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    4,500 din - 6,499 din

Tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti, engleski YAN-Yeast Assimilable Nitrogen) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranje aroma u vinu. Fermaid E sadrži inaktivni kvasac (organski alfa-amino azot) i diamonium fosfat (neorganski azot). Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije. Napomena: Kvascu rehidriranom u GO-FERM PROTECT EVOLUTION®-u naroćito koristi dodatak Fermaida E posle obavljene 1/3 fermentacije. Sirovinski sastav: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid. Primena: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera). Uputstvo za upotrebu: Umešati 15-20gr/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20gr/hl u toku druge polovine fermentacije. Doziranje: 30-40gr/hl.

Prikaži sve...
4,500RSD
forward
forward
Detaljnije

ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorata ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili marmelade. Izvanredni rezultati su dobijani u proizvodnji vrhunskog Šardonea koji je fermentirao u drvenom buretu, naročito ako se kupažira sa Šardoneom koji je fermentirao uz upotrebu ICV D21. Minimalna radna temp:15°C Maksimalna radna temp: 20°C Tolerancija na alk: Do 14%

Prikaži sve...
6,490RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac MSB HP poboljšava sortne karakteristike Sauvignon blanca, posebno odabran između nekoliko izolata zbog svojih fermentacionih performansi i sposobnosti da poboljša sortni karakter Sauvignon Blanc. EFEKAT NA VINO: Sauvignon Blanc vina fermentisana Lalvin MSB daju jake tropske note, žustri grejp, začinjeni ukusima limunove kore i ljupke voćne težine. Sortni karakteri praćeni su izvrsnom voćnim tiolom. DOZIRANJE: 25g / hl aktivnog sušenog kvasca 30 g / hl Go-Ferm Protect / Go-Ferm Protect Evolution Izvor azota iz asortimana Fermaid UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Postupak za fermentaciju od 1000 l. 1) Dodajte 300 g Go-Ferm Protect®/ Go-Ferm Protect Evolution ™ u 5 l vode od 40-43 ° C čiste vode bez hlora. Mešajte dok se ne postigne homogena suspenzija bez grudvica. 2) Kada je temperatura ove suspenzije između 35-40 ° C, posipajte polako i ravnomerno 250g kvasca, uz lagano mešanje. 3) Ostavite da odstoji 20 minuta pre daljeg laganog mešanja. 4) Rehidrirani kvasac pomešajte sa malo soka, postepeno prilagođavajući temperaturu suspenzije kvasca unutar 5-10 ° C temperature soka / šire. 5) Inokulirajte u širu. Dalje napomene Koraci 1-5 treba da se završe u roku od 30 minuta. Najbolje je ograničiti količinu prvog soka / šire na jednu desetinu zapremine suspenzije kvasca i sačekati 10 minuta pre dodavanja soku. Da biste umanjili hladni šok, osigurajte da temperaturne promene budu manje od 10 ° C. Preporučuje se da sok / šira budu inokulirani na temperaturi ne nižoj od 18 ° C. Preporučuje se upotreba složenog hranljivog izvora azota, kao što je Fermaid AT ili Fermaid O. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Inaktivni kvasac Reskue za ponovo pokretanje zastale alkoholne fermentacije kod belih, roze i crvenih vina. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Slabe životne funkcije kvasca su čest problem kod alkoholne fermentacije, a mogu biti uzrokovane prisustvom fungicida, masnih kiselina kratkog i srednjeg lanca i njihovih estera. Proizvodnja ovih zasićenih masnih kiselina od strane kvasca je uočljivija u stresnim uslovima fermentacije koji mogu biti pojačani u jako izbistrenoj širi, zbog visokog procenta šećera ili ekstremnih temperaturnih razlika tokom kasnijih faza fermentacije. Zasićene masne kiseline modifikuju potencijal kvasaca da transportuju šećer uticajem na opnu belančevina ‘’transportera’’. Reskue je specifični inaktivni kvasac koji ima svojstva apsorpcije masnih kiselina i fungicida. Zahvaljujući ovim svojstvima osigurava pravilan tok fermentacije do suvog vina. DOZIRANJE: 20-40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Dodajte Reskue u mošt oko 2/3 alkoholne fermentacije da biste sprečili tromu fermentaciju ili u slučaju kurativnog tretmana na zastaloj alkoholnoj fermentaciji. Pre ponovnog pokretanja tretirajte zastali mošt. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Opera No Reduction je tanin dobijen iz hrastovog drveta. Kada se koristi tokom faze finalizacije pomaže prikrivanju bilo kakvih nota izravnavanja i pomaže u otvaranju sortnih aroma i ukusa. Dokazano je da obavlja značajne rezultate na proteine koji sadrže sumpor odgovoran za neprijatne mirise u vinu pa je idealan je za lečenje vina pogođenih ovom pojavom. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Opera No Reduction se odlikuje velikim količinama elagitanina i jednostavnih fenola, koji su visoko aktivni kao prijemnici kiseonika. To znači da je ovaj proizvod od vitalnog značaja u borbi protiv pojava oksidacije u svim vinima sa lošim prtljagom tanina i onima kojima je potrebno poboljšanje njihove sposobnosti za borbu protiv štetnih efekata kiseonika. Koristi se tokom faze finalizacije za lečenje belih, crvenih i roze vina. DOZIRANJE: 0,5-20 g / hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti 1 deo proizvoda u 10 delova vode, kljuka ili vina i dodati tečnost tokom pretakanja, po mogućnosti koristeći Venturijevu cev. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Exotics Novello koristi se za crvena, bela i roze vina i nude sigurnost inokulirane fermentacije, sa senzornim uticajem i zanimljivim i složenim profilima arome koji se obično povezuju sa spontanim fermentacijama. Predstavlja hibrid između S. cerevisiae i S. cariocanus. S. cariocanus je najbliži srodnik S. cerevisiae i prirodno se nalazi na grožđu. EFEKAT: Za meka, puna i aromatična crna, bela i roze vina. Smanjuje astringenciju, suvoću i gorčinu, dok povećava osećaj u ustima i ukupni kvalitet. Povećava note crvenog i crnog voća, začina, smanjuje zelene, biljnim i balzamične karakteristike. DOZIRANJE: za crvena vina: 30 g/hl za bela i roze vina: 30 g/hl Proizvodi: Anchor Oenology, 10 Cochrane Avenue, Epping, Cape Town, Južna Afrika Danstar Ferment A.G, Poststrasse 30, Zug 6300, Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Hrana za malolaktičke bakterije Opti-Malo plus je mešavina specifičnih inaktivnih kvasaca bogatih amino azotom, polisaharidima iz ćelijskih zidova kvasaca i celuloze. Služi da obezbedi malolaktičkim bakterijama potrebnu složenu hranu. Pored šećera i organskih kiselina njima je takođe potrebno i sledeće: organski azot (amino kiseline i peptidi) i tragovi minerala (Mn, Mg, K, Na), vitamini. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Obogaćuje širu/vino potrebnim nutrijentima kojima je obično siromašno zahvaljujući: prevelikoj zrelosti grožđa ili divljoj mikroflori koja je možda već konzumirala te nutrijente, kao i nedostatku azota i limitiranoj autolizi kvasaca. DOZIRANJE: Preporučena doza je 20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Opti-Malo Plus se može rastvoriti u manjoj količini vode ili vina i dodati direktno u vino bilo kada 48 sati pre ili najkasnije istovremeno sa dodavanjem malolaktičkih bakterija. NAPOMENA: Ne stavljati Opti-Malo Plus u vodu za rehidraciju bakterija Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Exotics Mosaic sastoji se od prvih svetskih hibrida među vrstama, dizajniranih da budu neobični. Ovi sojevi stvoreni su za proizvodnju čuvenih crvenih, belih i roze vina i nude sigurnost inokulirane fermentacije, sa senzornim uticajem i zanimljivim i složenim profilima arome koji se obično povezuju sa spontanim fermentacijama. Predstavlja je hibrid između S. cerevisiae i S. paradoxus. S. paradoxus je najbliži srodnik S. cerevisiae i prirodno se nalazi na grožđu. EFEKAT: Osim pojačanog aromatičnog potencijala kod crvenih vina, Exotics Mosaic ima dodatne prednosti kao što je pojačavanje malolaktičke fermentacije delimičnom razgradnjom jabučne kiseline (oko 17%), kao i veću proizvodnju glicerola i nižu konverziju alkohola u moštu sa visokim šećerom. Vina proizvedena sa ovim kvascem su dobro zaobljena, uravnotežena, punog tela. Preporučuje se za proizvodnju Sirah, Merlot i Pinotage. Bela vina proizvedena od ovog kvasca imaju egzotičnu aromu i ukus. Preporučuje za fermentisana vina u buretu kao što su Chardonnay, Chenin blanc i Viognier. Poboljšava guavu, marakuju, salate od tropskog voća i arome koštuničavog voća. Osetljiv je na hladnoću. osetiti. DOZIRANJE: 30 g/hl Proizvodi: Anchor Oenology, 10 Cochrane Avenue, Epping, Cape Town, 7475 Danstar Ferment A.G, Poststrasse 30, Zug 6300, Suisse,Switzerland Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Optimum white je inaktivni kvasac bogat glutationom koji je prirodni antioksidans. Pomaže zaštiti belih i roze vina od oksidacije, povećava kvalitet vina, voćnost, svežinu i dugovečnost. Preporučuje se za sorte Pinot Gris, Sauvignon Blanc I Riesling, kojima ujedno ističe sortnost. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Optimum white daje aromatski intenzitet i dugovečnost belim i roze vinima, štiti arome vina i postojanost boje tokom vremena.Takođe, daje voćnost i svežinu i smanjuje percepciju oštrih kiselina u vinu. Dodaje se u ranoj fazi alkoholne fermentacije (posle taloženja) i tada štiti širu od oksidacije. DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum white rastvoriti u 10 puta vise vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu posle dodavanja kvasca ili najkasnije tokom prvih 24 časa. Dodavanje u kasnijim fazama fermentacije ne daje najbolje rezultate. Ne utiče na količinu hrane za kvasce. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac ICV Okay ima sposobnost da gotovo ne stvara SO2 i negativne sumporne komponente, sprovodi brzo alkoholnu fermentaciju do završetka u različitim uslovima vrenja. Koristi se za mlada, sveža i aromatična bela, roze i crna vina. EFEKAT NA VINO: Zbog niske proizvodnje acetaldehida ICV Okay dobra je pomoć kod stabilizacije vina sa niskim sadržjem SO2. Prilagođen je za sveža i aromatična bela, roze i crna vina obično dobijena u uslovima niske temperature i NTU-a, i proizvodi vrlo nisku količinu isparljive kiseline. Veoma kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: bela vina : 25 – 40 g/hl, crvena vina: 30 – 50 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode (temperatura između 35 ° i 40 ° C). Lagano mešajte da se rastvori i sačekajte 20 minuta. Dodajte u kljuk. Razlika u temperaturi između kljuka koji se inokulira i rehidracije ne sme biti veća od 10 ° C . Ukupno trajanje rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Uvek rehidrirajte kvasac u čistoj posudi. Rehidracija u kljuku nije preporučljiva. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac EC 1118 za proizvodnju penušavih i mirisnih vina. Univerzalan je i može se koristiti i za fermentaciju voćnog kljuka kao i za crvena i bela vina. Fermentiše na niskim temperaturama i taloži se u kompaktan talog. U nedostatku hrane za kvasce EC 1118 proizvodi mnogo SO2 (do 30 ppm-30 milionitih delova zapremine) i može ometati malolaktičku fermentaciju. Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus. Zbog svojih odličnih svojstava za proizvodnju baznih vina za penušava vina, kao i za proizvodnju penušavih vina- i to za fermentaciju u tanku i za fermentaciju u boci. Primena: Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode, promešati i ostaviti 15 minuta da se rehidrira

Prikaži sve...
4,800RSD
forward
forward
Detaljnije

Doziranje: Za šire sa visokim alkoholnim potencijalom ili veoma bogate polifenolima itd.: Dodajte 20 do 30g / hl SpringFerm ™ Xtrem između prve trećine i polovine fermentacije u kombinaciji sa dodatkom kiseonika. Za startovanje prekinute fermentacije dodatnih: 20 g / hl. Kao aktivator malolaktičke fermentacije (MLF): 10 do 20 g / hl pre MLF Prilagođen je širi koja dolazi od zrelog grožđa koja je često siromašna azotom (<150 mg / L) i bogata fermentabilnim šećerima (potencijalni alkohol > 13,5%) što omogućava povoljne uslove za prekinute ili spore fermentacije. Organoleptički profil se znatno poboljšava kada se SpringFerm ™ Xtrem kombinuje sa SpringFerm ™ na početku fermentacije.

Prikaži sve...
6,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac IOC 18-2007 je posebno pogodan za fermentaciju u boci i na niskoj temperaturi kao i za ponovno pokretanje zaglavljene fermentacije. Ovaj soj kvasca proizvodi visokokvalitetna vina, čuvajući i sortu grožđa i terroir. Poznat po proizvodnji penećeg vina tradicionalnom metodom, ovaj kvasac je takođe cenjen za proizvodnju mirnog vina. Dobro se nosi sa teškim uslovima fermentacije (nizak pH i temperatura) a potpuna upotreba šećera je bez nepoželjnih sekundarnih jedinjenja. EFEKAT NA VINO: Da bi se postigla alkoholna fermentacija, kvasci moraju transformisati svu glukozu i fruktozu u širi. Nažalost, oni pokazuju daleko veći afinitet za glukozu, a ne za fruktozu. Toliko da, sa slabom fermentacijom njihova sposobnost konzumiranja zaostale fruktoze često se stavlja na test. Tokom fermentacije, glavni rezidualni šećer je uglavnom fruktoza koja je postala preteška za fermentaciju. Ne pokazuju svi kvasci isti stepen sklonosti glukozi za razliku od fruktoze. Za neke, razlika u potrošnji između dva šećera je mnogo manja, tj. oni manje zanemaruju fruktozu u korist glukoze. DOZIRANJE: belo vino: 10 do 20 g / hl, crveno vino: 20 do 25 g / hl Ponovno pokretanje zaglavljene fermentacije 10 do 20 g / hl Fermentacija u boci od 10 do 20 g / hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u vodi 10 puta većoj od njegove težine na 37 ° C. Ne preporučuje se direktno rehidriranje u širi. Lagano mešajte, a zatim ostavite da se slegne 20 minuta. Ako je potrebno, prilagodite starter kvasca na temperaturu šire postupnim dodavanjem šire. Razlika u temperaturi između šire za inokulaciju i medijuma za hidrataciju nikada ne sme biti veća od 10 ° C. Ukupno vreme hidratacije ne sme biti duže od 45 minuta. Priprema starter kulture kvasca: Nakon rehidracije, potrebno je kvasac prilagoditi alkoholu i specifičnim uslovima vina (pH, šećeri, SO2, temperatura itd.). Da biste to uradili, napravite starter za kvasac tokom 12 do 24 sata. Nakon toga mora slediti faza množenja koja traje oko 3 dana. Ova faza u dovoljnoj meri pruža aktivnu početnu kulturu koncentrovanu da bi se postigla sekundarna fermentacija. Pridržavajte se saveta vašeg vinskog savetnika. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac ICV Opale razvija isparljivija aromatična jedinjenja, što rezultira intenzivnim i složenim voćnim aromama u vrhunskim belim i roze vinima. EFEKAT: Ovaj kvasac takođe pokazuje dobre fermentacione sposobnosti u grožđu visoke zrelosti koje dolazi iz regiona Sredozemlja i Rone. Vina fermentirana sa ovim kvascem ostavljaju početni utisak volumena i mekoće, praćeno okruglim, intenzivnim srednjim nepcima i uravnoteženom završnom obradom. DOZIRANJE: 25 g/hl Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju svežih, voćnih mladih vina. EFEKAT NA VINO:Kvasac 71 B je poznat u proizvodnji crvenih poluslatkih vina sa karakterom tropskog voća. Postojane arome su posledica njegove proizvodnje stabilnih estera i većeg procenta alkohola. Ovaj kvasac takođe ublažuje vrlo kisele šire delimičnim metabolizmom jabučne kiseline. Vrlo je kompatibilan malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25-30g/hl Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac BM4x4 daje izuzetnu senzoriku vinu i pouzdanu fermentaciju. Vinu daje punoću, volumen, zaokruženost, stabilnost boje, sa mogućnošću kompletne fermentacije i u najtežim uslovima. EFEKAT NA VINO: Za vreme fermentacije, BM4×4 oslobađa značajnu količinu polisaharida, uključujući i neke molekule koje imaju mogućnost da vežu i stabilizuju polifenole u kljuku. Time se povećava stabilnost boje i ujedno se smanjuje trpkost tanina. Količina i kvalitet polisaharida oslobođenih za vreme fermentacije, nastavlja se i nakon autolize, olakšavajući proizvodnju crnih vina. Koristi se za sve crne sorte, a uočljivo je da daje lepu zaokruženost i belom vinu, gde isto olakšava početak MLF. DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka osigurava minimalno 5 miliona živih stanica na jedan ml kljuka, kratku lag fazu i brzu dominaciju nad spontanom mikroflorom, naročito negativnom i daje čistu fermentaciju do suvog vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode zagrejanoj na 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturu kljuka i odmah inokulirati. Razlika u temperaturi rehidriranog kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Stimula Sauvignon blanc je posebno bogat pantotenatom, tiaminom, folnom kiselinomcinkom i manganom radi optimizacije unosa 4-MMP i 3-MH prekursora i njihove biokonverzije u isparljive tiole. Koristi se za bela vina. EFEKAT: S obzirom na to da se apsorpcija prekursora tiola javlja u ranoj fazi fermentacije, dodavanjem Stimula Sauvignon Blanc na samom početku fermentacije poboljšaće se optimalni elemente za unos kvasaca i njihovom biokonverzijom u isparljive tiole, izbegavajući svaku represiju i povećanje efikasnosti transportera. DOZIRANJE: Preporučena doza je 40 g/hl dodata na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Stimula Sauvignon Blanc treba rastvoriti sa vodom (1 kg Stimula Sauvignon Blanc u 10 l vode) i odmah dodati u rezervoar. Ako je pripremljen unapred, ponovo promešati pre dodavanja u fermentor. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Uvaferm Exence je dobijen prirodnim ukrštanjem između dva soja kvasca, najnovijom selektivna metoda „masovnog okupljanja“ sa ciljem dobijanja kvasca koji oslobađa sortne arome poput tiola tokom fermentacije belog i roze vina. DOZIRANJE: 20 do 40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirati kvasac u 10 puta većoj količini vode (temperatura 35 do 40°C). Pažljivo rastopiti i promešati, ostaviti da bubri 20 minuta. Dodati u kljuk , ali pre toga postepeno spustiti temperaturu kvasca . Razlika temperature kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C. Ukupno vreme pripreme kvasca ne sme biti duža od 45 minuta. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Novi odabrani specifični inaktivni kvasac za zaštitu vina od oksidacije tokom skladištenja / odležavanja. EFEKAT: Čim se završi alkoholna fermentacija (AF), vino postaje veoma osetljivo na kiseonik. Mehanizmi oksidacije odgovorni su za gubitak voćnih aroma i pojavu teških nota. Pure-Lees Longevity je specifični inaktivni kvasac razvijen u saradnji sa INRA Montpellier kako bi pružio alat koji pomaže vinu da se odupre oksidaciji tokom skladištenja i odležavanja. Oslanja se na veliku potrošnju rastvorenog kiseonika. DOZIRANJE: Preporučena doza 20-40 g/hl UPUSTVO ZA UPOTREBU: Vreme kontakta zavisi od vremena procesa starenja (od 1 do 9 meseci). Rastvoriti Pure Less Longeviti u deset puta većoj težini vode ili vina i promešati. Dobro promešajte za brz i optimizovan uticaj. Pre punjenja dodati u vino u tanku. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
6,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju modernog stila Rajnskog rizlinga. EFEKAT NA VINO:Kvasac Uvaferm GHM izolovan je u regiji Rheingau u Nemačkoj od strane tima koji je predvodio Dr. Manfred Grossmann, profesor u Istraživačkom Centru Geisenheim. Pogodan je za Rajnski rizling i druge bele aromatične sorte hladnijeg podneblja gde je potrebna harmonija i dobar balans vina. GHM ima osobinu da doprinosi cvetnim notama rizlinga bez jake proizvodnje estera čak i na niskim temperaturama fermentacije. Takođe, veoma dobro je adaptiran za duže odležavanje belih vina na talogu. DOZIRANJE:20-40g/hl Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA:Za alkoholnu fermentaciju kompleksnih belih vina sa limunastim i cvetnim notama. EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorti ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili mermelade. Zahvaljujući ovim aromama vina koja su fermentirala sa ICV D47 daju kompleksnost kupažama i daju vinu svilenu notu i postojanost. DOZIRANJE: 25-40g/hl. Doza od 25 g/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac za alkoholnu fermentaciju belog Burgundca i Šardonea. EFEKAT NA VINO:Lalvin CY3079 je selekcionisan u skladu sa tipičnim stilom belog burgundca i Šardonea. U pitanju je istrajan, prosečni fermentor, naročito na niskim temperaturama (13°C). Završetak fermentacije mu je spor zahvaljujući ranoj autolizi rezultiranoj zaokruženošću. Ovaj kvasac traži pravilnu rehidraciju u GO FERM PROTECT-u i kompleksnu hranu tokom fermentacije. Preporučuje se za Šardone koji fermentira u buretu i za starenje tipa “surlie“ (na talogu). Šardone proizveden sa CY 3079 ima bogatu, zaokruženu ’’ukusnost’’ sa aromama svežeg butera, badema, meda, belog cveća i ananasa. DOZIRANJE:25-40g/hl. Doza od 25 gr/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi, a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,599RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Optimum red je inaktivni kvasac bogat polisaharidima kojima obogaćuje vino. Dodavanjem u crvenu širu na početku fermentacije omogućuje se pristup vina polisaharidima kada su polifenoli oslobođeni i rasprostranjeni čime se maksimizuje formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Povećava zaokruženost i punoću crvenih vina čak i u slučajevima slabijih berbi. Rano formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida daje crvenim vinima intenzivniju boju, zaokruženiji ukus i veću mekoću. DOZIRANJE: 20 – 40 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Optimum red-a rastvoriti u 10 puta više vode ili šire nego što je kvasca, dobro promešati i dodati u širu. Dodati ga u širu na početku alkoholne fermentacije. Nije zamena za klasičnu hranu za kvasce i ne utiče na doziranje hrane. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Go Ferm Protect Evolution je inaktivni kvasac koji se koristi za rehidraciju kvasca pre upotrebe za alkoholnu fermentaciju. Ovaj specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobijanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezijum, cink i mangan) i amino kiselinama. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Go Ferm Protect Evolution obavezno primeniti kada se očekuju teški uslovi fermentacije, kada se sumnja da je šira siromašna mikronutrijentima i mikroprotektorima, u uslovima kao što su: Vrlo zrela berba (grožđe bogato šećerom i ekstraktibilnim polifenolima) Berba inficirana botritisom Vrlo filtrirana, izbistrena, sumporisana šira. Nadoknađuje kvascu osnovne elemente potrebne za opstanak Kada je u pitanju priprema kvasca za pokretanje zastale fermentacije. Štiti kvasac i pomaže mu da bude aktivan u uslovima visokog procenta alkohola. Potencijalno visok procenat alkohola. U tom slučaju štiti kvasac od alkoholne toksičnosti pomažući da ne dođe do usporenog završetka fermentacije. Nedostatak kiseonika. Pomaže kvascu kada nije moguće dodavati kiseonik tokom alkoholne fermentacije. DOZIRANJE:30 do 40 g/hl (doza se povećava proporcionalno) UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Go Ferm Protect Evolution rastvoriti u deset do petnaest puta više vode nego što je njegova zapremina. Voda treba biti zagrejana na 40°C. Posle 20-tak minuta kada temperature vode spadne na 38°C treba dodati kvasac prema uputstvu za upotrebu određenog kvasca. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Stimula Sirah je posebno bogat različitim izvorima azota (peptidi i slobodne aminokiseline), specifičnim vitaminima (pantotenat, tiamin) i mineralima koji povećavaju oslobađanje sortnih aroma i izbegavaju neprijatne arome sumpora. Koristi se za crvena vina EFEKAT: Ova specifična kompozicija rezultira povećanjem oslobađanja sortnih aroma (tioli, terpeni i norisoprenoidi). Kako dolazi do preuzimanja prekursora tiola u ranim fazama fermentacije, dodavanjem Stimula Sirah na sam početak alkoholne fermentacije (AF) pojačaće metabolizam kvasca, izbegavajući bilo kakvu kataboličku represiju i povećavajući prenosioce efikasnost. Ovo je od suštinske važnosti za prekursore tiola i njihovu biokonverziju isparljivih tiola, naročito 3-merkaptoheksanol (3MH). Osim toga, visoki nivo vitamina (pantotenska kiselina) pomaže da se izbegne proizvodnja H2S i ograniči prekomerni reduktivni karakter koji maskira pozitivne arome. Optimizovani sadržaj oligo-elemenata (magnezijum) takođe povećava etanol kvasca. DOZIRANJE: Preporučena doza je 40 g/hl na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Stimula Sirah treba rastvoriti u vodi (1 kg Stimula Sirah u 10 l vode) i dodati odmah u rezervoar. Ako se unapred pripremi, ponovo promešati pre dodavanja u fermentor. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
5,399RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj