Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Poljoprivreda
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
  • Goglasichevron_right
  • Poljoprivreda
1-25 od 47 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 47
1-25 od 47 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva

Sumporasta kiselina se primenjuje u proizvodnji i nezi vina, čime se postiže vrhunski kvalitet vina koja se njom tretiraju. PRIMENA: -sumporenje komine i vina -mokro konzerviranje drvenih bačvi (uspešno skidanje vinskog kamenca) -konzerviranje voća i povrća -sterilizacija staklenih, INOX i PVC posuda i cevi u domaćinstvu i industriji SUMPORENJE KOMINE I VINA Sumporenjem ubrzavamo taloženje različitih nečistoća koje nepovoljno utiču na kvalitet vina. To su čestice zemlje, lišća, plesni, ostaci sredstava za prskanje, itd. Sumporenje potiskuje, odnosno onemogućuje rad i razvoj nekih mikroorganizma, prvenstveno bakterija i divljih kvasaca, koji se nalaze na bobicama grožđa, na vinskom suđu, a nakon muljanja i gnječenja, dospevaju u mošt, u kojem se razmnožavaju. Naime, divlji sojevi kvasaca često ne mogu da sprovode vrenje na niskim temperaturama, ili onda kad je prisutna veća koncentracija sumpornog dioksida. Zato se mnogim vinogradarima često u praksi događa da se vrenje komine u posudama zaustavi, a mnogo ga je teško ponovno pokrenuti. Količina SUMPOVINA koju treba dodati u kominu, zavisi od zdrastvenog stanja grožđa, sastava komine i njene temperature. DOZIRANJE : zdravo grožđe................................1dcl, pretežno zdravo grožđe...............1,5dcl, pretežno nezdravo grožđe...........2,5dcl.

Prikaži sve...
390RSD
forward
forward
Detaljnije

Parafinsko ulje je gusta tečnost bez boje, ukusa i mirisa, pročišćeno i pripremljeno za upotrebu u prehrambenoj industriji. Upotrebljava se za protivoksidacijsku zaštitu vina u inox i plastičnim posudama sa plivajućim poklopcem. Koriščenje: Prehrambena industrija i vinarstvo. Za zaptivanje svih vrsta posuda od nerđajućeg čelika, za podmazivanje ležajeva, kod zatvaranja boca, za podmazivanje čepilica, čepova i muljača. Preporučena doza: Sipati dok se ne stvori sloj ulja. U proizvodnji sokova, ulje se mora sipati dok je sok još uvek na 80 ° C. Za posudu od 50L, koristite oko 200 ml ulja. Potrošnja zavisi od prečnika suda. Prednosti: • Medicinski kvalitet • Bez boje, mirisa i ukusa • Prvoklasno ergonomski dizajnirano sigurnosno pakovanje • Push-Pull kapa za lako i lakše doziranje ulja za ivicu zaptivnog poklopca i posude • Niska specifična gustina sprečava mešanje sa vinom, sokom • Sprečava pristup vazduha vinu i soku, sprečavajući tako kvarenje

Prikaži sve...
650RSD
forward
forward
Detaljnije

Tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti, engleski YAN-Yeast Assimilable Nitrogen) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranje aroma u vinu. Fermaid E sadrži inaktivni kvasac (organski alfa-amino azot) i diamonium fosfat (neorganski azot). Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije. Napomena: Kvascu rehidriranom u GO-FERM PROTECT EVOLUTION®-u naroćito koristi dodatak Fermaida E posle obavljene 1/3 fermentacije. Sirovinski sastav: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid. Primena: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera). Uputstvo za upotrebu: Umešati 15-20gr/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20gr/hl u toku druge polovine fermentacije. Doziranje: 30-40gr/hl.

Prikaži sve...
4,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Sirovinski sastav: Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Primena: Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Uputstvo za upotrebu: Aktivni ugalj razmutiti u 10 puta više tečnosti od njegove zapremine pa dobro razmutiti u ostatku tečnosti koja se tretira ili umešati direktno u tečnost kojom prilikom se mora snažno mešati 10 do 20 minuta. Ostaviti da odstoji 1 sat pa ponovo dobro promešati. Posle dva-tri sata pretočiti uz filtriranje. Doziranje: Za vina sa nepoželjnim mirisom 30 – 50 (80) (maksimalno 100) gr/hl, za alkoholna pića 3-5 gr/hl, u nekim slucajevima od 300 do 500 gr/hl (miris na buđ). Maksimalna dozvoljena doza u vinarstvu je 100 gr/hl.

Prikaži sve...
1,490RSD
forward
forward
Detaljnije

Sirovinski sastav: Limunska kiselina monohidrat Primena: Primenjuje se da poveća kiselost vina najčešće pred flaširanje kada je kasno za upotrebu vinske kiseline zbog njenog mogućeg taloženja u boci… I za sprečavanje defekata izazvanih povećanim prisustvom gvožđa u vinu. Limunska kiselina ima sklonost da formira jedinjenja sa gvožđem. Kada se doda u vino koje sadrži nekoliko miligrama gvožđa po litru, formiraće rastvorljivi kompleks jedinjenja. Uputstvo za upotrebu: Limunsku kiselinu razmutiti u malo vina pa sjediniti uz mešanje sa ostatkom vina tako da se ravnomerno rasporedi u vinu. Doziranje: Doziranje odrediti merenjem već prisutne limunske kiseline, pH i gvožđa u vinu. Dodaju se samo veoma male količine u vino.Maksimalna ukupna dozvoljena doza limunske kiseline je 1gr/l.

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Lalvin ICV D254 je selekcionisan od strane Francuskog Kooperativnog Instituta za Vino tokom 1998. godine prilikom fermentacije Syrah-a u Galiciji, južno od doline Rone. U crvenim vinima ICV D254 garantuje veliku prednje-nepčanu i srednje-nepčanu punoću, voćnost u sredini i blagu završnicu začinskog bilja zaokruženu mekim taninima. Crvena vina dobijena sa ICV D254 mogu se uspešno mešati sa onima dobijenim sa ICV D80 ili ICV D21 radi postizanja punijih crvenih vina sa izraženim telom. Kod nedozrelih crvenih vina zeleni tonovi se mogu sakriti tako što bi se 25% do 50% ukupne količine vina pustilo da fermentira sa ICV D254, a ostatak sa Lalvin ICV GRE, pa zatim izvršilo kupažiranje. Doziranje: 25gr/hl

Prikaži sve...
1,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Primena: Smanjuje ukupnu kiselost u širi, vinu, voćnom kljuku, itd. Koristi se za pripremu startera za malolaktičku fermentaciju. Sirovinski sastav: Kalcijum karbonat (kreda u prahu, CaCO3) Uputstvo za upotrebu: Sipati postepeno u nekoliko navrata direktno u vino uz mešanje. Sukcesivno proveravati postignute efekte (jer je lako ’’dosoliti a teško odsoliti’’). Intenzivno peni, ostaviti 10-15% slobodnog prostora u posudi u kojoj je vino da ne bi došlo do izlivanja u slučaju nagle reakcije. Doziranje: Doza od 65 g/hL skida 1 gram ukupnih kiselina po litru vinu. Prepuručuju se laboratorijske probe i degustacija prilikom određivanja potrebne doze. Može se koristiti za izradu Chalk farbe, koja upravo zbog krede u prahu ima izuzetna svojstva i odličnu moć prijanjanja na slabo pripremljenim, a u nekim slučajevima čak i na nepripremljenim drvenim površinama. Zbog toga je ova farba veoma popularna u procesu farbanja starog nameštaja.

Prikaži sve...
650RSD
forward
forward
Detaljnije

Drveni čips od francuskog hrasta. Čips se dodaje u vino da bi mu se zaokružio ukus, da bi dobio blagi ukus drveta i barikirao tj. dobilo sve ono što vino gubi držanjem u inox-u, plastici, staklu.

Prikaži sve...
1,790RSD
forward
forward
Detaljnije

ICV D47 je veliki proizvođač polisaharida sa izraženom voćnošću u celom opsegu. Većini belih sorata ovaj kvasac daje vina kojima dominiraju tonovi zrelog voća ili marmelade. Izvanredni rezultati su dobijani u proizvodnji vrhunskog Šardonea koji je fermentirao u drvenom buretu, naročito ako se kupažira sa Šardoneom koji je fermentirao uz upotrebu ICV D21. Minimalna radna temp:15°C Maksimalna radna temp: 20°C Tolerancija na alk: Do 14%

Prikaži sve...
6,490RSD
forward
forward
Detaljnije

Sirovinski sastav: Askorbinska kiselina E 300 Primena: Vitamin C sprečava oksidaciju vezujući kiseonik u vinu u dehidroaskorbinsku kiselinu, sprečava taloženje gvožđa u vinu, povećava svežinu i poboljšava ukus vina. Koristi se i za prevenciju ’’oksidacijskog šoka’’ prilikom degoržiranja penušavih vina. Uputstvo za upotrebu: Askorbinska kiselina se mora koristiti samo uz prethodnu primenu kalijum-meta-bisulfata, jer ako se tako ne uradi može izazvati značajnu neželjenu oksidaciju vina odnosno dati efekte suprotne od onih koji se žele postići. Rastvoriti 100 gr askorbinske kiseline u 1 litru hladne vode i umešati u vino da se što ravnomernije rasporedi (sa ili bez pretakanja). Doziranje: Maksimalna dozvoljena doza po regulativi EC broj 1410/2003 je 25 g/hL

Prikaži sve...
40,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Selekcionisan je u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Selekcionisan je u Portugalu na univerzitetu Trás-os-Montes and Alto Douro. Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and Semillon radi dobijanja intenzivnih aroma svežeg voća. Pojačava arome kroz aktivnost beta-glukozidaze, oslobađa prekursore aroma Sovinjona (tiole) tako da kod Sauvignon blanc-a razvija jak karakter tropskog voća. QA 23 zahteva malo hrane i kiseonika i dobro će fermentirati u širi male mutnoće na niskoj temperaturi (10°C) do kraja (suvo vino). Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus, i vrlo je kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Hrana za kvasce koja obezbeđuje ujednačen rad kvasaca i time razvoj fermentacije. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Hrana za kvasce koja obezbeđuje ujednačen rad kvasaca i time razvoj fermentacije. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Izolovan u Francuskoj intenzivno primenjivan u Kaliforniji i Australiji još krajem 1980-tih, BDX ima savršenu fermentacionu kinetiku i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Posebno se preporučuje u prizvodnji kvalitetnih crvenih vina, posebno Merloa i Kaberne Sovinjona, minimalno redukuje boju, poboljšava ukus i intenzivira arome. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Izolovan u Francuskoj intenzivno primenjivan u Kaliforniji i Australiji još krajem 1980-tih, BDX ima savršenu fermentacionu kinetiku i ne proizvodi mnogo toplote tokom fermentacije. Posebno se preporučuje u prizvodnji kvalitetnih crvenih vina, posebno Merloa i Kaberne Sovinjona, minimalno redukuje boju, poboljšava ukus i intenzivira arome. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Enzimiranje kljuka se vrši odmah nakon smanjenja pH vrednosti, ali ne sme se prskati preko vinske kiseline direktno već posle mešanja kljuka ili u naizmeničnim slojevima. Enzim se dodaje da omogući bolji pristup kvascima čvrstim delovima voća, dâ veći randman, istakne arome i dâ više alkohola. Specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. LALLZYME FRUIT vrši ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije . Fruit je macerativni enzim koji omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Enzimiranje kljuka se vrši odmah nakon smanjenja pH vrednosti, ali ne sme se prskati preko vinske kiseline direktno već posle mešanja kljuka ili u naizmeničnim slojevima. Enzim se dodaje da omogući bolji pristup kvascima čvrstim delovima voća, dâ veći randman, istakne arome i dâ više alkohola. Specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina. LALLZYME FRUIT vrši ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije . Fruit je macerativni enzim koji omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

E-pakovanje je sinonim za enološko sredstvo prilagođeno manjim proizvođačima vina (od 200 litara). Eno komplet za 200 litara vina (crna i bela vina). Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda E-pakovanje je sinonim za enološko sredstvo prilagođeno manjim proizvođačima vina (od 200 litara). Eno komplet za 200 litara vina (crna i bela vina). Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Kvasac Lalvin V 1116 je jedan od najprodavanijih kvasaca na svetu. Odlikuje se velikom pouzdanošću i malim potrebama za hranom i visokom tolerantošću na alkohol. Univerzalni kvasac za sve vrste vina i voćnih rakija Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Namenjen za maceraciju belog grožđa sa pokožicom (Sovinjon, Šardone i dr.). Dobijaju se vina bogata na ukusu sa izuzetnom punoćom. Pektinaza sa glukozidazom, ali male celulazne i hemicelulazne aktivnosti omogućuje bolje isticanje soka i bistrenje nakon presovanja, povećava aromatsku kompleksnost belih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Namenjen za maceraciju belog grožđa sa pokožicom (Sovinjon, Šardone i dr.). Dobijaju se vina bogata na ukusu sa izuzetnom punoćom. Pektinaza sa glukozidazom, ali male celulazne i hemicelulazne aktivnosti omogućuje bolje isticanje soka i bistrenje nakon presovanja, povećava aromatsku kompleksnost belih vina. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Koristi se za uklanjanje kolornih defekata kod vina, šire, voćnih sokova i bistrih alkoholnih pića. Pročišćeni aktivni ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce obojenosti Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Koristi se za uklanjanje kolornih defekata kod vina, šire, voćnih sokova i bistrih alkoholnih pića. Pročišćeni aktivni ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce obojenosti Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Sumporne trake se koriste za vina koja se proizvode u vinarijama. Zidovi podruma i vazduh moraju biti sterilisani. Prazna burad se obrađuje sumporom. Sumpor odlaže fermentaciju kratko vreme tako što ubija štetne mikroorganizme u vinu. Sumpor iz trake sagorevanjem gradi sumpor(IV)-oksid koji je antiseptik i antioksidans, koji zatim prelazi u sumpornu kiselinu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Sumporne trake se koriste za vina koja se proizvode u vinarijama. Zidovi podruma i vazduh moraju biti sterilisani. Prazna burad se obrađuje sumporom. Sumpor odlaže fermentaciju kratko vreme tako što ubija štetne mikroorganizme u vinu. Sumpor iz trake sagorevanjem gradi sumpor(IV)-oksid koji je antiseptik i antioksidans, koji zatim prelazi u sumpornu kiselinu. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Opis u pripremi Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda Koristi se za uklanjanje nepoželjnih mirisa kod voćnih kaša, šire, vina, piva, voćnih sokova i alkoholnih pića. Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa u alkoholnim pićima. Savacoop nastoji da bude precizan u opisu svih proizvoda, ali ne može da garantuje da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Najpouzdaniji podaci nalaze se na samom proizvodu na originalnoj deklaraciji proizvođača. Fotografije artikala mogu odstupati od stvarnog izgleda proizvoda

Prikaži sve...
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj