Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Opseg cena (RSD)
1 500,00 - 2 999,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 50 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 50
1-25 od 50 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    1,500 din - 2,999 din

Fermentis komplet namenjen za proizvodnju rakije od Dunje, Kruške i Jabuke. SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC :SafCider neto 80 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 100 g ENZIM : Safizym Pres neto 10 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac STG S101 je odabran za proizvodnju visokih estera, savršen je za lagana i voćna crvena vina. Preporučuje se za šire koje su pogodne za hladnu maceraciju, karbonsku maceracije ili termovinifikacije. Kvasac namenjen za proizvodnju vina kao što su: Pinot noir, Gamay, mlad Tempranillo, Sangiovese, Grenache. Maksimalno preporučen alkohol do 13.5% Temperaturni opseg fermentacije 17-30°C Srednja potrebe za azotom i niska proizvodnja CO2. Doziranje: Mirna Vina: 20 g/hl Ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hl Za mlada crvena vina i roze vina. Uzimajući u obzir kriofilni karakter, kvasac STG S101 je idealan za vinifikaciju mladih crvenih vina, roze i belih vina, na temperaturi od 8°C do 10°C. Kvasac S101 se takođe preporučuje za širu u kojoj je sprovedena hladna maceracija. Razvija voćne arome, posebno fermentativne estre, kao i cvetne arome koji ga čine idealnim za proizvodnju premium vina proizvedenih karbonskom maceracijom ili termovinifikacijom, kao i za roze. Vina imaju svežu i laganu završnicu. Zahvaljujući poreklu, kvasac STG S101 je posebno pogodan za Pinot Noir i Gamay, kao i za sve ostale sorte namenjene za proizvodnju mladih cvenih vina (Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache, Merlot, Nero D’avola Syrah i drugi)* Izvor « The Yeasts, A Taxonomic Study » 5th edition, C.P. Kurtzman, J.W. Fell and T. Boekhout, 2011. Karakteristike tokom procesa fermentacije: Brz početak fermentacije Regularna i konstantna fermentacija počev od 8°C Srednji nivo potrebe za azotom (između 150 i 180 mg / L Dobra tolerancija na alkohol Metaboličke karakteristike: Odnos šećer/alkohol: 16,5 g / L za 1% vol./vol Niska proizvodnja isparljivih kiselina (manje od 0,18 g / L) Veoma niska proizvodnja SO2 Niska proizvodnja viših alkohola Odličan kapacitet autolize, što pomaže malolaktičku fermentacijom Visoka produkcija estara POREKLO SafŒno™ STG S101, odabran je u regiji Beaujolais i karakteriše ga visoka sposobnost proizvodnje estara na niskim temperaturama. NAČIN UPOTREBE Enolog može da odabere uslove korišćenja koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, poput: Direktne inokulacije: Kvasac dodajte direktno na površinu šire (poželjno rastvorenog u 10 puta većoj količini šire ili prilikom punjenja tanka nakon taloženja za bela i roze vina). Lagano mešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Odmah prebacite pumpom uz aeraciju (ili homogenizujte tank). Sa prethodnom rehidratacijom: Dodajte kvasac u čistu vodu (1:10) na sobnoj temperaturi. Lagano promešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Pričekajte 20 minuta i direktno ga pumpom prebacite u tank uz aeraciju. DOZIRANJE Mirna vina: 20 g/hL Zaustavljena fermentacija ili ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hL GARANCIJA Fermentis® kvasci, zahvaljujući visokoj koncentraciji suve materije omogućavaju optimalno čuvanje u originalnoj ambalaži, na temperaturi koja ne prelazi 20 ° C, tokom tri godine. Niže temperature skladištenja, oko 10 ° C, produžavaju rok trajanja do 4 (četiri) godine. Fermentis® garantuje da je proizvod u skladu sa međunarodnim enološkim CODEX-om do isteka roka trajanja u gore navedenim uslovima skladištenja. Svaki Fermentis® kvasac razvijen je pod specifičnim proizvodnim režimom zahvaljujući specifičnom znanju (know-how) grupe Lesaffre, vodećeg svetskog proizvođača kvasaca. To garantuje maksimalnu mikrobiološku čistoću i maksimalnu fermentativnu aktivnost.

Prikaži sve...
2,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac VR 44 je prilagođen širokom spektru vrhunskih crvenih i belih vina poput:(Cab Sauv, Merlot, Carmenere, Barbera, Sangiovese, Chardonnay, Semillon, Pinot gris…). Donosi visoku okruglost sa nešto slabijom strukturom. Odličan izbor za sigurnu fermentacije i otpornost na teške uslove vinifikacije! Idealan za penušavce napravljene tradicionalnom metodom. Veoma niska potreba za azotom. Temperaturni opseg fermentacije veoma širok od 10-30°C Maksimalno preporučen alkohol >15% Kinetika brza. Faktor naseljavanja odličan. Doziranje: Penušavac: 15 do 40 g/hl Lagana bela i crvena vina: 20 g/hl Ponovno pokretanje fermentacije: 30 do 40 g/hl

Prikaži sve...
2,600RSD
forward
forward
Detaljnije

Drveni čips od francuskog hrasta. Čips se dodaje u vino da bi mu se zaokružio ukus, da bi dobio blagi ukus drveta i barikirao tj. dobilo sve ono što vino gubi držanjem u inox-u, plastici, staklu.

Prikaži sve...
1,790RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Opera Seed je tanin dobijen iz koštice grožđa. Poseduje izuzetna antioksidativna svojstva. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kada se koristi tokom alkoholne fermentacije pomaže u stabilizaciji boje roze i crvenih vina. Kada se koristi u dozrevanju vina ili pred punjenje utiče na punoću i aromatsku kompleksnost vina. Visoka reaktivnost tanina pomaže u sprečavanju oksidacije inhibirajući enzime oksidaze. Odlično popravlja strukturu na crnim vinima. DOZIRANJE: Preporučena doza: Kljuk i vino 1-20 g/hl. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kada se koristi pred punjenje u boce, dodaje se 48 sati pre zadnje filtracije. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Za alkoholnu fermentaciju svežih, voćnih belih vina, a može se upotrebiti i za roze i crvena vina. EFEKAT NA VINO: Kvasac V1116 kada fermentiše na temperaturama ispod 16°C, uz pravilan dodatak hrane, jedan je od najvećih proizvođača cvetnih estera, koji daju vinu dobijenom od belog grožđa visokog prinosa, sveže, cvetne arome. Osim toga ovaj kvasac je jedan od najotpornijih na teške uslove fermentacije kao što su niska temperatura, mala mutnoća i mali sadržaj masnih kiselina. Koristi se i za fermentaciju „ledenih vina“. DOZIRANJE:25-40g/hl. Doza od 25 gr/hl se povećava proporcionalno ako su uslovi fermentacije teški ili nisu kontrolisani shodno nameni i proceni tehnologa. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Kvasac rastvoriti u Go Ferm Protectu prema uputstvu za upotrebu GoFerm Protecta. Ukoliko se ne koristi Go Ferm Protect, onda rastvoriti kvasac uz lagano mešanje u 10 puta više vode od količine kvasca, pri čemu voda treba biti zagrejana na 38°C. Sačekati 15-30 minuta i umešati u širu. Razlika u temperaturi kvasca i šire ne sme biti veća od 10°C. Ako je ova razlika veća ne hladiti kvasac već umlačiti jednu manju količinu vina kao starter uzorak (shodno veličini posude kojom se raspolaže) da bi u njoj otpočela fermentacija. Kasnije, tokom nekoliko časova, dodavati po malo šire dok se kvasac potpuno ne prilagodi a fermentacija ne uzme maha. Tek zatim sipati sadržaj iz starter uzorka u ostatak šire. Ovo je bitno jer se kvasci koji rade i na nižim temperaturama (kao što je ovaj) najpre moraju razmnožiti u punoj meri na odgovarajućoj temperaturi da bi se posle toga mogli postepeno i oprezno izložiti nižoj temperaturi. NAPOMENA: Odgovor na pitanje na kojoj temperaturi treba određeni kvasac da obavlja fermentaciju treba potražiti merenjem utroška šećera u širi u periodu od 24 časa. Kada je utrošak šećera na dnevnom nivou 5 do 10% u odnosu na početni sadržaj šećera u širi, znači da se fermentacija obavlja pod pravilno podešenom temperaturom za taj konkretni kvasac. NAPOMENA:ocena 1-ne preporučuje se ocena 4-preporučuje se Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska,podružnica Lallemand Inc. Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,950RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Koristi se za uklanjanje kolornih defekata kod vina, šire, voćnih sokova i bistrih alkoholnih pića. SASTAV: Pročišćeni aktivni ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce obojenosti PRIMENA: Za vina sa mrkim prelomom i sokove 20 - 40 gr/hl, za alkoholna pića 70 - 100 gr/hl. Maksimalna dozvoljena doza u vinarstvu je 100 gr/hl. Aktivni ugalj razmutiti u 10 puta više tečnosti od njegove zapremine pa dobro razmutiti u ostatku tečnosti koja se tretira ili umešati direktno u tečnost kojom prilikom se mora snažno mešati 10 do 20 minuta. Ostaviti da odstoji 1 sat pa ponovo dobro promešati. Pretočiti uz filtriranje najkasnije posle dva dana.

Prikaži sve...
1,550RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Komplet za fermentaciju Profesional F sadrži sve što vam je potrebno da pripremite vašu kominu za kvalitetnu fermentaciju, kako bi čitav proces i kasnija destilacija bili na nivou profesionalnih destilera. Komplet sadrži: Bočica A sadrži 80 g suvog kvasca Bočice B i C - sadrže organsku hranu za kvasce 2 x 50 g Bočica D - sadrži pektolitički enzim 8 g Komplet je namenjen za preradu 200 kg voća

Prikaži sve...
1,750RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Univerzalni vinski enološki komplet namenjen za proivodnju svih vrsta vina (belo, roze, crveno) od 200kg grožđa to jest za jedno bure. Ovo je najpotpuniji komplet na našem tržištu. On sadrži sledeće komponente: 1. Enzim 1x10gr - Endozym Cultivar -AEB 2. Univerzalni kvasac 1x50g - Fermol Davis 522 - AEB 3. Hrana za kvasce (neorganska) 2x50gr - Enovit - AEB 4. Vinobran 1x50gr - BASF 5. Bentonit (praškast) 3x80gr - Super bent U kutiji se nalazi osam teglica sa pomenutim brojem komponenata. Na kutiji se nalazi upustvo za korišćenje svakog sredstva kao i šema proizvodnje vina.

Prikaži sve...
1,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Namenjen je za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina. Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju. PRIMENA: U odgovarajuću količinu bentonita postepeno uz mešanje dodati 20 puta više hladne vode. Ostaviti da stoji 6 do 12 sati, odliti višak vode pa sipati u vino uz mešanje i pretatakanje. DOZIRANJE: 30 - 100 g/hL kada je u pitanju šira 10 - 70 g/hL za vino Poželjno je uraditi testove radi određivanja potrebne doze.

Prikaži sve...
2,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Sumporne tablete Inodose 5 sadrže kalijum metabisulfit koji oslobađa 5 g sumpor-dioksida kada se doda u kljuk ili vino. Naročito su korisne kada su potrebne male doze sumpor-dioksida, na primer kada vina odležavaju u buretu. DOZIRANJE: Potrebno je prilagoditi broj tableta željenoj količini SO2 i zapremini vina koji se leči. Primer: Količina vina za sumporisanje: 10 hL Preporučena količina: 1 g / hL Broj tableta INODOSE 5: 2 tablete. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Potrebnu količinu sumpor-dioksida treba izračunati na osnovu trenutnog nivoa sumpor-dioksida u proizvodu zajedno sa zapreminskom tečnošću. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
2,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Vrste vina: belo, crveno, roze NAMENA PROIZVODA: Opera Soft T je preparat sačinjen od hrastovih tanina. Kada se primeni pre flaširanja pojačava osećaj slatkoće i intenziteta aroma u vinu, a daje izbalansiran ukus vinima koja su odležavala u bariku. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Primenjen pre flaširanja, ovaj tanin daje osećaj slatkoće, intenzivira arome kod belih, crnih i roze vina, a ima i snažno antioksidativno dejstvo. DOZIRANJE: Pre flaširanja crnih, belih i roze vina 1-20 g/hl. U fazi pre flaširanja, dodati Opera Soft T bar 48 sati pre završne mikrofiltracije. Preporučuju se laboratorijske probe u cilju određivanja najbolje doze ovog tanina za vaše vino. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti jedan deo tanina u 10 delova vode, šire ili vina i dodati u ostatak vina tokom prepumpavanja, preporučljivo uz upotrebu venturijeve cevi. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
2,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Gumiarabika Stabfix vodeni prečišćeni rastvor gumi arabike Gumiarabika Stabifix ima ulogu koloidne zaštite tako što ima moć antikoagulantne zaštite, posebno u odnosu na polifenolne supstance čak i male molekulske mase kao i proteinska jedinjenja belih i crvenih vina namenjenih da odležavaju. Dodavanjem Stabifix-a u vina sprečava se stvaranje koloida, čuvaju se sve dobre osobine vina, štiti se vino od preloma gvožđa i bakra i time se poboljšava mekoća i finoća belih i crvenih vina. Doziranje: • 40-150 ml/hl za sprečavanje proteinskog i bakarnog preloma i za taloženje bojenih materija • 80-100 ml/hl za značajno podizanje organoleptičkih svojstava vina • 15-30 ml/hl za postizanje veće stabilnosti vinske kiseline kada se tretira sa metavinskom kiselinom Preporučuju se prethodne laboratorijske probe za određivanje optimalne doze Napomena: 100 ml/hl Stabifix-a oslobadja oko 4 mg/l SO2 Način upotrebe: Stabifix se dodaje u već gotova vina, pre samog flaširanja ili posle poslednjeg filtriranja. Ne treba vršiti bistrenje vina posle dodavanja Stabifix-a Ne sadrži genetski modifikovane biljke

Prikaži sve...
2,600RSD
forward
forward
Detaljnije

NAMENA PROIZVODA: Enzim Aspergillus niger, mešavina pektin liaze i poligalakturonaze; prisutna je pektin metil-esteraza samo u tragovima. EFEKAT: Pogodan je za ograničavanje sadržaja metanola u kljuku i sokovima. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Normalno, enzimi za proizvodnju vina imaju izbalansiran sastav pektinaze koji ne izazivaju prekomerno povećanje metanola. Važno je zapamtiti da je sadržaj metanola usko povezan sa sirovinom (vrsta voća, specifičnost sorte, stepen zrelosti) i procesom proizvodnje. DOZIRANJE: 5-10g/hl, u zavisnosti od voća UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim PL-PG rastvoriti uz nežno mešanje u 10 puta više vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Rastvoreni enzim prskati po prerađenom voću. Jednom rastvoren u vodi mora se upotrebiti u roku od 2 sata. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarsk

Prikaži sve...
1,950RSD
forward
forward
Detaljnije

Kalijum-bikarbonat (kalijum hidrogen karbonat) je enološko sredstvo koje se koristi za smanjivanje kiselosti vina koja time postaju mekša i ukusnija. Takođe se koristi za negu slabijih vina kod kojih poboljšava organoleptičke osobine vina. Kalijum-bikarbonat je u obliku belog kristalnog praha, bez ukusa i mirisa. Ukoliko se želi započeti mlečno-jabučna fermentacija, neophodna je upotreba Kalijum bikarbonata da bi se smanjila kiselost vina. Način upotrebe: Rastvoriti u malo vode uz mešanje i dobijeni rastvor sukcesivno dodati u ostatak mase uz neprekidno mešanje radi što bolje homogenizacije. Ostaviti vino da odstoji 2 dana, zatim pretočiti. U slučaju da se vino oseća na aceton, sa viškom isparljivih kiselina, nastaviti tretman biološke stabilnosti vina (filtriranje, centrifugiranje, dodavanje vinobrana). Posle tretmana sa deacidifikantom, čuvati vino u odsustvu vazduha. Doziranje: 50-135g/hl (135g/hl smanjuje kiselost za 1% što predstavlja maksimalno dozvoljenu dozu)

Prikaži sve...
1,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Doziranje: Dodavanje u kljuk: od 0.5 – 1 g/hl Dodavanje za presovan sok: od 1-2 g/hl Dodavanje pre flotacije: od 0.5-1.5 g/hl Safizym® Clar Plus se koristi u belim i roze širama pre alkoholne fermentacije. Specifična aktivnost ovog enzima koja vrši hidrolizu pektina, onemogućava stvaranje zamućenosti u širi: dolazi do aglomeracije i taloženja koloidnih čestica koje za sobom povlače i čestice koje mogu biti štetne za organoleptički kvalitet vina. Bistrenje šire je brže, a dobijena zamućenost je optimalna za dobru fermentaciju… Uklanjanje pektina naknadno će olakšati filtraciju. Nema sekundarnih aktivnosti koje bi mogle štetiti organoleptičkom kvalitetu vina

Prikaži sve...
2,770RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac UCLM S325 ima sposobnost izražaja karaktera belih vina. Visoka aktivnost beta-glukozidaze koja dozvoljava terpene i otpuštanje C13-Norisoprenoida (Muscat, Riesling, Viognier, Gewürztraminer, Pinot gris). Kvasac UCLM S325 daje dobre rezultate na aromatičnim belim vinima. Idealno prilagođen slatkim vinima zahvaljujući otpornosti na teške uslove fermentacije (poput Sauvignon blanc i Semillon) Temperaturni opseg fermentacije od 17-30°C Maksimalno preporučen alkohol do 13% . Veoma visoka potreba za azotom. Doziranje: od 20 do 30 g/hL

Prikaži sve...
2,970RSD
forward
forward
Detaljnije

Safizym Col Plus enzimski preparat depektiniše širu i destabilizuje ćelijske zidove pokožice, čime se olakšava migracija plemenitih jedinjenja (tanina i antocijana) u tečnu fazu. ŠLJIVA, KAJSIJA, BRESKVA Doziranje Safizym® Col Plus zavisi od sorte, stepena starosti i procesa pravljenja vina. Doziranje u sudu: 1-3 g/hl Doziranje pri maceraciji: 1-2 g/hl Doziranje pri hladnoj maceraciji: 3-5 g/hl Doziranje za presovana vina: 2-4 g/hl Pomaže pri presovanju, dok uklanjanje pektina omogućava lakšu filtraciju vina. Slabi ćelijski zid i olakšava ekstrakciju fenolnih (tanina i anthocianina) i polisaharidnih jedinjenja bez intenziviranja mehaničkih dejstava zahvaljujući svojoj hemicelulaznoj aktivnosti. Doprinosi omekšavanju taninske strukture i konačne ravnoteže vina. Doprinosi stabilizaciji boje (bez sekundarnih aktivnosti antocianaze koje šteti stabilnosti boje).

Prikaži sve...
2,640RSD
forward
forward
Detaljnije

Vrlo je jednostavan za upotrebu: jednim dodavanjem donosi sve elemente koji su neophodni za metabolizam kvasaca. Sinergijom organskog i neorganskog azota održava kontinuitet ishrane i jačanja kvasaca. Najbolji izbor u ishrani protiv sporih ili prekinutih fermentacija. Omogućava detoksikaciju i pomaže kod veoma bistrih šira. Poboljšava asimilaciju mineralnog kiseonika u poređenju sa DAP-om. Daje 17 mg/l mineralnog azota za doziranje od 20g/hl i pomaže proizvodnju sekundarnih alkohola i njihovih estara. Doziranje: 15-20g/hl pri inokulaciji kvasaca. U slučaju teške fermentacije dodati 10-20 g/hl između 1/3 i 1/2 fermentacije

Prikaži sve...
2,800RSD
forward
forward
Detaljnije

Gumi Arabika ili Guma Arabika se dobija od smole Akacije drveta koja raste u Africi u Sudanu. Upotreba: U prehrambenoj industriji za proizvodnju konditorskih proizvoda, marmelade kao emulgator, ugušćivač i sredstvo za glaziranje zbog malog viskoziteta U vinarstvu za stabilizaciju i razvoj organoleptike vina U industriji piva za sprečavanje formiranja pene

Prikaži sve...
2,650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Gela- L 50 deluje kao brzo sredstvo za bistrenje i stabilizator tako što u kontaktu sa taninima šire ili vina veoma brzo reaguje i stvara nerastvorljiva jedinjenja: u toku 24h 75%, u toku 48h 85%. Ovaj tečni želatin je hidrolizovan i stabilizovan na 50%. Dobijen je delimičnom hidrolizom vezivnog tkiva životinjskog porekla (kolagena). EFEKAT NA KVASAC I VINO: Gela- L 50 uklanja najagresivnije, reaktivne, gorke tanine i time doprinosi mekoći i zaokruženosti crvenih sorti vina. Zbog svoje finoće i neutralnosti, kod belih sorti vina podiže i naglašava aromatičnost. Za maksimalan učinak, potrebno ga je dobro homogenizovati u sudu gde se tretira. DOZIRANJE: 10-20 g/hl u širu; 5-15 gr/hl za bela vina 15-50 gr/hl za crvena vina Preporučuju se prethodne laboratorijske probe za određivanje optimalne doze. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Dodati Gela- L 50 direktno u masu za tretiranje, najbolje u vreme remontaže. Kada se kombinuje sa silisolom, odnos treba da bude 1:5-1:10, odnosno na 10 gr Gela-L 50 ide oko 50 g Silisola. Napomena: uz kombinovanu upotrebu i drugih sredstava za bistrenje, Gela-L 50 se dodaje uvek pre bentonita.

Prikaži sve...
2,750RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Opera Grape je tanin na bazi pokožice belog grožđa koji poseduje značajna antioksidativna svojstva. Savršen je za poboljšanje kvaliteta vina povećavajući mekoću i intenzitet aroma. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Kada se koristi tokom alkoholne fermentacije, poboljšava antioksidativni kapacitet mošta uz očuvanje svežine i arome. Kada se koristi tokom faze dozrevanja i pre flaširanja, osvežava aromu i pojačava voćne note, poboljšava strukturu i ravnotežu ukusa u vinu. Fermentacija i razbijanje belog, crvenog i ružičastog kljuka kako bi povećali svoju antioksidativnu zaštitu i osigurali dugotrajnija svežina. Tokom faze finalizacije i pre flaširanja može se koristiti za povećanje nivoa antioksidativne zaštite, svežine, arome i ravnoteža ukusa. DOZIRANJE: Kljuk: 2-20 g / hl, Bela, crvena i ružičasta vina: 1-20 g / hl UPUTSTVO ZA UPOTREBU: U fazi pred flaširanje dodati Opera Grape najmanje 48 sati pre konačne mikrofiltracije. Rastvoriti 1 deo proizvoda u 10 delova vode, kljuka ili vina i dodati tečnost tokom pretakanja, po mogućnosti koristeći Venturijevu cev. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Aktivni ugalj biljnog porekla primenjuje se u fermentaciji belog grožđa za korekciju boje i za veći stabilitet vina kao i u industriji alkoholnih pića za uklanjanje kolornih defekata. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Pomaže dekolorizaciju oksidisanih belih vina, destilata i alkoholnih pića. Uklanja ostatke pesticida. Kada se doda u belu širu uklanja višak antocijana i time povećava otpornost vina na oksidaciju i enzimsko zamućenje. DOZIRANJE: 10 – 100 g/hl Preporučuju se probe u cilju određivanja potrebne doze. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti aktivni ugalj u deset puta više tečnosti nego što je njegova zapremina pa pumpom umešati u ostatak tečnosti koja se tretira. Zatim izvesno vreme mešati kompletan sadržaj. Proizvodi: Perdomini-IOC S.p.A, S. Martino Buon Albergo (VR) Italija Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
1,650RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Pektolitički enzim za upotrebu u proizvodnji sokova od voća i voćnih rakija. EFEKAT NA VINO:Enzim Lallzyme Fruit je specijalno razvijen za ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije. Omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana prilikom presovanja bilo kojim tipom presa i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Ovaj enzim je specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim Lallzyme Fruit rastvoriti u 10 – 20 puta više obične vode nego što je njegova težina (ako se koristi pumpa sa dozatorom) ili u 100 puta više vode radi ravnomernijeg doziranja ukoliko se ne koristi dozator. Prska se ravnomerno po voću tokom mlevenja voća. Ako se dodaje u ovoj fazi nije potrebno naknadno dodatno mešanje. Ako se prska po voću koje se ne melje tokom priprema za fermentaciju, voće treba povremeno naknadno promešati. Preporučeno vreme delovanja je od 45 do 60 minuta na temperaturi od 15 do 20°C pre presovanja (za voće koje se presuje za sok. Preporučeno vreme delovanja se ne odnosi na voće koje će fermentirati…). Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarska Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

Prikaži sve...
2,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Exclusive FO LT(light tostiran) su deblje letve od francuskog hrasta koje daju vrlo postepenu ekstrakciju sastojaka hrasta, elegantan i složen doprinos aromama, uz poštovanje voćnosti i teroara. Postepena i elegantna izgradnja strukture,punoće, slatkoće i postojanosti na ukusu, izuzetne arome na hrastovinu za posebna vina koja dolaze sa poznatih i dobro obrađivanih parcela. EFEKAT NA ŠIRU I VINO:Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu. Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina. DOZIRANJE:Mešavini dobrog Merlot-a i Cabernet-a, daju elegantan i upečatljiv ukus na hrast, uz očuvanje specifičnosti teroara, slično kao kod tradicionalnog odležavanja:2 letve/hl, 20 % light tostiran, 50% medijum tostiran, 30% medijum plus tostiran dodato na početku malolaktičke fermentacije. Odlične su i za slatka vina kasne berbe koja teže eleganciji i složenosti slično kao kod vina dobijenih tradicionalnim odležavanjem: 2 letve/hl, 1/3 medijum tostiran, 2/3 medijum plus tostiran na početku alkoholne fermentacije. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Preporučena temperatura odležavanja:15°C minimum, uz striktno praćenje mikrobioloških uslova. Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka na pola visine na odgovarajuće nosače. Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 8 meseci,uz stalan nadzor degustacijom Dimenzije:960x47x17mm. Težina:+-500g Pakovanje: komad Proizvodi:Sciage du Berry S.A.S,Pronektar,Jonzac,Cedex,Francuska

Prikaži sve...
2,099RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj