Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 64 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 64
1-25 od 64 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    0 din - 649 din

Hrana za kvasce Fermaid E, tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti, engleski YAN-Yeast Assimilable Nitrogen) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranje aroma u vinu. Fermaid E sadrži inaktivni kvasac (organski alfa-amino azot) i diamonium fosfat (neorganski azot). Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije. Sirovinski sastav: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid. Primena: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera). Hrana za kvasce Fermaid E se može koristiti za ishranu kvasca prilikom fermentacije belog, roze i crvenog vina, kao i kod fermentacije voćnih kaša kod šljive, kasjije, dunje, kruške, jabuke. Uputstvo za upotrebu: Umešati 15-20gr/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20gr/hl u toku druge polovine fermentacije. Doziranje: 30-40gr/hl.

Prikaži sve...
620RSD
forward
forward
Detaljnije

Sumporasta kiselina se primenjuje u proizvodnji i nezi vina, čime se postiže vrhunski kvalitet vina koja se njom tretiraju. PRIMENA: -sumporenje komine i vina -mokro konzerviranje drvenih bačvi (uspešno skidanje vinskog kamenca) -konzerviranje voća i povrća -sterilizacija staklenih, INOX i PVC posuda i cevi u domaćinstvu i industriji SUMPORENJE KOMINE I VINA Sumporenjem ubrzavamo taloženje različitih nečistoća koje nepovoljno utiču na kvalitet vina. To su čestice zemlje, lišća, plesni, ostaci sredstava za prskanje, itd. Sumporenje potiskuje, odnosno onemogućuje rad i razvoj nekih mikroorganizma, prvenstveno bakterija i divljih kvasaca, koji se nalaze na bobicama grožđa, na vinskom suđu, a nakon muljanja i gnječenja, dospevaju u mošt, u kojem se razmnožavaju. Naime, divlji sojevi kvasaca često ne mogu da sprovode vrenje na niskim temperaturama, ili onda kad je prisutna veća koncentracija sumpornog dioksida. Zato se mnogim vinogradarima često u praksi događa da se vrenje komine u posudama zaustavi, a mnogo ga je teško ponovno pokrenuti. Količina SUMPOVINA koju treba dodati u kominu, zavisi od zdrastvenog stanja grožđa, sastava komine i njene temperature. DOZIRANJE : zdravo grožđe................................1dcl, pretežno zdravo grožđe...............1,5dcl, pretežno nezdravo grožđe...........2,5dcl.

Prikaži sve...
390RSD
forward
forward
Detaljnije

Selekcionisan je u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Selekcionisan je u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Hrana za kvasce koja obezbeđuje ujednačen rad kvasaca i time razvoj fermentacije. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Hrana za kvasce koja obezbeđuje ujednačen rad kvasaca i time razvoj fermentacije. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Izolovan u Francuskoj intenzivno primenjivan u Kaliforniji i Australiji još krajem 1980-tih, BDX ima savršenu fermentacionu kinetiku i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Posebno se preporučuje u prizvodnji kvalitetnih crvenih vina, posebno Merloa i Kaberne Sovinjona, minimalno redukuje boju, poboljšava ukus i intenzivira arome. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Izolovan u Francuskoj intenzivno primenjivan u Kaliforniji i Australiji još krajem 1980-tih, BDX ima savršenu fermentacionu kinetiku i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Posebno se preporučuje u prizvodnji kvalitetnih crvenih vina, posebno Merloa i Kaberne Sovinjona, minimalno redukuje boju, poboljšava ukus i intenzivira arome. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Enzimiranje kljuka se vrši odmah nakon smanjenja pH vrednosti, ali ne sme se prskati preko vinske kiseline direktno već posle mešanja kljuka ili u naizmeničnim slojevima. Enzim se dodaje da omogući bolji pristup kvascima čvrstim delovima voća, dâ veći randman, istakne arome i dâ više alkohola. Specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. LALLZYME FRUIT vrši ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije . Fruit je macerativni enzim koji omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Enzimiranje kljuka se vrši odmah nakon smanjenja pH vrednosti, ali ne sme se prskati preko vinske kiseline direktno već posle mešanja kljuka ili u naizmeničnim slojevima. Enzim se dodaje da omogući bolji pristup kvascima čvrstim delovima voća, dâ veći randman, istakne arome i dâ više alkohola. Specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. LALLZYME FRUIT vrši ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije . Fruit je macerativni enzim koji omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

E-pakovanje je sinonim za enološko sredstvo prilagođeno manjim proizvođačima vina (od 200 litara). Eno komplet za 200 litara vina (crna i bela vina). Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda E-pakovanje je sinonim za enološko sredstvo prilagođeno manjim proizvođačima vina (od 200 litara). Eno komplet za 200 litara vina (crna i bela vina). Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Namenjen za maceraciju belog grožđa sa pokožicom (Sovinjon, Šardone i dr.). Dobijaju se vina bogata na ukusu sa izuzetnom punoćom. Pektinaza sa glukozidazom, ali male celulazne i hemicelulazne aktivnosti omogućuje bolje isticanje soka i bistrenje nakon presovanja, povećava aromatsku kompleksnost belih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Namenjen za maceraciju belog grožđa sa pokožicom (Sovinjon, Šardone i dr.). Dobijaju se vina bogata na ukusu sa izuzetnom punoćom. Pektinaza sa glukozidazom, ali male celulazne i hemicelulazne aktivnosti omogućuje bolje isticanje soka i bistrenje nakon presovanja, povećava aromatsku kompleksnost belih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Koristi se za uklanjanje kolornih defekata kod vina, šire, voćnih sokova i bistrih alkoholnih pića. Pročišćeni aktivni ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce obojenosti Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Koristi se za uklanjanje kolornih defekata kod vina, šire, voćnih sokova i bistrih alkoholnih pića. Pročišćeni aktivni ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce obojenosti Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Sumporne trake se koriste za vina koja se proizvode u vinarijama. Zidovi podruma i vazduh moraju biti sterilisani. Prazna burad se obrađuje sumporom. Sumpor odlaže fermentaciju kratko vreme tako što ubija štetne mikroorganizme u vinu. Sumpor iz trake sagorevanjem gradi sumpor(IV)-oksid koji je antiseptik i antioksidans, koji zatim prelazi u sumpornu kiselinu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Sumporne trake se koriste za vina koja se proizvode u vinarijama. Zidovi podruma i vazduh moraju biti sterilisani. Prazna burad se obrađuje sumporom. Sumpor odlaže fermentaciju kratko vreme tako što ubija štetne mikroorganizme u vinu. Sumpor iz trake sagorevanjem gradi sumpor(IV)-oksid koji je antiseptik i antioksidans, koji zatim prelazi u sumpornu kiselinu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Namenjen je za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina. Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Namenjen je za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina. Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

NAMENA PROIZVODA: Čips za vino FO(francuski hrast), MT(medijum tostiran) su komadići francuskog hrasta za dobijanje aroma hrasta u vinu i rakiji, termički obrađeni na temperaturi 200°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Što se tiče rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda NAMENA PROIZVODA: Čips za vino FO(francuski hrast), MT(medijum tostiran) su komadići francuskog hrasta za dobijanje aroma hrasta u vinu i rakiji, termički obrađeni na temperaturi 200°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na hrastovinu. DOZIRANJE: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Što se tiče rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

NAMENA PROIZVODA: Hrastove kocke za vino FO(Francuski hrast) MT(Medijum tostiran) služe za enološke potrebe. Kocke su termički obrađene toplim vazdohom od 180-245 C. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Doprinose mekoći i kompleksnosti tanina u vinu. Primenom tokom fermentacije redukuju nedostatke nedozrelog grožđa i doprinose kompleksnosti, balansu i punoći vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU : Hrastove kocke odmeriti prema uputstvu za doziranje, njima napuniti odgovarajuću mrežicu. Mrežicu dodatno opteretiti sterilnim predmetom (keramika, sterilni čelik...) i sve zajedno staviti u posudu za vinom da visi vezano na kanapu na 1/3 visine suda. Povremeno pomerati Kesicu sa vinoblokom gore dole, slično kao što se pomera kesica sa čajem u vrućoj vodi. Držati u kontaktu sa vinom 2-6 meseci. Koristiti 1 do 2 puta. DOZIRANJE: Bela vina, tokom fermentacije: 1-2g/l, za odležavanje 2-4 g/l Crvena vina, tokom fermentacije: 2-3 g/l, za odležavanje 2-6 g/l NAČIN SKLADIŠTENJA: Čuvati na temperaturi od 5-25 C na suvom i provetrenom mestu. ROK TRAJANJA: 5 godina Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda NAMENA PROIZVODA: Hrastove kocke za vino FO(Francuski hrast) MT(Medijum tostiran) služe za enološke potrebe. Kocke su termički obrađene toplim vazdohom od 180-245 C. EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Doprinose mekoći i kompleksnosti tanina u vinu. Primenom tokom fermentacije redukuju nedostatke nedozrelog grožđa i doprinose kompleksnosti, balansu i punoći vina. UPUTSTVO ZA UPOTREBU : Hrastove kocke odmeriti prema uputstvu za doziranje, njima napuniti odgovarajuću mrežicu. Mrežicu dodatno opteretiti sterilnim predmetom (keramika, sterilni čelik...) i sve zajedno staviti u posudu za vinom da visi vezano na kanapu na 1/3 visine suda. Povremeno pomerati Kesicu sa vinoblokom gore dole, slično kao što se pomera kesica sa čajem u vrućoj vodi. Držati u kontaktu sa vinom 2-6 meseci. Koristiti 1 do 2 puta. DOZIRANJE: Bela vina, tokom fermentacije: 1-2g/l, za odležavanje 2-4 g/l Crvena vina, tokom fermentacije: 2-3 g/l, za odležavanje 2-6 g/l NAČIN SKLADIŠTENJA: Čuvati na temperaturi od 5-25 C na suvom i provetrenom mestu. ROK TRAJANJA: 5 godina Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Essezym-color je visoko koncentrovan pektolitički enzim u obliku granula koji se koristi za ekstrakciju plemenitih supstanci iz pokožice voća. Njegovom upotrebom na voće u fazi muljanja ili presovanja optimalno se izvlače korisni sastojci koji se nalaze u ljuskama voća. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim se rastvara u 10x većoj količini vode i taj rastvor se dodaje u voće u fazi muljanja ili presovanja, 2-3g/100kg voća na temperaturi 8-40°C na početku fermentacije. Čuva se na suvom i hladnom mestu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Essezym-color je visoko koncentrovan pektolitički enzim u obliku granula koji se koristi za ekstrakciju plemenitih supstanci iz pokožice voća. Njegovom upotrebom na voće u fazi muljanja ili presovanja optimalno se izvlače korisni sastojci koji se nalaze u ljuskama voća. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim se rastvara u 10x većoj količini vode i taj rastvor se dodaje u voće u fazi muljanja ili presovanja, 2-3g/100kg voća na temperaturi 8-40°C na početku fermentacije. Čuva se na suvom i hladnom mestu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

NEUTRALAN KVASAC ZA VINO I RAKIJU Saccharomyces cerevisiae sp. bayanus Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: 20-30g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L NAČIN UPOTREBE: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca. Čuva se na suvom i hladnom mestu Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda NEUTRALAN KVASAC ZA VINO I RAKIJU Saccharomyces cerevisiae sp. bayanus Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: 20-30g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L NAČIN UPOTREBE: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca. Čuva se na suvom i hladnom mestu Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

UNIVERZALNA HRANA ZA KVASCE Vinovit je potpuna hrana za kvasac i veoma brzi aktivator fermentacije sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1 specijalno namenjen za stimulaciju rasta i razvoja kvasaca što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa kompletnim tokom. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: 15-30g/hL sukcesivno se dodaje uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, dodavanjem u celu masu uz mešanje. Savetuje se dodavanje u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. SASTOJCI: • Amonijum sulfat E517 • Amonijum bifosfat • Celuloza • Tiamin hidrohlorid Vit B1 +/-0,2% Čuva se na suvom i hladnom mestu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda UNIVERZALNA HRANA ZA KVASCE Vinovit je potpuna hrana za kvasac i veoma brzi aktivator fermentacije sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1 specijalno namenjen za stimulaciju rasta i razvoja kvasaca što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa kompletnim tokom. UPUTSTVO ZA UPOTREBU: 15-30g/hL sukcesivno se dodaje uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, dodavanjem u celu masu uz mešanje. Savetuje se dodavanje u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. SASTOJCI: • Amonijum sulfat E517 • Amonijum bifosfat • Celuloza • Tiamin hidrohlorid Vit B1 +/-0,2% Čuva se na suvom i hladnom mestu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

KARAKTERISTIKE Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika. DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE • 10-30 g/hl Savetuje se dodavanje Vinovit-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, uz mešanje u celu masu. Napomena: Sa 10 g/hl unosi se u širu 20 mg/hl Tiamina (Vitamina B1) i 15 mg/l slobodnog azota. Zakonski limit za dozu Tiamina je 60 mg/hl. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda KARAKTERISTIKE Vinovit je aktivator fermentacije (hrana za kvasce) sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1, specijalno proučen za stimulaciju rasta i razmnožavanja kvasaca, što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa pravilnim i kompletnim tokom. U širi, posebno ako potiče od prezrelog grožđa ili grožđa zahvaćenog sivom plesni (botritisom) Vinovit uspostavlja optimalan nivo amonijačnog azota, kao i dobar odnos vitamina i mikroelemenata. U slučaju usporene fermentacije, zbog visoke temperature, Vinovit doprinosi završetku alkoholne fermentacije. Tiamin (Vitamin B1) kao sastavni deo Vinovit-a delimično umanjuje stvaranje viših alkohola (nepoželjnih za organoleptička svojstva vina) i favorizuje formiranje aromatičnih jedinjenja koja doprinose organoleptičkim svojstvima vina. Pored toga, Vinovit zbog svog specifičnog sastava sprečava stvaranje sumporvodonika. DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE • 10-30 g/hl Savetuje se dodavanje Vinovit-a u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Dodaje se sukcesivno, uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, uz mešanje u celu masu. Napomena: Sa 10 g/hl unosi se u širu 20 mg/hl Tiamina (Vitamina B1) i 15 mg/l slobodnog azota. Zakonski limit za dozu Tiamina je 60 mg/hl. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj