Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
76-100 od 7954 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Izdavač:: Mladinska knjiga Broj strana: 160 veliki format Povez: Tvrd NOVO U CELOFANU U okviru edicije „Zdrava hrana, zdrav život“ Mladinska knjiga Beograd objavila je i knjigu Sveža riba i morski plodovi. Namenjena je svima koji žele da obogate svoju svakodnevnu ishranu. Uz svaki recept dati su podaci o hranljivoj vrednosti sastojaka i specijalni saveti za modernog kuvara.
Format: 17x24.5 cm Broj strana: 258 Pismo: Latinica Povez: Tvrd Knjiga blogerke Zoi Sag `Najbolji provod`. Najbolji provod je vodič kako da od svakog dana i događaja napraviš uspomene. Novo. Pogledajte i moje ostale oglase. Za sve dodatne informacije slobodno me kontaktirajte :)
55416) JEVREJSKI KUVAR , Dijamanti Beraha Kovačević , Jevrejski istorijski muzej Beograd 2019 , Jevrejski kuvar predstavlja prvo potpunije upoznavanje naših čitalaca i Ijubitelja kulinarstva sa raznovrsnom, tradicionalnom jevrejskom kuhinjom. Osuđen na dugotrajno izgnanstvo, jevrejski narod je u svoju kuhinju uneo simbole nade i vere koje su mu pomagale u trenucima teških iskušenja. I kao što su Jevreji nastojali da očuvaju svoju tradiciju uz prihvatanje uticaja sredine u kojoj su živeli, tako i jevrejska kuhinja miri tradicionalne propise za ishranu sa specifičnostima lokalnih kuhinja. Organizujući svoj kuvar oko tradicionalnih jelovnika za pojedine jevrejske praznike, Dijamanti Beraha Kovačević je pronašla najbolji način da ukaže na simbolična značenja hrane i jela u životu Jevreja. Sažeti komentari o svakom prazniku, objašnjenja simboličnih uloga jela i nekih prazničnih rituala ne doprinose samo boljem razumevanju jevrejske kuhinje već i boljem upoznavanju sa celokupnom jevrejskom tradicijom... drugo dopunjeno izdanje , NOVO , mek povez, format 16,5 x 24 cm , ilustrovano u boji, latinica, 158 strana,
Knjiga je NOVA Irski Kuvar (Irska Kuhinja) Ukusi tradicionalne irske domaće kuhinje engleski jezik Sve stranice u boji, na masnom papiru IRISH - The Taste of Ireland Traditional Home Cooking Sadržaj: - Supe i Čorbe - Glavna jela (govedina, piletina, teletina...) - Riblji specijaliteti - različite vrste riba, različiti rakovi... - Prilozi od različitih vrsta povrća - Dezerti - Irska kafa itd
U ponudi je knjiga `Ilustrovani vodič za lečenje hranom`, autora Denise Mortimore u izdanju DATASTATUS. Novo nekorišćeno. Broj strana je 144,latinica,mek povez, format 24cm. Ova knjiga će vam otkriti osnovne principe koji čine suštinu lečenja hranom i objasniti vam šta zapravo podrazumeva izraz „izbalansirana ishrana“. Upitnici za samoocenjivanje pomoći će vam da ustanovite specifične zdravstvene probleme. Na kraju, za mnoga stanja i oboljenja navedeni su hrana i dodaci (suplementi) ishrani koji imaju koristan efekat.
Naslov: Traditions in Serbian Cooking = Tradicije u srpskoj kuhinji Autor: Milijan Stojanić, Zora Krneta Finnstrom Izdavač: USA North Carolina : Sveti Simeon Mirotocivi Serbian Orthodox Church / Sveti Simeon Mirotočivi Pismo: latinica Br. strana: 204 ; ilustr. Format: 21,5 cm Povez: meki Knjiga je u celosti (korice, listovi, povez) veoma lepo očuvana: listovi su potpuno čisti i ravni, nigde nema ni tragova pisanja ni `magarećih ušiju`. Dvojezično: engleski, srpski Retko u ponudi! Veliki broj odličnih, tradicionalnih recepata! This book is dedicated to Americans of Serbian decent, in hopes they will continue to observe and practice our Serbian holidays and customs here in America Ova knjiga je posvećena Amerikancima srpskog porekla, sa željom da nastave i poštuju i slave naše srpske praznike i ovde, u Americi. Milijan Stojanić, Serbian chef and author, shares some of his favorite recipes. Milijan Stojanić, srpski kuvar i autor, poklanja neke od svojih omiljenih recepata. Customs, Holiday Recipes, Table Etiquette, and more... by Zora Krneta Finnstrom Običaji, praznični recepti, ponašanje za stolom, i više od toga... - Zora Krneta Finnstrom Naslovi poglavlja: ◾ Main Dishes = Glavna jela ◾ Soups and Salads = Supe i salate ◾ Desserts and Breads = Poslastice, kolači i peciva ◾ Holiday Foods and Traditiona = Praznične tradicije ◾ Care and Preparation of Foods = Čuvanje i priprema hrane ◾ Table Setting and Etiquette = Postavljanje stola i lepo ponašanje ◾ Photo History = Fotografijom kroz istoriju Više o ovoj knjizi možete da pročitate ukoliko drugu sliku uvećate do pune veličine. POGLEDAJTE i ostale knjige iz oblasti kuvari i ishrana koje trenutno imam u ponudi: https://www.kupindo.com/pretraga.php?Pretraga=&CeleReci=0&Prodavac=bebaimoca&Grupa=367
Pića Kremovi Torte Mirko Janjić Knjiga autora iz kompleta Dva veka srpske kuhinje Odlično očuvana,veliki broj recepata(nema ilustracija) Beograd 2003g./394 str. (Pića i dezerti) mek povez - recepti: Kompoti,pića,napici,likeri,kohovi,pudinzi suflei,kremovi,nadevi ,prelivi,sladoledi,parfei i veliki izbor recepata torti. vr355
PAMĆENIK*RECEPTARIJUM*MALI KUVAR*IZBOR POEZIJE Tematika: Pamćenik + Mali izbor iz poezije+ Mali kuvar Tip knjige: Agenda Naslov knjige: Receptarijum Autor: Nikola Pavlović Izdavač:`Bonart` - Beograd Pripremio: Božidr Popović Uređuje i štampa: Štamparija ”Bonart” Nova Pazova Godina izdanja : 2003. Broj strana: 365 strana Jezik: Srpski Pismo: Ćirilica Dimenzija knjige: 20,5 x 15, cm Povez knjige: Tvrdo koričeno izdanje Stanje knjige: Nova, nekorišćena. Opis: Univerzalna sveska rokovnik, interesantno koncipirana… 365 strana, za svaki dan u godini u zaglavlju je darovana po jedna pesma ili strofa i po jedan recept… A cela strana je prazna za lične beleške i nove recepte… Ovo je namenjeno kao poklon za rođendan ili 8.mart, jer početna strana je 1.mart 2003. godine. Prazan rokovnik, samo što je datiran za 2003. godinu!!!
Knjiga je veoma dobro očuvana.Jedino je prva strana zalepljena za koricu.(kao na slici) ,,Nemate vremena da kuvate i nemate inspiraciju za pripremanje novih jela? Pred vama se nalazi kuvar koji će vas inspirisati da osmislite potpuno drugačije recepte, da zavolite kuvanje i da uživate u njemu. Pored toga, on će oplemeniti vaše domaćinstvo, jer ćete na trpezi konačno imati stara i dobro poznata jela pripremljena na moderan način. Važno je da ne zaboravimo tradicionalno prenošenje recepata, koji su nastali kroz našu bogatu istoriju, prenoseći se s generacije na generaciju. Uz malo truda i mašte oni će ponovo postati neizostavni deo vaše trpeze. Svaki recept u kuvaru Siti i srećni plod je ljubavi, posvećenosti i dugogodišnjeg iskustva. Recepti su u potpunosti prilagođeni savremenom načinu života, pa konačno svako od vas ima priliku da na brz i jednostavan način pripremi ukusne obroke kojima niko neće odoleti. Hrana je oduvek bila sinonim za uživanje u trenutku, pa neka tako i ostane.``
Prodajem knjigu pod naslovom:ZLATNA KNJIGA KUHARSTVA-MIRA VUČETIĆ-izdavač:Nakladni Zavod Matice Hrvatske -Zg-1973 god-24cm- pisana na 683 strane. Tvrd povez... vidi slike NAPOMENA: KORICE KNJIGE SU BELE BOJE PA JE NA NEKIM MESTIMA UGLAVNOM NA ZADNJOJ-LEDJNOJ STRANI UFLEKANA- DOK JE SA PREDNJE MNOGO MANJE-
Ediciju „Šta se kuva po Srbiji“ radila je redakcija „Blic žene“ i ona predstavlja zbirku tradicionalnih domaćih jela kakvu svaka kuća treba da ima. Edicija „Šta se kuva po Srbiji“ sastoji se od šest knjiga, u svakoj vas, na 128 strana, čeka 50 detaljno opisanih i bogato ilustrovanih recepata iz svih naših krajeva. Čekaju vas mantije, heljdopita i ljute faširke iz Bačke, Raške i Novog Pazara, flekice s kupusom, roštiljski uštipci i pihtije od boba iz Srema, Niškog i pirotskog kraja, projara sa mesom, hočanske baklave i dulek čorba iz Šumadije, Kosova i Metohije, srnetina s prazilukom, ljutenica i leskovačka mućkalica iz Istočne i Južne Srbije, zatim cušpajz, komplet lepinja i mađarska šnicla iz Banata i Zlatiborskog kraja, kao i šljivarski kolač, ćufte s paprikama i belo meso s bedom iz Mačve, Kolubare i Tamnave, Potkopaoničkog kraja i Toplice. Osim recepata za stara jela, tu su i tipične namirnice, saveti o izboru posuđa i vina, te abecedni registar namirnica. Svaka knjiga sadrži originalne recepte iz po dva kulinarska regiona Srbije, kompletno realizovane u produkciji redakcije „Blic žena“ i njenih stalnih saradnika.