Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Mašine i alati
keyboard_arrow_down
Sve kategorije
Mašine i alati
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
  • Goglasichevron_right
  • Mašine i alati
1-22 od 22 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-22 od 22
1-22 od 22 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Enološka sredstva

Hrana za kvasce Fermaid E, tokom alkoholne fermentacije odgovarajuće prisustvo azota od ključne je važnosti za život i aktivnost kvasaca. Azot dostupan kvascu (ili koji kvasci mogu upotrebiti, engleski YAN-Yeast Assimilable Nitrogen) u širi je od direktnog uticaja na kvalitet fermentacije i prisustvo isparljivih jedinjenja koja učestvuju u stvaranje aroma u vinu. Fermaid E sadrži inaktivni kvasac (organski alfa-amino azot) i diamonium fosfat (neorganski azot). Ova mešavina neorganskog i organskog azota služi da pomogne pravilan metabolizam kvasaca koji će dovesti do najboljih rezultata fermentacije. Kada se doda Fermaid E u međućelijskom prostoru kvasca se stvaraju rezerve amino-azota. Ovo za posledicu ima brojne pozitivne aspekte od kojih su najvažniji obavljanje alkoholne fermentacije do kraja, bez zastoja tokom nje ili u njenim završnim fazama kada je prisustvo za kvasac negativnih faktora najbrojnije. Sirovinski sastav: Dehidrirani vinski kvasac deaktiviran termičkim putem, amonium sulfat, diamonium fosfat, tiamin hidrohlorid. Primena: Dodaje se u širu posle obavljene 1/3 fermentacije (kada se preradi 1/3 šećera u širi) i pri kraju fermentacije (kada se preradi 2/3 šećera). Hrana za kvasce Fermaid E se može koristiti za ishranu kvasca prilikom fermentacije belog, roze i crvenog vina, kao i kod fermentacije voćnih kaša kod šljive, kasjije, dunje, kruške, jabuke. Uputstvo za upotrebu: Umešati 15-20gr/hl direktno u vino koje fermentira u toku prve polovine fermentacije i 15-20gr/hl u toku druge polovine fermentacije. Doziranje: 30-40gr/hl.

Prikaži sve...
620RSD
forward
forward
Detaljnije

Enzim Lallzyme HC je visoko koncentrovana pektinaza (pektolitički enzim) koja se koristi za bistrenje i taloženje šire. Lallzyme HC je uravnotežena mešavina poligalakturonaze, pektin esteraze i pektin liaze. Ova tri enzima osiguravaju komplementarno, dopunsko delovanje u smislu raskidanja veza unutar molekula pektina. Osim toga, HC je visoko koncentrirani proizvod, zato teži filozofiji smanjenju upotrebe enoloških preparata na minimalne količine. Lallzyme HC je proizvod visoke čistoće, ne sadrži nepoželjne aktivnosti. U potpunosti je očišćen od aktivnosti cinamil – esteraze, koja je odgovorna za oslobađanje vinil-fenolnih prekursora. DJELOVANJE Za kvalitet bistrenja (taloženja) šire važne su dve stvari: brzina izvođenja bistrenja: radi ograničavanja širenja spontane mikroflore uravnotežen rezultat: prekomerno bistrenje ometa i sprečava sprovođenje dobre fermentacije. Pektin izolovan iz grožđa sadrži lance galakturonske kiseline i ramnogalakturonske kiseline, isprekidanih s delovima arabana, arabinogalaktana i ramnogalaktana. Pektin je kompleksan molekl koja zahteva sve tri enzimske aktivnosti koje ima Lallzyme HC za njihovu razgradnju. Nakon razgradnje pektina vrlo brzo sledi i flokulacija pektinskih delova (negativnog naboja) s proteinima šire (pozitivnog naboja). Nakon toga sedimentacija započinje brzo i tako skraćuje vreme bistrenja šire. Pakovanje od: 100 grama Temperatura delovanja: 15 do 20 C DOZIRANJE Preporučena doza je 0,5 do 2 g/hl . Enzim otopiti u adekvatnoj količini vode (oko 1:100) ili šire kako bi se olakšalo doziranje u celokupnoj količini šire.

Prikaži sve...
3,013RSD
forward
forward
Detaljnije

Omogućava ekstrakciju polifenola, tanina i antocijanina iz pokožice crvenog grožđa čime se povećava intenzitet boje i poboljšava njihova stabilnost. Pomaže u ekstrakciji aromatskih prekursora bele šire Safizym® Clean je enzimski preparat koji je specijalno razvijen zbog svoje stabilnost pri niskoj pH u širi. Doziranje: Bela i roze vinifikacija Dodavanje u samotok: 0.5-1g/hl Dodavanje u presovan sok: 0.5-1.5g/hl Dodavanje pre flotacije: 0.5-1.5g/hl Crvena vinifikacija Doziranje u sudu: 1- 2 g/hl Doziranje pri maceraciji: 1-1.5 g/hl Doziranje pri hladnoj maceraciji: 2-4 g/hl Doziranje za presovana vina: 2-3 g/hl Istovremeno delovanje na bistrenje i ekstrakciju! Raskida pektinsku vezu u širi. Dovodi do brzog taloženja grubih i finih taloga, ćineći bistrenje lakšim. Njegova visoka koncentracija i njegov spektar sekundarnih aktivnosti olakšava bistrenje kod svih sorti grožđa, što dovodi do jakog sabijanja sedimenata. Njegova upotreba posebno se preporučuje u vinifikaciji crvenih vina sa dugim starenjem zahvaljujući svojoj moći izvlačenja polifenola i njegov uticaj na stabilnost boje

Prikaži sve...
3,550RSD
forward
forward
Detaljnije

SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC : SafŒno™ VR 44 neto 40 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 20 g ENZIM: Safizym Col Plus 4 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Fermentis komplet namenjen za proizvodnju rakije od Dunje, Kruške i Jabuke. SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC :SafCider neto 80 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 100 g ENZIM : Safizym Pres neto 10 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac NDA 21 proizvodi vina intenzivne boje koja su skladna, sa izraženim voćnim i začinskim notama. Preporučuje se za crvena vina sa kratkim vremenom starenja. Donosi okruglost i odličnu ravnotežu, naročito u sortama poput Syrah, Zinfandel, Merlot. Odlične uspehe postiže i na mediteranskim sortama kao što su Mourvedre and Nero D’avola. Maksimalno preporučen alkohol >15% Temperaturni opseg fermentacije 14-30°C . Kinetika srednje brzine, dobro naseljavanje sa niskim potrebama CO2 Doziranje: Mirna Vina 20 g/hL Ponovna fermentacija 30 do 40 g/hL

Prikaži sve...
3,700RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac STG S101 je odabran za proizvodnju visokih estera, savršen je za lagana i voćna crvena vina. Preporučuje se za šire koje su pogodne za hladnu maceraciju, karbonsku maceracije ili termovinifikacije. Kvasac namenjen za proizvodnju vina kao što su: Pinot noir, Gamay, mlad Tempranillo, Sangiovese, Grenache. Maksimalno preporučen alkohol do 13.5% Temperaturni opseg fermentacije 17-30°C Srednja potrebe za azotom i niska proizvodnja CO2. Doziranje: Mirna Vina: 20 g/hl Ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hl Za mlada crvena vina i roze vina. Uzimajući u obzir kriofilni karakter, kvasac STG S101 je idealan za vinifikaciju mladih crvenih vina, roze i belih vina, na temperaturi od 8°C do 10°C. Kvasac S101 se takođe preporučuje za širu u kojoj je sprovedena hladna maceracija. Razvija voćne arome, posebno fermentativne estre, kao i cvetne arome koji ga čine idealnim za proizvodnju premium vina proizvedenih karbonskom maceracijom ili termovinifikacijom, kao i za roze. Vina imaju svežu i laganu završnicu. Zahvaljujući poreklu, kvasac STG S101 je posebno pogodan za Pinot Noir i Gamay, kao i za sve ostale sorte namenjene za proizvodnju mladih cvenih vina (Tempranillo, Sangiovese, Cinsault, Pinotage, Grenache, Merlot, Nero D’avola Syrah i drugi)* Izvor « The Yeasts, A Taxonomic Study » 5th edition, C.P. Kurtzman, J.W. Fell and T. Boekhout, 2011. Karakteristike tokom procesa fermentacije: Brz početak fermentacije Regularna i konstantna fermentacija počev od 8°C Srednji nivo potrebe za azotom (između 150 i 180 mg / L Dobra tolerancija na alkohol Metaboličke karakteristike: Odnos šećer/alkohol: 16,5 g / L za 1% vol./vol Niska proizvodnja isparljivih kiselina (manje od 0,18 g / L) Veoma niska proizvodnja SO2 Niska proizvodnja viših alkohola Odličan kapacitet autolize, što pomaže malolaktičku fermentacijom Visoka produkcija estara POREKLO SafŒno™ STG S101, odabran je u regiji Beaujolais i karakteriše ga visoka sposobnost proizvodnje estara na niskim temperaturama. NAČIN UPOTREBE Enolog može da odabere uslove korišćenja koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama, poput: Direktne inokulacije: Kvasac dodajte direktno na površinu šire (poželjno rastvorenog u 10 puta većoj količini šire ili prilikom punjenja tanka nakon taloženja za bela i roze vina). Lagano mešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Odmah prebacite pumpom uz aeraciju (ili homogenizujte tank). Sa prethodnom rehidratacijom: Dodajte kvasac u čistu vodu (1:10) na sobnoj temperaturi. Lagano promešajte kako biste izbegli stvaranje grudvica. Pričekajte 20 minuta i direktno ga pumpom prebacite u tank uz aeraciju. DOZIRANJE Mirna vina: 20 g/hL Zaustavljena fermentacija ili ponovna fermentacija: 30 do 40 g/hL GARANCIJA Fermentis® kvasci, zahvaljujući visokoj koncentraciji suve materije omogućavaju optimalno čuvanje u originalnoj ambalaži, na temperaturi koja ne prelazi 20 ° C, tokom tri godine. Niže temperature skladištenja, oko 10 ° C, produžavaju rok trajanja do 4 (četiri) godine. Fermentis® garantuje da je proizvod u skladu sa međunarodnim enološkim CODEX-om do isteka roka trajanja u gore navedenim uslovima skladištenja. Svaki Fermentis® kvasac razvijen je pod specifičnim proizvodnim režimom zahvaljujući specifičnom znanju (know-how) grupe Lesaffre, vodećeg svetskog proizvođača kvasaca. To garantuje maksimalnu mikrobiološku čistoću i maksimalnu fermentativnu aktivnost.

Prikaži sve...
2,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac VR 44 je prilagođen širokom spektru vrhunskih crvenih i belih vina poput:(Cab Sauv, Merlot, Carmenere, Barbera, Sangiovese, Chardonnay, Semillon, Pinot gris…). Donosi visoku okruglost sa nešto slabijom strukturom. Odličan izbor za sigurnu fermentacije i otpornost na teške uslove vinifikacije! Idealan za penušavce napravljene tradicionalnom metodom. Veoma niska potreba za azotom. Temperaturni opseg fermentacije veoma širok od 10-30°C Maksimalno preporučen alkohol >15% Kinetika brza. Faktor naseljavanja odličan. Doziranje: Penušavac: 15 do 40 g/hl Lagana bela i crvena vina: 20 g/hl Ponovno pokretanje fermentacije: 30 do 40 g/hl

Prikaži sve...
2,600RSD
forward
forward
Detaljnije

NAMENA PROIZVODA: Enzim Aspergillus niger, mešavina pektin liaze i poligalakturonaze; prisutna je pektin metil-esteraza samo u tragovima. EFEKAT: Pogodan je za ograničavanje sadržaja metanola u kljuku i sokovima. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Idealan je za voćne proizvode namenjene destilaciji, pri čemu početni sadržaj metanola mora ostati što manji. Normalno, enzimi za proizvodnju vina imaju izbalansiran sastav pektinaze koji ne izazivaju prekomerno povećanje metanola. Važno je zapamtiti da je sadržaj metanola usko povezan sa sirovinom (vrsta voća, specifičnost sorte, stepen zrelosti) i procesom proizvodnje. DOZIRANJE: 5-10g/hl, u zavisnosti od voća UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Enzim PL-PG rastvoriti uz nežno mešanje u 10 puta više vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Rastvoreni enzim prskati po prerađenom voću. Jednom rastvoren u vodi mora se upotrebiti u roku od 2 sata. Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska Danstar Ferment A.G,Suisse,Švajcarsk

Prikaži sve...
1,950RSD
forward
forward
Detaljnije

Doziranje: Dodavanje u kljuk: od 0.5 – 1 g/hl Dodavanje za presovan sok: od 1-2 g/hl Dodavanje pre flotacije: od 0.5-1.5 g/hl Safizym® Clar Plus se koristi u belim i roze širama pre alkoholne fermentacije. Specifična aktivnost ovog enzima koja vrši hidrolizu pektina, onemogućava stvaranje zamućenosti u širi: dolazi do aglomeracije i taloženja koloidnih čestica koje za sobom povlače i čestice koje mogu biti štetne za organoleptički kvalitet vina. Bistrenje šire je brže, a dobijena zamućenost je optimalna za dobru fermentaciju… Uklanjanje pektina naknadno će olakšati filtraciju. Nema sekundarnih aktivnosti koje bi mogle štetiti organoleptičkom kvalitetu vina

Prikaži sve...
2,770RSD
forward
forward
Detaljnije

Modifikovani, univerzalni vinski kvasac, otporan na visoku temperaturu i visok sadržaj šećera i alkohola u komini. Popularan kod proizvođača brendija obzirom da iz grožđa i ostataka grožđa (preševine i taloga iz vinifikatora) iznosi intenzitet i aromatične komplekse, voćnih i cvetnih aroma i glicerole. Srednje tolerantan prema niskom sadržaju azota u komini. Temperatura fermentacije: 17 – 35°C Doziranje: 20 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac UCLM S325 ima sposobnost izražaja karaktera belih vina. Visoka aktivnost beta-glukozidaze koja dozvoljava terpene i otpuštanje C13-Norisoprenoida (Muscat, Riesling, Viognier, Gewürztraminer, Pinot gris). Kvasac UCLM S325 daje dobre rezultate na aromatičnim belim vinima. Idealno prilagođen slatkim vinima zahvaljujući otpornosti na teške uslove fermentacije (poput Sauvignon blanc i Semillon) Temperaturni opseg fermentacije od 17-30°C Maksimalno preporučen alkohol do 13% . Veoma visoka potreba za azotom. Doziranje: od 20 do 30 g/hL

Prikaži sve...
2,970RSD
forward
forward
Detaljnije

Safizym Col Plus enzimski preparat depektiniše širu i destabilizuje ćelijske zidove pokožice, čime se olakšava migracija plemenitih jedinjenja (tanina i antocijana) u tečnu fazu. ŠLJIVA, KAJSIJA, BRESKVA Doziranje Safizym® Col Plus zavisi od sorte, stepena starosti i procesa pravljenja vina. Doziranje u sudu: 1-3 g/hl Doziranje pri maceraciji: 1-2 g/hl Doziranje pri hladnoj maceraciji: 3-5 g/hl Doziranje za presovana vina: 2-4 g/hl Pomaže pri presovanju, dok uklanjanje pektina omogućava lakšu filtraciju vina. Slabi ćelijski zid i olakšava ekstrakciju fenolnih (tanina i anthocianina) i polisaharidnih jedinjenja bez intenziviranja mehaničkih dejstava zahvaljujući svojoj hemicelulaznoj aktivnosti. Doprinosi omekšavanju taninske strukture i konačne ravnoteže vina. Doprinosi stabilizaciji boje (bez sekundarnih aktivnosti antocianaze koje šteti stabilnosti boje).

Prikaži sve...
2,640RSD
forward
forward
Detaljnije

U kontaktu sa pokožicom, Safizym® Pres pomaže razlaganje pektina rastvorljivih u vodi. Ispuštanjem veće količine samotoka, ova hidroliza smanjuje vreme maceracije čime se smanjuju mogućnost oksidacije i pojačava organoleptički karakter šire. Ova operacija obavljena pre preosovanja pomaže taloženje i bistrenje šire. Safizym® Pres donosi veću produktivnost i poboljšava kvalitet gotovog proizvoda. JABUKA, KRUŠKA, DUNJA Doziranje pri maceraciji: < 20°C 0,5-1 g/100 l < 15°C 1-2 g/100 l < 10°C 2-3 g/100 l Doziranje za presovani soka: 1-2 g/100 l

Prikaži sve...
3,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Najpopularniji “rakijski” kvasac u Evropi! Kvasac SafSpirit FD-3 se preporučuje za voćnu fermentaciju zbog sposobnosti kvasca da “iznese” voćni karakter u destilatu. Manje zahtevan prema azotu i visoko otporan na alkohol u komini. Odličan izbor za sve voćne rakije posebno: šljiva, kajsija, breskva Temperatura fermentacije: 15 – 32°C Doziranje: 30 – 50 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

SafSpirit M-1 je najpoznatiji i gotovo neizbežan kvasac za proizvodnju škotskog i single malt viskija. Proizvodi odlične kongenere , koji su pogodni za starenje viskija u buradima. Poseduje odličnu otpornost na alkohol (preko 15% v / v) i vrlo dobru razređenost jer dobro izjednačava složene šećere, što ga čini najboljom opcijom za viskije proizvedene od slada, pogotovo kada nisu dozvoljeni dodaci enzima. Dobar je izbor za kontinuiranu fermentaciju. Uprkos svojoj popularnosti u Škotskoj, pogodan je i za proizvodnju svih drugih vrsti viskija ili napitaka od destilovanih žitarica (sirovih ili fermentisanih) koji se skladište u buradima. Doziranje: 30-80 g/hl

Prikaži sve...
4,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Vrlo je jednostavan za upotrebu: jednim dodavanjem donosi sve elemente koji su neophodni za metabolizam kvasaca. Sinergijom organskog i neorganskog azota održava kontinuitet ishrane i jačanja kvasaca. Najbolji izbor u ishrani protiv sporih ili prekinutih fermentacija. Omogućava detoksikaciju i pomaže kod veoma bistrih šira. Poboljšava asimilaciju mineralnog kiseonika u poređenju sa DAP-om. Daje 17 mg/l mineralnog azota za doziranje od 20g/hl i pomaže proizvodnju sekundarnih alkohola i njihovih estara. Doziranje: 15-20g/hl pri inokulaciji kvasaca. U slučaju teške fermentacije dodati 10-20 g/hl između 1/3 i 1/2 fermentacije

Prikaži sve...
2,800RSD
forward
forward
Detaljnije

Odlično asimiluje fruktozu što ga čini jednim od najboljih izbora za proizvodnju voćnih rakija od dunje, kruške i jabuke. Pogodan je sve vrste voćnih rakija čak i u teškim fermentacijskim uslovima. SafCider ima odličnou snaga naseljavanja, što omogućava pravilnu i brzu fermentaciju. Aktivan i na veoma niskom pH: 2.9-4.2 a potrebe za azotom su minimalne. Temperatura fermentacije: 10 – 30°C Doziranje: 20 – 30 g/hl

Prikaži sve...
3,900RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac SafSpirit C-70 je snažan, višenamenski i jedan od najpopularnijih kvasaca među destilerima. Proizvodi veoma kvalitetan alkohol iz svih vrsta supstrata i komina. Kod nas pogodan je za proizvodnju svih vrsta voćnih rakije posebno u nekontrolisanim uslovima i za komine kojima se dodaje preko 5% šećera. Doziranje: 30-50 g/hl

Prikaži sve...
3,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Doziranje: Za šire sa visokim alkoholnim potencijalom ili veoma bogate polifenolima itd.: Dodajte 20 do 30g / hl SpringFerm ™ Xtrem između prve trećine i polovine fermentacije u kombinaciji sa dodatkom kiseonika. Za startovanje prekinute fermentacije dodatnih: 20 g / hl. Kao aktivator malolaktičke fermentacije (MLF): 10 do 20 g / hl pre MLF Prilagođen je širi koja dolazi od zrelog grožđa koja je često siromašna azotom (<150 mg / L) i bogata fermentabilnim šećerima (potencijalni alkohol > 13,5%) što omogućava povoljne uslove za prekinute ili spore fermentacije. Organoleptički profil se znatno poboljšava kada se SpringFerm ™ Xtrem kombinuje sa SpringFerm ™ na početku fermentacije.

Prikaži sve...
6,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvasac za kvasac” 100% prirodnog porekla zadužen za brzo aktiviranje kvasaca. Organski izvor azota bogat je bio-hranjivim supstancama za podršku brzoj adaptaciji i stabilnom povećanju broja živih ćelija kvasaca. Pomaže u slučaju bistrih šira. Iz kvasaca oslobađa amino kiseline, sterole, minerale i vitamine. Sa organskim azotom brže asimiluje amonijum jon. Razvija estre i čini arome intezivnijim. Doziranje: 20g/hl nakon 1/3 fermentacije U slučaju veoma bistre šire, dodavanje SpringFermTM treba vršiti pri inokulaciji kvasca i ponoviti dodavanje nakon prve trećine fermentacije.

Prikaži sve...
3,960RSD
forward
forward
Detaljnije

SADRŽI: SELEKCIONISAN KVASAC : SafŒno™ BC S103 neto 40 g HRANU ZA KVASCE : SpringFerm neto 40 g ENZIM: Safizym Press 2 g KORISNIČKO UPUTSTVO

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj