Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Mašine i alati
keyboard_arrow_down
Sve kategorije
Mašine i alati
Opseg cena (RSD)
3 000,00 - 4 499,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
  • Goglasichevron_right
  • Mašine i alati
1-10 od 10 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-10 od 10
1-10 od 10 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva
  • Cena

    3,000 din - 4,499 din

Enzim Lallzyme HC je visoko koncentrovana pektinaza (pektolitički enzim) koja se koristi za bistrenje i taloženje šire. Lallzyme HC je uravnotežena mešavina poligalakturonaze, pektin esteraze i pektin liaze. Ova tri enzima osiguravaju komplementarno, dopunsko delovanje u smislu raskidanja veza unutar molekula pektina. Osim toga, HC je visoko koncentrirani proizvod, zato teži filozofiji smanjenju upotrebe enoloških preparata na minimalne količine. Lallzyme HC je proizvod visoke čistoće, ne sadrži nepoželjne aktivnosti. U potpunosti je očišćen od aktivnosti cinamil – esteraze, koja je odgovorna za oslobađanje vinil-fenolnih prekursora. DJELOVANJE Za kvalitet bistrenja (taloženja) šire važne su dve stvari: brzina izvođenja bistrenja: radi ograničavanja širenja spontane mikroflore uravnotežen rezultat: prekomerno bistrenje ometa i sprečava sprovođenje dobre fermentacije. Pektin izolovan iz grožđa sadrži lance galakturonske kiseline i ramnogalakturonske kiseline, isprekidanih s delovima arabana, arabinogalaktana i ramnogalaktana. Pektin je kompleksan molekl koja zahteva sve tri enzimske aktivnosti koje ima Lallzyme HC za njihovu razgradnju. Nakon razgradnje pektina vrlo brzo sledi i flokulacija pektinskih delova (negativnog naboja) s proteinima šire (pozitivnog naboja). Nakon toga sedimentacija započinje brzo i tako skraćuje vreme bistrenja šire. Pakovanje od: 100 grama Temperatura delovanja: 15 do 20 C DOZIRANJE Preporučena doza je 0,5 do 2 g/hl . Enzim otopiti u adekvatnoj količini vode (oko 1:100) ili šire kako bi se olakšalo doziranje u celokupnoj količini šire.

Prikaži sve...
3,013RSD
forward
forward
Detaljnije

Omogućava ekstrakciju polifenola, tanina i antocijanina iz pokožice crvenog grožđa čime se povećava intenzitet boje i poboljšava njihova stabilnost. Pomaže u ekstrakciji aromatskih prekursora bele šire Safizym® Clean je enzimski preparat koji je specijalno razvijen zbog svoje stabilnost pri niskoj pH u širi. Doziranje: Bela i roze vinifikacija Dodavanje u samotok: 0.5-1g/hl Dodavanje u presovan sok: 0.5-1.5g/hl Dodavanje pre flotacije: 0.5-1.5g/hl Crvena vinifikacija Doziranje u sudu: 1- 2 g/hl Doziranje pri maceraciji: 1-1.5 g/hl Doziranje pri hladnoj maceraciji: 2-4 g/hl Doziranje za presovana vina: 2-3 g/hl Istovremeno delovanje na bistrenje i ekstrakciju! Raskida pektinsku vezu u širi. Dovodi do brzog taloženja grubih i finih taloga, ćineći bistrenje lakšim. Njegova visoka koncentracija i njegov spektar sekundarnih aktivnosti olakšava bistrenje kod svih sorti grožđa, što dovodi do jakog sabijanja sedimenata. Njegova upotreba posebno se preporučuje u vinifikaciji crvenih vina sa dugim starenjem zahvaljujući svojoj moći izvlačenja polifenola i njegov uticaj na stabilnost boje

Prikaži sve...
3,550RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac NDA 21 proizvodi vina intenzivne boje koja su skladna, sa izraženim voćnim i začinskim notama. Preporučuje se za crvena vina sa kratkim vremenom starenja. Donosi okruglost i odličnu ravnotežu, naročito u sortama poput Syrah, Zinfandel, Merlot. Odlične uspehe postiže i na mediteranskim sortama kao što su Mourvedre and Nero D’avola. Maksimalno preporučen alkohol >15% Temperaturni opseg fermentacije 14-30°C . Kinetika srednje brzine, dobro naseljavanje sa niskim potrebama CO2 Doziranje: Mirna Vina 20 g/hL Ponovna fermentacija 30 do 40 g/hL

Prikaži sve...
3,700RSD
forward
forward
Detaljnije

Modifikovani, univerzalni vinski kvasac, otporan na visoku temperaturu i visok sadržaj šećera i alkohola u komini. Popularan kod proizvođača brendija obzirom da iz grožđa i ostataka grožđa (preševine i taloga iz vinifikatora) iznosi intenzitet i aromatične komplekse, voćnih i cvetnih aroma i glicerole. Srednje tolerantan prema niskom sadržaju azota u komini. Temperatura fermentacije: 17 – 35°C Doziranje: 20 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

U kontaktu sa pokožicom, Safizym® Pres pomaže razlaganje pektina rastvorljivih u vodi. Ispuštanjem veće količine samotoka, ova hidroliza smanjuje vreme maceracije čime se smanjuju mogućnost oksidacije i pojačava organoleptički karakter šire. Ova operacija obavljena pre preosovanja pomaže taloženje i bistrenje šire. Safizym® Pres donosi veću produktivnost i poboljšava kvalitet gotovog proizvoda. JABUKA, KRUŠKA, DUNJA Doziranje pri maceraciji: < 20°C 0,5-1 g/100 l < 15°C 1-2 g/100 l < 10°C 2-3 g/100 l Doziranje za presovani soka: 1-2 g/100 l

Prikaži sve...
3,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Kvasac SafSpirit FD-3 se preporučuje za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini. Odličan izbor za sve voćne rakije posebno: šljiva, kajsija, breskva Temperatura fermentacije: 15 – 32°C Doziranje: 30 – 50 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

SafSpirit M-1 je najpoznatiji i gotovo neizbežan kvasac za proizvodnju škotskog i single malt viskija. Proizvodi odlične kongenere , koji su pogodni za starenje viskija u buradima. Poseduje odličnu otpornost na alkohol (preko 15% v / v) i vrlo dobru razređenost jer dobro izjednačava složene šećere, što ga čini najboljom opcijom za viskije proizvedene od slada, pogotovo kada nisu dozvoljeni dodaci enzima. Dobar je izbor za kontinuiranu fermentaciju. Uprkos svojoj popularnosti u Škotskoj, pogodan je i za proizvodnju svih drugih vrsti viskija ili napitaka od destilovanih žitarica (sirovih ili fermentisanih) koji se skladište u buradima. Doziranje: 30-80 g/hl

Prikaži sve...
4,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke. Pogodan je sve vrste voćnih rakija čak i u teškim fermentacijskim uslovima. SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju. Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne. Temperatura fermentacije: 10 – 30°C Doziranje: 20 – 30 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac SafSpirit C-70 je snažan, višenamenski i jedan od najpopularnijih kvasaca među destilerima. Proizvodi veoma kvalitetan alkohol iz svih vrsta supstrata i komina. Kod nas pogodan je za proizvodnju svih vrsta voćnih rakije posebno u nekontrolisanim uslovima i za komine kojima se dodaje preko 5% šećera. Doziranje: 30-50 g/hl

Prikaži sve...
3,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac za kvasac” 100% prirodnog porekla zadužen za brzo aktiviranje kvasaca. Organski izvor azota bogat je bio-hranjivim supstancama za podršku brzoj adaptaciji i stabilnom povećanju broja živih ćelija kvasaca. Pomaže u slučaju bistrih šira. Iz kvasaca oslobađa amino kiseline, sterole, minerale i vitamine. Sa organskim azotom brže asimiluje amonijum jon. Razvija estre i čini arome intezivnijim. Doziranje: 20g/hl nakon 1/3 fermentacije U slučaju veoma bistre šire, dodavanje SpringFermTM treba vršiti pri inokulaciji kvasca i ponoviti dodavanje nakon prve trećine fermentacije.

Prikaži sve...
3,960RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj