Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Opseg cena (RSD)
3 000,00 - 4 499,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 48 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 48
1-25 od 48 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    3,000 din - 4,499 din

Enzim Lallzyme HC je visoko koncentrovana pektinaza (pektolitički enzim) koja se koristi za bistrenje i taloženje šire. Lallzyme HC je uravnotežena mešavina poligalakturonaze, pektin esteraze i pektin liaze. Ova tri enzima osiguravaju komplementarno, dopunsko delovanje u smislu raskidanja veza unutar molekula pektina. Osim toga, HC je visoko koncentrirani proizvod, zato teži filozofiji smanjenju upotrebe enoloških preparata na minimalne količine. Lallzyme HC je proizvod visoke čistoće, ne sadrži nepoželjne aktivnosti. U potpunosti je očišćen od aktivnosti cinamil – esteraze, koja je odgovorna za oslobađanje vinil-fenolnih prekursora. DJELOVANJE Za kvalitet bistrenja (taloženja) šire važne su dve stvari: brzina izvođenja bistrenja: radi ograničavanja širenja spontane mikroflore uravnotežen rezultat: prekomerno bistrenje ometa i sprečava sprovođenje dobre fermentacije. Pektin izolovan iz grožđa sadrži lance galakturonske kiseline i ramnogalakturonske kiseline, isprekidanih s delovima arabana, arabinogalaktana i ramnogalaktana. Pektin je kompleksan molekl koja zahteva sve tri enzimske aktivnosti koje ima Lallzyme HC za njihovu razgradnju. Nakon razgradnje pektina vrlo brzo sledi i flokulacija pektinskih delova (negativnog naboja) s proteinima šire (pozitivnog naboja). Nakon toga sedimentacija započinje brzo i tako skraćuje vreme bistrenja šire. Pakovanje od: 100 grama Temperatura delovanja: 15 do 20 C DOZIRANJE Preporučena doza je 0,5 do 2 g/hl . Enzim otopiti u adekvatnoj količini vode (oko 1:100) ili šire kako bi se olakšalo doziranje u celokupnoj količini šire.

Prikaži sve...
3,013RSD
forward
forward
Detaljnije

Omogućava ekstrakciju polifenola, tanina i antocijanina iz pokožice crvenog grožđa čime se povećava intenzitet boje i poboljšava njihova stabilnost. Pomaže u ekstrakciji aromatskih prekursora bele šire Safizym® Clean je enzimski preparat koji je specijalno razvijen zbog svoje stabilnost pri niskoj pH u širi. Doziranje: Bela i roze vinifikacija Dodavanje u samotok: 0.5-1g/hl Dodavanje u presovan sok: 0.5-1.5g/hl Dodavanje pre flotacije: 0.5-1.5g/hl Crvena vinifikacija Doziranje u sudu: 1- 2 g/hl Doziranje pri maceraciji: 1-1.5 g/hl Doziranje pri hladnoj maceraciji: 2-4 g/hl Doziranje za presovana vina: 2-3 g/hl Istovremeno delovanje na bistrenje i ekstrakciju! Raskida pektinsku vezu u širi. Dovodi do brzog taloženja grubih i finih taloga, ćineći bistrenje lakšim. Njegova visoka koncentracija i njegov spektar sekundarnih aktivnosti olakšava bistrenje kod svih sorti grožđa, što dovodi do jakog sabijanja sedimenata. Njegova upotreba posebno se preporučuje u vinifikaciji crvenih vina sa dugim starenjem zahvaljujući svojoj moći izvlačenja polifenola i njegov uticaj na stabilnost boje

Prikaži sve...
3,550RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac NDA 21 proizvodi vina intenzivne boje koja su skladna, sa izraženim voćnim i začinskim notama. Preporučuje se za crvena vina sa kratkim vremenom starenja. Donosi okruglost i odličnu ravnotežu, naročito u sortama poput Syrah, Zinfandel, Merlot. Odlične uspehe postiže i na mediteranskim sortama kao što su Mourvedre and Nero D’avola. Maksimalno preporučen alkohol >15% Temperaturni opseg fermentacije 14-30°C . Kinetika srednje brzine, dobro naseljavanje sa niskim potrebama CO2 Doziranje: Mirna Vina 20 g/hL Ponovna fermentacija 30 do 40 g/hL

Prikaži sve...
3,700RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Tanin Opera Fruity je taninski preparat ekstrahovan iz drveta crvenog voća. Kada se koristi u fazi finalizacije, pojačava voćne note, osećaj slatkoće i intenziteta sortne arome u vinu. Vrlo je snažan antioksidans i dodaje se u fazi sazrevanja. EFEKAT NA VINO: Koristi se na crvenim i roze vinima tokom finalizacije. DOZIRANJE: 1-20 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti 1 deo proizvoda u 10 delova vode, kljuka ili vina i dodati u tečnost tokom prepumpavanja, poželjno korišćenje Venturi cevi. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Beta je mešavina pektinaze i beta-glukozidaze sa jakom glukozidnom aktivnošću koji se koristi za oslobađanje arome kod aromatičnih sorti grožđa. Namenjen je da poveća arome u belim i roze vinima. EFEKAT NA VINO: Enzim Lallzyme BETA oslobađa začinske i mirisne supstance u vinu. Što je veći mirisni potencijal grožđa to će srazmerno ovaj enzim povećati arome u vinu. U tom smislu daje odlične rezultate kada je primenjen na muskatne sorte, Gewurztraminer, Sauvignon i druge mirisne sorte. DOZIRANJE: 5 g/hl, 3.0-4.0 g/hl za standardne uslove, pri temperaturi iznad 15°C 4.0-5.0 g/hl za niže temperature, od 13 do 15°C UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 g enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Dodati Lallzyme BETA u vino posle fermentacije, po potrebi. Vreme kontakta je obično između tri i šest nedelja, zavisi od temperature, i može biti različito za svako vino. Zaustaviti rad enzima kad se postigne željena aroma sa minimalnom količinom bentonita. Ispod 13°C enzim radi vrlo sporo i otežano. Lallzyme BETA je protein, ne koristiti bentonit tokom tretmana enzimom. Predlaže se preliminarni test na maloj količini vina za proveru potencijala aroma u vinu. Na aktivnost enzima ne utiču normalne doze SO2. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,450RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je za proizvodnju penušavih i mirisnih vina, univerzalan je i može se koristiti i za fermentaciju mošta, kao i za crvena i bela vina. Originalni ‘’Prise de Mousse’’ je Lalvin EC 1118, dobar za fermentaciju u buretu. Fermentira uporno na niskim temperaturama i taloži se u kompaktan talog. U nedostatku hrane za kvasce EC 1118 proizvodi mnogo SO2 (do 30 ppm-30 milionitih delova zapremine) i može ometati malolaktičku fermentaciju. Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus. Zbog svojih odličnih svojstava za proizvodnju baznih vina za penušava vina, kao i za proizvodnju penušavih vina - i to za fermentaciju u tanku i za fermentaciju u boci. Vrlo jak i pouzdan, omiljen među vinarima širom sveta. Jedan od najprodavanijih kvasaca u svetu. PRIMENA: Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode 35-40°C, promešati i ostaviti 15 minuta, promšati tako rehidriran kvasac i lagano ga ohladiti na temperaturu mošta i odmah inokulirati mošt tako rehidriranim selekcioniranim kvascem.

Prikaži sve...
4,299RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac R-HST najbolje rezultate daje na Rajnskom Rizlingu, dajući mu sveže i čiste sortne arome zajedno sa voćnim karakterom. Vinu daje punoću, volumen, strukturu, kompleksnost, eleganciju. Mirisi, arome breskve, ruže. Posebno dobre rezultate pokazao je u vinima koja su odležavala kao npr. Rizling Alzas stila, Graševina i Sauvignon Blanc. EFEKAT NA VINO: Odlična implantacija i dominacija i u kljukovima sa povećanom divljom populacijom kvasca. Stvara malo SO2i u nepovoljnim uslovima fermentacije, umerena brzina fermentacije, slabo peni, vrlo dobro se taloži nakon fermentacije. DOZIRANJE: 25 g suvog kvasca na 100 litara kljuka daje najmanje 5 miliona živih ćelija po ml kljuka. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Otopiti kvasac u 5 puta većoj količini čiste vode zagrejanoj na 35-40°C. Promešati i ostaviti 15 minuta. Rehidriran kvasac lagano ohladiti na temperaturu kljuka i odmah ga inokulirati. Razlika temperature rehidriranog kvasca i kljuka ne sme biti veća od 10°C. Preporučuje se da temperatura kljuka u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C. Proizvodi: Lallemand S.A.S – BLAGNAC Cedex, Francuska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,099RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: FERMAID E je specifična kompleksna organsko-neorganska hrana za kvasce koja se sastoji od inaktiviranog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, mineralnih soli i vitamina. Sadrži < 9,5 % organskog azota (suve materije). Snabdeva širu azotom u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoholne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkohol i uspešnu alkoholnu fermentaciju. Kao kompleksna hrana za kvasce koristi se i u alkoholnoj fermentaciji voća i u proizvodnji penušavaca. EFEKAT NA KVASAC I VINO: Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom, koji kvasci mogu asimilovati. Obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. Primenom smanjuje se rizik od pojave stranih mirisa i zastoja alkoholne fermentacije. DOZIRANJE: 35 do maksimlano 40 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd). UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Fermaida E rastvoriti u 10 puta više vode nego što je hrane za kvasce i dodati u širu. Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “na rate“ i to pola doze kada se obavi 30% alkoholne fermentacije, a pola doze kada se obave 2/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Za to služi Go Ferm Protect (Evolution) i ne treba ih mešati. Proizvodi:Danstar Ferment A.G.Talin, Estonija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Kvasac Tango nastao je tokom projekta selekcije kvasca zasnovanim na fermentaciji sorte Malbec. EFEKAT NA VINO: Istakao se svojim dobrim fermentacionim svojstvima, pomažući u otkrivanju profila voća karakterističnog za raznolikost i rezultujući uticaj na percepciju strukture i ravnoteže u ustima u crvenim vinima. DOZIRANJE: 20 to 40 g/hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rehidrirajte kvasac u vodi koja je 10 puta veća od njegove težine (temperatura između 35 ° C i 40 ° C ). Rastvoriti laganim mešanjem i sačekati 20 minuta. Dodajte širu. Razlika u temperaturi između šire koja se inokulira i rehidratacije ne sme biti viši od 10 ° C (ako je potrebno, prilagodite temperaturu polako dodajući širu). Ukupno vreme rehidracije ne sme biti duže od 45 minuta. Ključno je da se za rehidraciju kvasca koristi čista posuda. Rehidracija u širi nije preporučljiva. U širi sa visokim alkoholnim potencijalom (> 13% v / v), dodavanje doze od 20 g / hl zaštitnika Go-Ferm Protect tokom rehidracije se preporučuje. Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za ‘’ukusnost’’ crvenih vina u mediteranskom stilu EFEKAT NA VINO: Kvasac ICV D254 daje izrazitu prednje nepčanu punoću, veliku srednje nepčanu „ukusnost“, intenzivnu voćnost, mekane tanine i završnicu sa blagim notama začinskog bilja. Crvena vina sa ICV D254 uspešno se mešaju sa onima u kojima je korišćen Lalvin ICV D80 ili ICV D21 u cilju dobijanja koncentrovanih vina punog tela. Kod nezrelog grožđa fermentisati 25% do 50% ukupne količine sa kvascem ICV D254, a ostatak sa Lalvin ICV GRE u cilju maskiranja zelenih tonova. Kao dopuna Lalvin-u CY3079, vinari koriste ICV D254 za fermentaciju Chardonnay-a u cilju dobijanja orašastih aroma i kremaste „ukusnosti“. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE: 25-30 g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: OxyLess M je deo palete antioksidativnih proizvoda posebno dizajniranih u cilju sprečavanja oksidacije jedinjenja osetljivih na kiseonik samim tim garantujući kompletnu zaštitu supstrata uz manju upotrebu SO2. Zahvaljujući različitim formulama ovog sredstva (OxyLess U, OxyLess M i OxyLess V), OxyLess garantuje specijalnu kompletnu zaštitu od kiseonika u svakoj fazi proizvodnje vina. U pitanju je poseban antioksidant za širu, nastao u skladu sa Međunarodnim enološkim kodeksom. Ne potiče od genetski modifikovanih organizama i bez alergena. EFEKAT: Štiti arome sorte i fermentaciju belih i roze vina. Kao kombinacija antioksidativnih proizvoda, zahvaljujući svojim komponentama, omogućava dobijanje svežih voćnih vina sa većom trajnošćunego vina koja nisu tretirana sa OkiLess M. Prisustvo ćelija kvasca sa brzim oslobađanjem glutationa produžava rok trajanja vina. Odsustvo sumpornog anhidrida i istovremeno prisustvo galotannina i proantocijanidina u formuli OxyLess M omogućava održavanje glutationa u neoksidovanom obliku. Upotreba OkiLess M na kraju alkoholne fermentacije omogućava glutation da se sačuva u širi i ograničene količine acetaldehida i vodonik -sulfida iz kvasca, uz značajno povećanje ukupnog kvaliteta vina. Istovremeno prisustvo tanina doprinosi poboljšanju u strukturi i ravnoteži ukusa finalnog vina. DOZIRANJE: 20-30 g/hl za belu širu i 10-20 g/hl za crvenu širu u jednom rastvoru. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Koristi se na kraju alkoholne fermentacije. Rastvoriti OxyLess M u vodi u odnosu 1:10 i ravnomerno dodati širi ili vinu na kraju alkoholne fermentacije. NAPOMENA: Posebno se preporučuje upotreba tokom fermentacije mladih vina namenjenih za piće ili predodređeni za odležavanje. Maksimalna dozvoljena doza je 45 g/hl. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Štapići FO (francsuki hrast) MT (medijum tostiran) Služe da obnove arome na hrast u korišćenim baricima. Idealno sredstvo koje produžuje životni vek korišćenih barika. Intenzivne i prijatne arome na hrast, koje maskiraju arome staroga barika. Doprinos slatkoći i punoći na ukusu, koji pokriva suve tanine koje daju stari barici. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: osvežava arome i poboljšava ukus vina koje odležava u korišćenim baricima. DOZIRANJE: Za bela vina čija se vinifikacija obavlja u bariku: 1 komplet francuski hrast medijum toast čim se vino stavi u bure na početku alkoholne fermentacije. Za zrela jaka crvena vina : 1 komplet francuski hrast medium plus toast od momenta kada se vino stavi u bure. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Optimalan period otpočinjanja kontakta: Bela vina: Čim se vino stavi u barik bure radi alkoholne fermentacije u cilju dobijanja voćnosti i aroma na hrastovinu. Crvena vina: Čim se vino stavi u barik bure radi dobijanja aroma na hrastovinu i radi apsorpcije plemenitih tanina. Ubaciti u barik bure kroz rupu za čep. 1 komplet je dovoljan za bure od 225 litara. PREPORUČENA TEMPERATURA ODLEŽAVANJA: 15°C minimum uz striktan nadzor mikrobioloških uslova. Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska Pakovanje: 1 komad

Prikaži sve...
3,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Odabran za proizvodnju visokih estera, savršen je za lagana i voćna crvena vina Preporučuje se za šire koje su pogodne za hladnu maceraciju, karbonsku maceraciju ili termovinifikaciju Naša preporuka za izradu Roze vina. Kvasac namenjen za proizvodnju vina kao što su: Pinot noir, Gamay, mlad Tempranillo, Sangiovese, Grenache Tolerancija na alkohol 13% – 13.5%, spora fermentacija Temperaturni opseg fermentacije 17-30°C Srednja potreba za azotom i niska proizvodnja H2S i SO2

Prikaži sve...
3,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Modifikovani, univerzalni vinski kvasac, otporan na visoku temperaturu i visok sadržaj šećera i alkohola u komini. Popularan kod proizvođača brendija obzirom da iz grožđa i ostataka grožđa (preševine i taloga iz vinifikatora) iznosi intenzitet i aromatične komplekse, voćnih i cvetnih aroma i glicerole. Srednje tolerantan prema niskom sadržaju azota u komini. Temperatura fermentacije: 17 – 35°C Doziranje: 20 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

U kontaktu sa pokožicom, Safizym® Pres pomaže razlaganje pektina rastvorljivih u vodi. Ispuštanjem veće količine samotoka, ova hidroliza smanjuje vreme maceracije čime se smanjuju mogućnost oksidacije i pojačava organoleptički karakter šire. Ova operacija obavljena pre preosovanja pomaže taloženje i bistrenje šire. Safizym® Pres donosi veću produktivnost i poboljšava kvalitet gotovog proizvoda. JABUKA, KRUŠKA, DUNJA Doziranje pri maceraciji: < 20°C 0,5-1 g/100 l < 15°C 1-2 g/100 l < 10°C 2-3 g/100 l Doziranje za presovani soka: 1-2 g/100 l

Prikaži sve...
3,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Kvasac SafSpirit FD-3 se preporučuje za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini. Odličan izbor za sve voćne rakije posebno: šljiva, kajsija, breskva Temperatura fermentacije: 15 – 32°C Doziranje: 30 – 50 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

SafSpirit M-1 je najpoznatiji i gotovo neizbežan kvasac za proizvodnju škotskog i single malt viskija. Proizvodi odlične kongenere , koji su pogodni za starenje viskija u buradima. Poseduje odličnu otpornost na alkohol (preko 15% v / v) i vrlo dobru razređenost jer dobro izjednačava složene šećere, što ga čini najboljom opcijom za viskije proizvedene od slada, pogotovo kada nisu dozvoljeni dodaci enzima. Dobar je izbor za kontinuiranu fermentaciju. Uprkos svojoj popularnosti u Škotskoj, pogodan je i za proizvodnju svih drugih vrsti viskija ili napitaka od destilovanih žitarica (sirovih ili fermentisanih) koji se skladište u buradima. Doziranje: 30-80 g/hl

Prikaži sve...
4,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke. Pogodan je sve vrste voćnih rakija čak i u teškim fermentacijskim uslovima. SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju. Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne. Temperatura fermentacije: 10 – 30°C Doziranje: 20 – 30 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac SafSpirit C-70 je snažan, višenamenski i jedan od najpopularnijih kvasaca među destilerima. Proizvodi veoma kvalitetan alkohol iz svih vrsta supstrata i komina. Kod nas pogodan je za proizvodnju svih vrsta voćnih rakije posebno u nekontrolisanim uslovima i za komine kojima se dodaje preko 5% šećera. Doziranje: 30-50 g/hl

Prikaži sve...
3,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac za kvasac” 100% prirodnog porekla zadužen za brzo aktiviranje kvasaca. Organski izvor azota bogat je bio-hranjivim supstancama za podršku brzoj adaptaciji i stabilnom povećanju broja živih ćelija kvasaca. Pomaže u slučaju bistrih šira. Iz kvasaca oslobađa amino kiseline, sterole, minerale i vitamine. Sa organskim azotom brže asimiluje amonijum jon. Razvija estre i čini arome intezivnijim. Doziranje: 20g/hl nakon 1/3 fermentacije U slučaju veoma bistre šire, dodavanje SpringFermTM treba vršiti pri inokulaciji kvasca i ponoviti dodavanje nakon prve trećine fermentacije.

Prikaži sve...
3,960RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Viniblock FO(francuski hrast), MT+(medijum tostiran +) su kockice francuskog hrasta (prosečnih dimenzija 4x5x1cm) termički obrađene na temperaturi 210°C. Zamenjuju hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na tostiranu hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 1-2 g/l, za odležavanje 2-4 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 2-3 g/l, za odležavanje 2-6 g/l. Kod rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg kockica da odleže 15-30 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak vina ili alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju.

Prikaži sve...
3,899RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Enzim Lallzyme OE namenjen za maceraciju crnog grožđa i dobijanje vina punog ili srednje punog tela i za maceraciju mirisno neutralnih sorti belog vina. EFEKAT NA VINO:Visokokoncentrisana pektinaza srednje koncentrisanih sekundarnih aktivnosti (celulaza, hemicelulaza) za jedan efikasan ali nežan efekat ekstrakcije. DOZIRANJE: 1-1.5 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU:Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 1 gram enzima u 100 grama tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka. Za fermentaciju u kontaktu sa pokožicom (neutralno i zdravo belo grožđe) na temp. 8 -14° C / 2-12 h, 1 – 1.5 g. Za fermentaciju u kontaktu sa pokožicom na temp. 18 – 28° C / 2-12 dana, 1 g/hl.

Prikaži sve...
3,499RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Univerzalna hrana za kvasac Inoferm je kombinacija amonijum sulfata i tiamina. Predstavlja osnovnu hranu za kvasce neorganskog porekla. Snabdeva širu amonijum-azotom koji je esencijalan za razmnožavanje kvasca i preradu kompletnog šećera u alkohol. Tiamin je faktor od suštinske važnosti za razmnožavanje kvasca. EFEKAT NA KVASAC I VINO:Tokom alkoholne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom što obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkohol. DOZIRANJE: 12 do maksimalno 24 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd). UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “na rate“ i to pola doze kada se obavi 30% alkoholne fermentacije a pola doze kada se obave 2/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Proizvodi: Institut Œnologique de Champagne ZI de Mardeuil, EPERNAY Cedex, Francuska Perdomini-IOC S.p.A., Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
4,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju voćnih vina u stilu vina sa Rone. Ako grožđe nije optimalno zrelo ICV GRE prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima. EFEKAT NA VINO:Kvasac ICV GRE u crvenim vinima, on ističe u prvi plan voćnost i „lako-se-pije“ karakter. Kada se koristi tako što kratko ostaje u kontaktu sa pokožicom (3 do 5 dana) pomaže redukciji vegetativnih tonova i sumpornih komponenti u varijetetima kao što su Merlot, Cabernet Sauvignon,Grenache i Syrah. U voćno orijentisanim belim vinima kao što su Chenin blanc, Riesling i Viognier, ICV GRE rezultira stabilnim voćnim karakteristikama i daje bogat ukus na prvi gutljaj. Ako grožđe nije optimalno zrelo, prikriva zelene tonove u crvenim, roze i belim vinima. Roze vina od zrelijeg grožđa koja su fermentisala sa ICV GRE dobro se mešaju sa roze vinima koja su fermentisala sa kvascem Lalvin ICV D21. Vrlo kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. DOZIRANJE:20-40g/hl. Doza se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
3,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je za Sauvignon, Chardonnay i druge muskatne sorte. Daje i dobra crna vina zbog kompleksa karbohidrata. Za kompleksna bela vina sa limunastim i cvetnim notama LALVIN ICV D47™ je izolovan u regionu Côtes du Rhône od strane Suze-la Rousse za proizvodnju Šardonea izraženog tela koji je fermentirao u drvenom buretu i za druga bela vina. Kada odstoji na talogu arome zrelog začinskog bilja sa tropskim i citrus notama dolaze do izražaja i postaju stabilne. ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorata ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili marrmelade. Zahvaljujući ovim aromama vina koja su fermentirala sa ICV D47 daju kompleksnost kupažama. U prilog tome ICV D47 daje vinu svilenu notu i postojanost. Izvanredni rezultati su dobijani u proizvodnji vrhunskog Šardonea koji je fermentirao u drvenom buretu, naročito ako se kupažira sa Šardoneom koji je fermentirao uz upotrebu ICV D21.

Prikaži sve...
4,399RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj